Leakage of Chapo Guzmán, hiji karya kacida direkayasa

Anu geus dipigawé karya survey keur torowongan, urang sadar pajeulitna disiplin ieu, nasib ngalambangkeun hiji kadua inaccuracy di 1,500 méter sarta sakabeh ukuran kaamanan bisa dicokot.

Diantara panjara El Altiplano jeung loka dimana harta anu lokasina di gawe hideung, dina sungut tina torowongan mana lolos Joaquín Guzmán Loera, aya mangrupa eunteung tina cai anu kapaksa tukang ngagali nepi ka 30 méter jero.

Sumber deukeut panalungtikan dipedar yén torowongan diwangun keur pamimpin hiber Pasifik Cartel henteu a "garis lempeng" antara kriminal jeung harta liwat toko gap, tapi boga undulations nu diaktipkeun tukang pikeun nganteurkeun sababaraha irregularities dina taneuh.

Chapo Guzmán

Salian insinyur, konstruksi gawé underground spesialis lianna kayaning surveyors jeung geolog milu uninga karakteristik tanah teu nyanghareupan resiko gede.

Panalungtikan dilaksanakeun ku para ahli tina Badan Penyelidik Pidana (CIA) geus diwenangkeun uninga yen lahan diwangun utamana ngeunaan tepetate.

Saterusna, lolobana torowongan diwangun ngagunakeun tehnik "kubah" nu ngidinan kakuatan gede, sarta ngan dina sababaraha bagian ieu perlu falsework nempatkeun ka ngarojong pinding.

Chapo Guzmán

rinci séjén wangsit éta yén lawang makéna kana torowongan ti sél El Chapo, jumlahna 20 aula 2 Center perlakuan husus, nyaéta kurang leuwih sapuluh méter jero sarta ngabogaan staircase kai pikeun ngahontal latar.

Leuwih ti éta, gap kaluar enggon di Santa Juanita nyaeta tujuh méter, dimana eta oge boga tangga anu kaluar.

Tapi dina tungtung ieu torowongan ieu ogé dipasang katrol mékanis, dirojong ku hiji motor listrik, peneliti yakin yén bumi ieu dikaluarkeun pikeun pangwangunan petikan jeung mékanisme sarua bakal dipaké pikeun mawa kingpin ka kabebasan.

Ngukur karya dilumangsungkeun ku ahli ti PGR geus ngadegkeun éta sapanjang jalur 1.5 kilometer, di sababaraha titik, torowongan ngahontal bojong sapuluh 15 na 30 méter maksimum, dina awak cai.

----------------------------

A karunya nu gawe rékayasa misalna mangrupa bagian tina hiji sakabeh strategi korupsi na complicity, tanpa nu aya bisa geus kaliwat unnoticed.

Dina glance kahiji, nanaon ngajadikeun hiji nyangka yén wangunan ieu gawé beton jeung hideung jadi puseur operasi meticulous ieu nu diwenangkeun kabur ti pamimpin ti cartel Sinaloa tina sél jail na Altiplano I, di munisipalitas di Almoloya del kaayaan puseur Mexico.
konstruksi diwangun ku hiji imah kalawan sababaraha kamar sarta nurun tina gudang di jero taneuh (gudang), ti mana eta asup torowongan ieu anu ngahontal leuwih ti sapuluh méter jero tur Eta ngalegaan 1,5 kilométer ka ngahontal, kalawan kasampurnaan pinpoint, di pancuran (pancuran) tina sél dimana capo nu dilaksanakeun sanggeus ditewak di Pébruari 2014.
Dina héd precarious ieu, kalawan hiji hateup aluminium tempat caina geus disaring kaluar liang dina témbok nu nunjuk langsung ka kriminal teh.
Teu hésé ngabayangkeun henchmen bonet urang ningali naon baé gerakan ti panjara sarta, kahareupna coveting poé ahir suksés sanggeus poé salila gawé rékayasa ieu, kusabab pajeulitna anak, eta kudu ngalibetkeun arsiték, geolog jeung insinyur.
Sanajan lima puluh peneliti ti Méksiko Jaksa ayeuna dipake di wewengkon pilari naon baé lagu tambahan, datangna situs ngamungkinkeun rinci, minimal tapi keuna, operasi orchestrated ngewa.
Nyangkut dina gudang di jero taneuh jeung aksés ka torowongan, mangrupakeun garobag surung ku taneuh jeung radio a, hijina rujukan ditingali ka rébuan méter kubik material tadi nyandak salila bulan ieu.

