Lebetkeun data kalayan arah jeung jarak di Microstation

Kuring meunang éta sual handap:

Salam Hello, Abdi hoyong terang kumaha ngagambar polygon tina kursus na jarak di MicroStation, sarta lamun tiasa make lambaran Excel anjeun disadiakeun pikeun AutoCad

Sanajan kitu, dina pos saméméhna kami dipedar sakumaha Abdi ngalakukeun kalawan AutoCAD sarta hiji méja Excel nu matak ngamudahkeun pikeun asupkeun eta di Excel na ngan niron data eta ka AutoCAD.

Microstation lamun hal éta mah béda. Dina hal ieu kuring moal ngajelaskeun kumaha hiji polygon geus diasupkeun ngaliwatan kursus na jarak;

1. format unit sudut

gambaran Ku sudut decimal standar datang ti wétan, tapi lamun urang keukeuh asupkeun polygon a ditémbongkeun saperti dina gambar di

Nyetel format sudut ngalakukeun

Setélan / file desain / koordinat readout

Sarta di dieu di "sudut" bagian set "bearing" format mibanda format derajat, menit, detik (DD MM SS). Mangka OK. Panon, ieu pasipatan teh gambar, teu konfigurasi umum Microstation.

2. Leupaskeun "Simpen sudut panungtungan"

Ieu kasalahan umum, sarta yén nyaéta upami ieu teu ngonpigurasi nyieun garis, sistem ngemutan panungtungan garis dasar sudut, lamun kami digawekeun pikeun deflections jeung perlu ngareset Katuhu tiap bagian garis .

Ulah aya masalah, ku ngaktipkeun garis paréntah, anjeun kudu ngaleupaskeun "Rotasikeun AccuDraw ka bagéan" pilihan ditémbongkeun saperti dina bagan di handap ieu.

gambaran

3. Aktipkeun AccuDraw

Sakali dimimitian nyelapkeun garis, mun nempatkeun titik kahiji "Teundeun garis pinter" panel mucunghul pikeun ngaktipkeun panel "AccuDraw" teh "toggle AccuDraw" tombol dipencet, upami teu gambaransadia diaktipkeun ku katuhu-klik dina aréa anu na hiji pilihan pikeun dipintonkeun ieu dipilih.

Salaku bisa ningali, panel aya mucunghul nuliskeun jarak sarta sudut dina "bearing" format. gambaranSakali data anu diasupkeun kudu ngalakukeun asupkeun, jeung saterusna dugi polygon kasebut réngsé.

3. Switch antara rectangular jeung polar

Pikeun pindah antara ieu jeung XY koordinat hurup potong kompas nu dipaké:

Ieu ngandung harti yén sanggeus diaktipkeun dina AccuDraw, anjeun klik dina zone biru jeung salah sahiji konci "X" dipencet atawa "Y", panel geura pindah ka asupkeun koordinat.

gambaran Wangun maot kajauhan, sudut boh "A" atawa "D" kenop dipencet.

4. Kalawan Excel ¿?

Ku teu sangka eta jadi susah, anjeun ngan kedah meunangkeun tabel di Excel nu ngarobah hiji kotak arah jeung jarak ka koordinat XY, teras diimpor sakumaha txt file kalawan Microstation ... di handap urang posting.

Hiji Balesan to "Lebetkeun data di arah Microstation sarta jarak"

  1. Hatur nuhun egeomates, kalawan kieu ngabantuan kuring loba di pagawean abdi anu pangalusna sarta rék kaca ieu diropéa ...... salawasna ogé hatur nuhun

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.