Bisnis AKAL, GIS pikeun bisnis

kecerdasan bisnis

masalahna

Kuring ningali éta sakitar sataun katukang, sareng sababaraha babaturan geofumed nalika ngadamel sistem pikeun grup perbankan internasional. Khususna, éta ngeunaan georeferencing anu ngagaduhan rekening kartu kiridit, éta mangrupikeun hiji odyssey ngémutan yén alamatna ditulis ampir dina seni batu.

Tapi hasil tungtung éta prutinna basajan anu dijieun pikeun perwira bank, dimana éta tiasa nanyakeun sapertos:

  • Peta neighborhoods ku delinquency tinggi
  • Wewengkon merenah pikeun pamasangan agénsi jasa
  • Ruteu distribusi pernyataan akun
  • Wewengkon pikaresepeun pikeun promosi produk anyar

Ieu anu disebat "Bisnis Kecerdasan", anu henteu sanés mangrupikeun prosedur anu nganalisis variabel tangtu dina laleur sareng ditingalikeun dina peta anu dicét. Élmu sanés dina GIS tapi dina analisis anu nyababkeun nyiptakeun kriteria pikeun rutinitas, janten pantes pikeun terang bisnis, waktos, produk anu ditawarkeun, konsumén sareng kaayaan lokal.

Abdi émut struktur multilayer aranjeunna dijieun pikeun babaturan kuring smoked, éta layar pikeun tingkat béda: 

Keur manajer marketing: Panel pikeun ngatur kriteria pangukuran, sapertos persentase ditarima tina standar, kriteria Pilihan customer, target penjualan, parameter segmentation sareng positioning ...

Pikeun teknis GIS, hiji panganteur sareng GUI manifold Hal ieu kacida ekonomis, dina éta téknik ukur dipanggihan unggal klien anyar, nyiptakeun zona anyar, jeung sajabana

Pikeun manajer, hiji panganteur sareng anu aranjeunna tiasa ningali tren, ngabandingkeun jualan ngalawan gol, ngadamel rencana gawé sareng nampi ngabejaan tina prestasi atanapi Nepi.

 

hasil

Biasana dikenal salaku Business Intelligence kana aplikasi inpormasi pikeun nyandak kaputusan manajerial. Sakumaha bakal:

  • Naha seueur kajahatan anu asalna ti wewengkon ieu?
  • Dimana tempat anu pas pikeun pusat balanja salajengna?
  • Naon titik luyu kanggo anteneu sélular?
  • Sakumaha seueur nilai kanggo mayar pangdeukeutna kanggo perbaikan ieu?
  • Timana jualan urangna?
  • Naha dina koloni ieu kami ngagaduhan seueur klien anu deungeun?

Hal anu rumit ngeunaan ieu nyaéta anu kedah diprogram, sareng éta mahal. Henteu diarepkeun yén pikeun unggal analisa téknisi GIS bakal ngadamel peta anu dicét sareng manajer pamasaran anu marios kriteria anu diterapkeun. Pikeun ieu, rutinitas dilarapkeun anu ngabalikeun hasilna, sareng dimana parameter na tiasa disaluyukeun.

Wasalam kuring pikeun quixotes téknologi ieu, kuring inget yen aranjeunna junun ngalakukeun on IMS pikeun nyiptakeun titik anu anyar tina aplikasi wéb, nyiptakeun sisipan dina database Oracle, bohong Manifold anu ningali kana jumlah laleur éta.

 

leyuran

Urang terang yen ESRI gaduh aplikasi kanggo tujuan ieu disebutna Analisis Business, tapi dina hal ieu mah rék ngobrol ngeunaan hiji aplikasi anu parantos tandepkeun kuring terang sareng hiji aplikasi sareng anu abdi hoyong disimpulkeun posna; mangka katelah Map Intelligence, diproduksi ku Integeo, hiji pausahaan anu asal na di Australia tapi nganggo jasa di bagian nu sejen di dunya, kaasup Amerika Serikat sareng Spanyol.

ngajadikeun kuring Integeo kejutan:

Plugin mun ngahijikeun MI di Excell !!!

Sahiji pamakean Excel anu nganggo anu populér, ieu parantos nyiptakeun plugin anu ngamungkinkeun pikeun nyambung ka data anu disimpen atanapi dina Excel atanapi dina basa éksternal, sareng maénkeun kalayan antarmuka anu ningalikeun hasil grafis numutkeun inpormasi anu aya.  

Anjeun tiasa maénkeun kalayan téma lapisan, ngazum gede, ngazum gede, mareuman lapisan atanapi ngahurungkeun. Data na tiasa ditampilkeun tina publikasi ArcIMS atanapi dilayanan tina aplikasi sanés anu nganggo standar OGC sapertos Manifold, ArcGIS Server, Geoserver ...

 

Integra Geespaciales na Laporan aplikasi.

Peta AKAL boga konektipitas kalayan aplikasi geospatial kayaning ESRI, MapInfo, Geoserver sarta ngahubungkeun jeung laporan MicroStrategy jeung aplikasi, Oracle / Hyperion, IBM / Bumen, Sas, SAP, objék Usaha, Actuate atawa dihasilkeun tina Kuwu.

Nurutkeun kana beja pamungkas, Sun parantos kaala produk ieu ngahijikeun Hyperion kana ESRI, anu bakal gaduh aplikasi anu jalan dina Java, ku kituna dina Mac sareng Linux.

 

kacindekan

Tungtungna kuring sigana anu ieu mangrupakeun aplikasi anu kawilang khususna, khususna sabab sasarap ngapus ka produk ahir tina GIS ieu kalebet kana jasa data husus sareng ngabangkitkeun hasil tampa tihih ogé kudu loba biaya pengembangan.

Upami anjeun hoyong anu langkung apal, buka kuring Integeo atawa Integeo Iberia.

2 Balesan kana "Intél Bisnis, GIS pikeun bisnis"

  1. Kuring salawasna hoyong connect with egeomates

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.