Chapo Guzmán
A misteri, naon anu lumangsung ka ton bumi dikaluarkeun ti torowongan jeung tatanggana nyebutkeun aranjeunna pernah nempo, anu kawas kitu loba batur dina hal ieu nu parantos outraged pendapat umum masih unresolved.
The treuk marengan sababaraha inuman satengah rengse, nunjukkeun yén, nepi ka menit panungtungan, ieu diwangun breakaway bonet, nu lumangsung di 20.52 waktu lokal (01.52 GMT) 11 bulan Juli jeung ditandaan kadua kalina Guzmán escapes ti panjara kaamanan maksimum Méksiko.
Sajaba ti éta, toko sarwa sababaraha idlers (bar) kai, meureun dipaké pikeun ngarojong pangeboran, tambah liang dina taneuh anu dipaké pikeun liang hawa.
Na jero taneuh, nyaeta rohangan mimiti jero ngeunaan dua méter, ngeunaan lima belas meter pasagi, nu dilayanan salaku prelude kana torowongan sempit diwangun tur dikemas kalawan bar kai sarta generator badag cahaya, nepi ka nyaangan karya éksténsif.
Sajaba ti éta, hiji katrol listrik, nurutkeun Astuti Muhtar dilaporkeun anggota gugatan hadir dina karya mangsa datangna média ieu dikelompokeun ieu dipaké pikeun miceun taneuh digali torowongan anu dimimitian sapuluh méter di handap.
Sanggeus nyirorot ngeunaan dua puluh léngkah kai tina hiji staircase sempit, dimimitian torowongan ieu undoubtedly geus bagian tina imajinasi koléktif nagara.
Ngeunaan hiji méter luhur sarta ampir tujuh puluh hiji méter lega, éta boga pipa ventilasi jeung instalasi listrik na eta dilayanan ka bulbs nu nyaangan gelap tina saluran ieu katempo.
Instalasi kaget, sabab najan sabenerna bawah tanah, sahenteuna dina sababaraha méter munggaran nu dibuka keur nganjang, hawa masih bisa hirup seger sakali dina Sistim ventilasi.

Chapo Guzmán
Di awal torowongan, anu tembok earthen téh digulung antara ramo na ngingetkeun tina fragility gawé, nu motor ayeuna kawentar disangka nu kingpin dipake kabur gancang sanggeus escaping ngaliwatan liang dina 50 ku 50 sentimeter watekna buka di sél-Na.
Dina kandaraan sarua ieu, Italika ku tanki bahan beuleum tambahan sedeng ngecas anjeun luhur dua gerbong anu dipaké sangkan lahan leuwih gampang jalangan, sarta dina hiji sudut spasi leutik ieu ogé ditempo leutik forklift kénéh sababaraha accu mobile.
Di sagigireun mere rinci dina ieu leakage operasi millimetric, ngadatangan torowongan oge mere anekdot.
Contona, ngeunaan jam lila eta karyawan dianggo dina ieu Anjeunna diperkirakeun ukuran pipa nu teu bisa jadi leuwih ti dua sareng dua ngarojong burrowing ti doorway indit bawah tanah.
Di handap tangga ngarah kana torowongan, dina salembar témbok, aranjeunna kaget dua gambar na ditulis dina bulao, sarta sababaraha scribbles beureum.
Palang kalayan akronim INRI, karikatur saurang lalaki sareng kacamata sareng kumis panjang sareng frase "Lo Berde nyaeta Bida, bapards mota murni (marihuana)».
Sanaos meureun hasil tina boredom, gambar-gambar éta tiasa nangkep dimensi anu sanés dina carita hébat ku fascicles anu mangrupakeun penerbangan «El Chapo«.
Hiji acara anu parantos ditantang pamaréntah kiwari Enrique Peña Nieto, evidencing sistem korupsi jeung ngaruksak gambar internasional na. Na yén geus ditandaan nagara salawasna.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.