GML muka file anu mibanda QGIS na Microstation

format file GML mangrupakeun salah sahiji kacida prized ku pamekar jeung pamaké GIS, saprak di sagigireun keur format dirojong standarisasi ku OGC, nyaéta kacida fungsi pikeun mindahkeun na tukeran data dina aplikasi wéb.

GML mangrupa aplikasi tina XML keur kaperluan geospatial, akronim na hartosna Géografi Aksara Basa. Ieu bisa dikirim dina file téks, file vektor komo Gambar ngagunakeun GMLJP2. logika maranéhanana dumasar kana harti struktur titik (naon ieu aya digambarkeun) jeung data diri, supaya program GIS maca hiji file GML muterkeun profil mimiti ciri lajeng mintonkeun data géografis ngandung therein.

gambaran

Conto gambar saméméhna sarua jeung pangropéa cadastral urus, nu ngandung hiji wewengkon dina kaayaan awal, sarta sarua jeung dua obyék sakali acan dismembered kalayan informasi alpanumérik sorangan.

Kumaha maca hiji file GML maké QGIS.

Ieu sakumaha basajan saperti hijina software bébas tiasa ngalakukeun:

  • Lapisan> Tambahkeun lapisan> Tambahkeun Véktor lapisan> ngajajah

Di dieu pilihan GML dipilih, sarta siap.

gambaran

Pikeun nyimpen hiji lapisan dina QGIS sakumaha file GLM, ngan klik katuhu dina lapisan dijieun, simpen salaku sarta pilihan GML dipilih.

Di dieu Anjeun kudu nangtukeun sababaraha konfigurasi, contona:

  • Ieu sistem rujukan, anu bisa dihartikeun anu geus boga lapisan.
  • Karakter encoding, Latin 1 mangrupa idéal pikeun nyegah masalah sareng accents jeung hurup n dina konteks Hispanik urang.
  • format nu penting, make GML 3 jadi leuwih stabil lamun urang rék maca program séjén atawa disseminated via Geoserver.
  • Éta ogé kudu ngadegkeun lamun urang balik skéma kaasup dina file nu sami atanapi nyalira. Mun maca kalawan Bentley Peta, ieu anu diperlukeun ku misah, sakumaha dipedar di handap.

gambaran

Salaku maca file kalayan GML Microstation V8i

fungsionalitas Ieu bisa ngan bisa dipigawé ku aplikasi Microstation GIS kayaning Bentley Peta, PowerView, Bentley Cadastre, atawa kawas.

Bisi kuring, lamun kuring make Bentley Peta, éta dipigawé saperti kieu:

gambaran

  • Tipe file> Impor> Data GIS ...

Salaku bisa ningali, di dieu ogé bisa nelepon lapisan spasial dilayanan salaku Feature Web Service WFS, Oracle Ruang, SQL Server.

file SHP teu butuh nepi tipe diimpor, saprak muka natively.

Pikeun file GML, pilihan Tambah File ieu dipilih GML ...

Dina panel nu nembongan, anjeun kudu milih naha skéma nu mangrupakeun file nyalira. Skéma file katelah Bentley XSD.

Sarta sakaligus ieu rengse, éta deui katuhu dina rutin Import1, sarta Nilik dipilih wungkul pikeun nempo atawa Impor mawa ka peta.

gambaran

Ku konsultan obyék kalayan tombol "nganalisis", ditandaan spectacles, sarta toél data obyék tabular ogé kotak XML gugah, sakumaha ditémbongkeun dina gambar di handap ieu.

GML ekspor ka prosedur sarua ieu dituturkeun:

  • File> Ékspor> Data GIS Tipe ...

gambaran

Dina duanana bentuk, duanana QGIS sarta kalawan Bentley Peta, anjeun bisa kalayan gampang ngédit wae file vektor GML, kitu ogé data alpanumérik.

2 Balesan pikeun "Buka file GML sareng QGIS and Microstation"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.