BIM - dunya The bakal geus ngimpi 20 sababaraha taun ka pengker

Warsih 20, kuring ngan tiasa ngahubungkeun BIM salaku evolutionvolusi anu parantos nampilkeun pikeun waktos nampilkeun tabel gambar sareng kertas tracing pikeun file CAD. Anta mangrupikeun évolusi anu épéktipésan, nunjukeun anjeunna kartunis sareng buku kalkulator + kalkulator + Lotus 123. Teu sangka aya hebat pisan percaya yén éta henteu langkung diperlukeun pikeun nyimpen hiji pamupus listrik sareng tangkorak kana kertas di payuneun redesign, loba kurang kana parobahan ku sababaraha pesawat anu robahna, henteu sareng ngaleungitkeun sepia salinan aslina, anu ngan ukur ngawula ka kokotor sareng beureum handap kanggo rencana sakumaha-diwangun atawa nutupan tabel pembina master.banfaa

Kuring kedah ngaku yen kuring sok kipas tina téknologi, abdi kungsi nganggo 8086 kalayan layar monitor jeruk nalika kali DOS atah. Sacara ngaharepkeun, anjeunna hijrah ti nyieun tokens ongkos unit di Lotus 123 ka SAICIC 3 pikeun perkiraan sarta perkiraan, sareng parantos ngalih ti Kala SAICIC ka Kala Microsoft Project 4 ngadalikeun waktos, padahal pikeun inventory anjeunna masih dianggo program di FoxBase dina DOS Henteu sabab aya anu sanés langkung éta, tapi pirama EaglePoint sareng SAICIC 4 dina dinten ayeuna waé henteu mungkin.

Sagala robah, basa kuring ngajak kana leungeun abdi AutoCAD, dina waktos R13, sareng PC Gateway 2000, Pentium I ti 133 Mhz sareng 250 MB hard disk. Yakin, éta waktu nalika kuring bisa ngonci diri di hijina kantor sareng AC -ku komputer; teu keur kuring-, sareng kaluar kana panas lohor ku baju haneut ocher meuli dahar beurang anu coklat Crunch sareng Coke.

Bangsat trigliserida anu méréskeun saeutik.

aecosim1

BIM nyaeta dinten kanggo kuring anu ngawakilan teu mustahil nalika kuring hiji-hijina téknolog anu gairah tentang ngabéréskeun manual -kalayan naon anu kuring bakal boga-.

Upami urang kedah ngan ukur AECOsim, desain awal henteu kedah meryogikeun sketsa watercolor tina Arsitéktur Ramiro Bonilla, anu ku cara éta nyukcruk tapi sedih henteu kalangkung, dina éta draf Gedong Utama Bank Angkatan Bersenjata Honduras; eta parantos dilakukeun sakali dina CAD, nyontoan blok-blok anu benten-benten anu hargana jauh pikeun ngarujuk sareng konsép «sober»Ku Insinyur Roberto López Carballo. Saatos persetujuanna, anjeunna henteu kedah kakurangan perjuangan dina dinten-dinten pikeun kéngingkeun persetujuan pabrik konstruksi, kalayan penderita implicit of Rudy sareng Rubén -kiwari arsiték hormat-, utamana sabab sakali pabrik pangwangunan diwangun pamekar kedah dipidamel ku kasabaran sareng Insinyur struktural Boris Viscovich sareng rasa anu kasohor pikeun nyalahgunakeun halimun, kasohor teu tiasa nampilkeun rohangan anu paling sampurna dina basement parkir di lega 2.50 méter.

Kalawan BIM, rarancang dumasar kana daérah hanca, sakumaha arsiték arahkeun kana AECOsim, dina sumbu napel citakan I-modél, supados insinyur struktural ngan muterkeun kalayan ukuran, palaksanaan versi Féderasi anu DGN anu sami dina Bentley STAAD; tanpa Iterations sajajalan ti Insinyur Rivera, kalayan lembar anu dicitak kontinyu na milari mata overhangs anu optimal.aecosim

BIM ngameunangkeun ngembangkeun paralel dina sistem AC, sareng kontrol gangguan awal, nyieun bedana antara pancuran baja sareng pancaran beton, lamun penting pikeun nyieun liang dina titik bingung, dina saparapat panjang atanapi upami papan tag henteu bade tiasa dianggo. Kami bakal nyalametkeun dunya, saatos yayasan dikedalkeun saatos kaayaan asor anu aya di daérvévévéter, méter 5 sahandapeun basement, anu tersirat ngarambang deui ka tembok curtain sareng konfigurasi tina slab yayasan. Ngagabungkeun BentleyRAM pikeun papiliun baja struktural, GEOPAK kanggo topografi sareng panipuan generik pikeun rarancang melengkung tina auditorium bakal janten méwah ... sareng sadayana ngeunaan file DGN fed in standard IFC over ProjectWise, matterta henteu masalah anu kantor abdi aya dina Torres Valladolid de Comayaguela sareng nu beurang kuring kedah kudu tarung di kelas Perpustakaan dina wanci paéh di universitas kuring.

