Buka CAD Pakakas, parabot na rohangan ngédit gvSIG

Eta geus dibuka runtuyan fitur pisan metot, anu asalna ti sumbangan CartoLab jeung Universitas Cisitu Coruña. gvSIG EIEL ngalibatkeun ekstensi béda, bener pisan mangpaat, boh keur manajemén pamaké ti panganteur gvSIG, bentuk adat na validations otomatis.

gvsig EIEL

Tapi naon paling bray perhatian kuring nyaéta Buka CAD Pakakas nu di versi 0.2 na sigana butuh loba requests ti masarakat konsentrasi sarta ngaronjatkeun Kabiasaan wangunan sarta na rohangan ngédit data.

gvsig parabot CAD kabuka Lamun hal gvSIG boga, urang resep pamaké GIS nu nyieun parabot gaya maranéhanana biasana urang ngalakukeun kalawan program CAD, éta boga ampir sagalana kami tanda tanya tina software GIS husus. Ku cara masang extension ieu, extCAD standar salah diganti. Manual pamaké ngécéskeun kumaha carana install ukur extension, éta ogé datang jadi hiji laksana tapi kalawan pérsi heubeul gvSIG.

Éta téh digolongkeun kana pilihan 11 selapkeun Paréntah handap: Point, Multipoint, Arch, polyline, Multipolilínea, seueur tugas, Multipolygon, Biasa polygon, Pasagi, Circle, elips jeung Autopolígono.

Bari pilihan nu ngaropéa paréntah di handap 16: Tiron, Eunteung, Rotasikeun, Skala, ngabitukeun, Shift, Edit vertex Tambahkeun Vertex, Leupaskeun vertex, Gabung, Redigitize garis Cut garis Cut polygon, Redigitize polygon, polygon internal tur manteng .

27 total, diantarana Abdi émut sateuacan Anjeunna geus dipasang 21 nalika nyieun perbandingan of AutoCAD paréntah ngalawan gvSIG 1.9.

gvsig parabot CAD kabukaNaon nu paling berharga tina Buka CAD Pakakas 0.2

Pikeun starters, sigana fungsionalitas berharga anu Tombol mouse katuhu, Sakali dimimitian eta tiasa ngajalankeun parentahna a salaku "bolaykeun". Kuring manggihan eta pisan gunana pikeun nalika anjeun teken géométri, kayaning a polyline atanapi polygon, geus ilahar nyieun kasalahan nalika nempatkeun titik hiji; tinimbang canceling usaha nu dipigawé, atawa neruskeun ngédit engké ...

Katuhu, jeung titik panungtungan ditempatkeun dihapus

Ogé, aya sababaraha kenop nu mantuan kalawan gawe, salaku "tab" konciAnu ngamungkinkeun navigasi ka item salajengna. Ieu lumangsung, contona nalika ngédit hiji géométri kompléks, kayaning kasus hiji polygon ngabogaan rongga atawa sababaraha polylines.

konci tab, sarta ngawujud kana géométri handap

Lajeng aya nu spacebar nepi ka rengse pakasaban sarta hurup C ngabatalkeun. Bari sababaraha patarosan pamakéan mode keyboard kolot di titik ieu, sakumaha potong kompas di tengah paréntah a tetep praktis.

gvsig parabot CAD kabukaKabiasaan mun rescan garis tur polygon diajar yén Konstrain utama nalika nyieun pangropéa géométri geus dijieun. Bari teuing ieu hadir kalawan gvSIG, ngembangna anu dijieunna Kabiasaan pisan alus, contona, lamun jalur atawa polygon dipotong, suratna nanyakeun upami anjeun hoyong pikeun ngaropéa bagean sésana.

Ku kituna, pikeun ngaganti parabot standar pikeun Buka CAD Pakakas mangrupakeun pilihan giat. Hijina alat nu henteu kapanggih nyaéta garis paréntah, siga nu geus dijieun jeung paréntah polyline, pamahaman anu ngan boga hiji bagean.

perbaikan séjén anu snaps setélan sipat, dina urutan teu mangaruhan laju mesin. Ka ieu bisa ngarobah jumlah geometries pikeun analisis, lapisan sarta lamun hucu dilacak wungkul atanapi edges.

Lajeng, pilihan ka ngaktipkeun otomatis NavTable géométri tungtung. Kalayan ieu, anjeun bisa ngalengkepan data alpanumérik on hiji garis tina proses produksi. Sanajan enhancement greatest ieu mangrupa yén parantosan geometri ka kiwari mangrupa acara, supaya programer tiasa ngalakukeun tugas pakait séjén:

  • Salaku review ngeunaan topologies dina dadasar spasial,
  • Triger announcing ngangkat tina robah ka pangkalan data najan lapisan vektor henteu di spaceport a,
  • Atawa ngan saukur alerting database nu geus aya géométri husus tur lumangsungna ngalaporkeun hormat integritas jeung data tabular. Salaku bisa jadi hal anu lamun tab pemetaan digitized tapi laun.

Eta moal jadi aneh ningali extension ieu versi saterusna gvSIG, sakumaha urang ningal kalawan NavTable. Sigana hiji conto alus, ku Fonsagua Aranjeunna ngagambarkeun hasil karya yén Yayasan geus matured di shaping lawon industri nu salah sahiji kaunggulan kanggo kelestarian of Open Source platform pilar.

Nuturkeun nepi kana masalah ieu kuring nyarankeun ka Tumbu di handap:

http://cartolab.udc.es:30003/menu/la-aplicacion/funcionalidades/

http://forge.osor.eu/frs/download.php/1447/manual_opencadtools.pdf

https://lists.forge.osor.eu/mailman/listinfo/opencadtools-devel

Lajeng video ieu ningali pamakéan EIEL on tata perenah jalan.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.