Buka Alat CAD, pakakas ngedit gvSIG

Serangkaian fungsi anu cukup pikaresepeun parantos diluncurkeun, anu asalna tina sumbangan CartoLab sareng Universitas La Coruña. gvSIG EIEL ngakibatkeun éksténsif anu béda, saéstuna gunana, boh pikeun manajemén pangguna tina antar muka gvSIG, bentuk khusus sareng validasi otomatis.

gvsig EIEL

Tapi naon paling bray perhatian kuring nyaéta Buka CAD Pakakas nu di versi 0.2 na sigana butuh loba requests ti masarakat konsentrasi sarta ngaronjatkeun Kabiasaan wangunan sarta na rohangan ngédit data.

gvsig parabot CAD kabuka Upami gvSIG ngagaduhan hal anu urang resep ku pangguna GIS mangrupikeun alat panyiptana dina gaya anu biasana dilakukeun ku program CAD, éta bakal ampir sadayana anu urang tanyakeun ngeunaan program GIS khusus. Masang ekstensi ieu ngagantikeun standar extCAD. Buku manual pangguna ngajelaskeun kumaha carana masang ukur panyambungna, sabab éta ogé tiasa dieksekusi, sanaos kalayan versi lami gvSIG.

Paréntah 11 ieu dikelompokkeun dina pilihan sisipan: Point, Multipoint, Arc, Polyline, Multipolyline ,, Multitask, Multipolygon, Regular polygon, Rectangle, Circle, Ellipse and Autopolygon.

Bari pilihan nu ngaropéa paréntah di handap 16: Tiron, Eunteung, Rotasikeun, Skala, ngabitukeun, Shift, Edit vertex Tambahkeun Vertex, Leupaskeun vertex, Gabung, Redigitize garis Cut garis Cut polygon, Redigitize polygon, polygon internal tur manteng .

27 total, diantarana Abdi émut sateuacan Anjeunna geus dipasang 21 nalika nyieun perbandingan of AutoCAD paréntah ngalawan gvSIG 1.9.

gvsig parabot CAD kabukaNaon nu paling berharga tina Buka CAD Pakakas 0.2

Pikeun starters, sigana fungsionalitas berharga anu Tombol mouse katuhu, sakali paréntah ngamimitian, éta tiasa fungsina salaku "batalkeun". Sigana mah praktis pisan pikeun kuring, sabab nalika géométri keur digambar, contona polyline atanapi polygon, umum pikeun ngalakukeun kasalahan nalika nempatkeun titik; tibatan ngabatalkeun padamelan anu parantos dilakukeun, atanapi neraskeun ngédit engké ...

Katuhu, jeung titik panungtungan ditempatkeun dihapus

Ogé, aya sababaraha kenop nu mantuan kalawan gawe, salaku "tab" konci, anu ngamungkinkeun anjeun napigasi kana barang anu salajengna. Éta kajantenan, contona, nalika urang ngédit géométri kompléks, sapertos dina polygon anu aya liang, atanapi sababaraha polilin. 

konci tab, sarta ngawujud kana géométri handap

Lajeng aya nu spacebar nepi ka rengse pakasaban sarta hurup C ngabatalkeun. Sanaos aya anu sacara arkéik mempertanyakan panggunaan keyboard dina titik ieu, sabab jalan pintas di tengah paréntah aranjeunna masih praktis.

 

gvsig parabot CAD kabukaRutinitas pikeun redigitalisasi garis sareng polygon ngajawab watesan hébat ieu nalika ngalakukeun pangropéa dina géométri anu parantos didamel. Sanaos seueur anu disertakeun ku gvSIG, penyuluhan anu parantos dilakukeun pikeun rutinitas saé saé pisan, contona, nalika garis atanapi poligon dipotong, pesen naroskeun naha urang hoyong tetep langkung seueur.

Janten ngaganti alat standar ku Open CAD Tools mangrupikeun pilihan anu layak. Hiji-hijina alat anu teu kapendak nyaéta paréntah Garis, sabab éta diciptakeun ku paréntah Polyline, ngartos yén éta ngan ukur ngagaduhan hiji ruas.

Perbaikan sanésna nyaéta dina konfigurasi sipat snaps, supados henteu mangaruhan kagancangan mesin. Pikeun ieu anjeun tiasa ngarobih jumlah géométri pikeun analisa, lapisan sareng upami nyukcrukna dilakukeun ukur kana simpul atanapi sisina.

Teras pilihan pikeun aktipkeun NavTable sacara otomatis nalika réngsé géométri. Kalayan ieu, data alpanumérik tiasa réngsé dina garis anu sami dina prosés produksi. Sanaos sorot pangageungna ieu, nyaéta parantosan géométri ayeuna janten hiji acara, janten programer tiasa ngalakukeun tugas anu sanésna:

  • Salaku review ngeunaan topologies dina dadasar spasial,
  • Triger announcing ngangkat tina robah ka pangkalan data najan lapisan vektor henteu di spaceport a,
  • Atanapi ngan saukur ngabéjaan database yén géométri khusus parantos aya sareng éta hasil ngalaporkeun integritas anu aya kaitannana sareng data tabular. Sapertos janten kasus nalika file parantos didigitalkeun tapi pemetaanana langkung laun.

Éta moal anéh ningali extension ieu dina vérsi salajengna gvSIG, sakumaha anu urang tingali ku NavTable. Sigana urang conto anu saé, anu dibarengan ku Fonsagua Aranjeunna ngagambarkeun hasil karya yén Yayasan geus matured di shaping lawon industri nu salah sahiji kaunggulan kanggo kelestarian of Open Source platform pilar.

  Nuturkeun nepi kana masalah ieu kuring nyarankeun ka Tumbu di handap:

http://cartolab.udc.es:30003/menu/la-aplicacion/funcionalidades/

http://forge.osor.eu/frs/download.php/1447/manual_opencadtools.pdf

https://lists.forge.osor.eu/mailman/listinfo/opencadtools-devel

Lajeng video ieu ningali pamakéan EIEL on tata perenah jalan.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.