Tapi BIM henteu dilingkung modeling desain, éta ogé ngawengku simulasi tina prosés pangwangunan, abdi émut naon anu kedah ngarugikeun putusan militer anu milari jaman maranéhna pikeun milih bahan-bahan anu dilengkepan ku tungtung henteu aya lambangna dina lingkungan; Naon teu ngomong ngeunaan update beban paéh saatos aranjeunna mutuskeun gaganti pikeun ngajantenkeun pindah ka marmer kira-kira tingkat katujuh. Nerapkeun modél BIM dirarancang nganggo elemen kahirupan nyata, sareng sareng Revit atanapi AECOsim, anjeun ngan kedah nyarios yén ieu témbok, henteu masalah kana bahan, tapi mun diartikeun ceuk eta janten blok beton, anu bakal mingpin panolak 0.75 séntiméter ti ketebalan, sareng mortir 1: 4, jeruk Polandia sareng cet dumasar cai. Di dieu aya anu sae, atuh teu matak ngalakukeun itungan, sanggeus itungan keur estimasi biaya, sabab ngagunakeun plugin pikeun Naviswork, abdi tiasa gaduh anggaran sacara dinamis paduli parobahan anu boloho dina rasa goréng kolonél.

imodel2

Sakali desain parantosan, anjeun ukur kedah ngadamel rarancang-réncang dina rencana, motong, si anu dipanénan, tanpa dipidamel ku jalan anu heubeul, diantarana panempo pandangan, nambahan tambah animasi anu cetakan anu ayeuna moal bakal nampi waktos waktos kanggo kantor puseur. Institute of Forecasting Militér, sareng dewan anyar pangliman anu nempatan nyaho deui rinci sagala proyek. Standar IFC ayeuna ngameunangkeun bursa euweuh urusan upami kuring make AECOsim (baheula Bentley Architecture) sareng aranjeunna AutoDesk Revit + Naviswork (anu kiwari ngawengku naon anu kuring teu nganggo jumlah). Janten, pikeun ngadalikeun kana kamajuan parangkatna henteu meryogikeun jalan ka notebook insinyur Carlos Rosales, anu henteu lengket na rekening Insinyur Marisela, implengan Cowboy Palma, atanapi ku panerbugan tina insinyur Jessica Ortiz. Ieu bakal ngahemat kuring waktos pikeun ngolah perkiraan, ngarobah pesenan sareng kadali kamajuan dina MsProject.

Oh, sareng tangtosna, BIM ngaheéat kuring kumaha bakal aya na tukangeun panon meticulous tina Insinyur Rosario, ngukur sareng nyeratna dina catetan notebook nya unggal jéntré pikeun ngadamel pesenan dina bentuk khusus ka Mármoles de Honduras, panyumputan kuningan via fax ka perusahaan Torogoz di Salvl Salvador, atanapi pesenan langit eunteung anu asalna tina Rajana jeung taya sahijieun terang kunaon ieu dikaluarkeun tina Adat istiadat di Puerto Cortés.

Upami Anjeun mikir yén renders sareng sofwér CAD nyaéta paling, anjeun kedah ngaktipkeun panon anjeun kana BIM, sabab seueur langkung ti anu sateuacana ku kami AEC (Arsitéktur, Téknik sareng Konstruksi), AECO nunjukkeun siklus kahirupan Operasi, nyaeta, sesa kahirupan gedongna anu dina titik ieu, 20 warsih saterusna henteu katempona proyék proyék rékayasa tapi salaku proyék ékonomi -sakumaha eta salawasna éta-.

La Kala BIM éta jauh, tapi upami Anjeun tiasa meunang nanaon dina waktos, katingalina Revit y AECOsim. Ilham anu nyababkeun kuring sami sareng 20 sababaraha taun ka pengker, putusan pikeun mérek éta mana kuring milih kuring ngankeun hal éta anjeun pikaresep.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.