Ares alternatif CAD pikeun Linux Ubuntu jeung Mac

Teu acan seueur solusi desain dibantuan anu ngalangkungan Windows. ArchiCAD parantos rada ngalamun di Mac, ayeuna AutoCAD geus mutuskeun asupkeun pasar ieu, sarta Ares mangrupa alternatif metot séjén.  ares_ce_linux ngaranna teu disada AutoCAD kami jeung kalangkang nu ngajadikeun anjeun P2P ngundeur program ieu sareng naon reminds kami ti déwa perang dina mitologi Yunani.

Tapi Ares mangrupakeun alat tahan anu teu ukur ngalir natively dina tilu peron utama: Mac, Windows jeung Linux.

Salaku Ares dilahirkeun

Sanaos sakedik anu dipikaterang perkawis parangkat lunak ieu, perusahaan anu nyiptakeun éta sanés énggal. Ieu Graebert GmbH, lahir di 1983, dealer AutoCAD munggaran di Jerman. 

  • Dina 1993 dipisahkeun tina AutoDesk na sataun saterusna maranéhanana launching FelixCAD, engké disebut PowerCAD, ayeuna milik GiveMePower Nyarita. Ieu masih aya sanajan ngan ukur ngadukung versi dwg 2.5 dugi ka 2002.
  • Graebert éta pencipta PowerCAD CE, aya pikeun sataun 2000 janten kasohor salaku salah sahiji ti saeutik CAD aplikasi pikeun PDAs.

Ti 2005 ngamimitian digawé pamanggih anyar nu diawalan lima taun ka hareup, sajaba ti iSurvey. Kusabab taun kamari urang parantos ningali dina majalah Cadalyst Ares sababaraha ulasan metot.

Jelas yén teu aya anu parantos ngagaduhan AutoCAD badé resep nganggo solusi anu sanés kajabi aranjeunna mendakan nilai tambihan anu narik perhatian aranjeunna. Hayu urang tingali naon anu ditawarkeun larutan ieu:

autocad aresNa cross-platform poténsial. 

Ieu paling pikaresepeun, khususna pikeun pangguna anu biasa ngamangpaatkeun sistem operasi Mac, anu posisi ogé dina bidang desain. Hayu urang henteu nyarios Linux.

  • Ares dijalankeun dina Apple dina Mac OS X 10.5.8 atanapi sistem anu langkung luhur.
  • Ogé kana Windows XP, Vista sarta Windows 7.
  • Sareng perkawis sebaran Linux: Ubuntu 9.10 Gnome, Fedora 11 Gnome, Suse 11.2 Gnome, Mandriva 2010 Gnome sareng KDE.

Poténsi ngembangkeun sarta harga.

ares Ares aya dina dua versi: Anu disebut Ares hungkul ($495.99), Jeung lianna Ares CE (Comander Edition) ($995.00). Tiasa disebatkeun yén tina segi harga éta pikaresepeun pisan, éta ogé dimungkinkeun pikeun hijrah pikeun nilai anu langkung handap tibatan PowerCAD 6 sareng 7 sanaos parangkat lunak éta henteu dipiboga ku Graebert.

Nilai anu ditambihan versi Comander Edition mangrupikeun inti pikeun ngembangkeun aplikasi. Anjeun tiasa ngamangpaatkeun program Lisp, C, C ++, sareng DRX kanggo nyiptakeun fungsi, macros, sareng plugins énggal. Dina vérsi Windows anjeun tiasa dianggo sareng Visual Studio for Applications (VSTA), Delphi, ActiveX, COM, kalebet tautan anu dipasang tina objék OLE.

Anjeun oge bisa ngaropea antarbeungeut pamaké kalawan tulbar sarta titik XML.

fitur metot séjén Ares

Ares tiasa dianggo dina format dwg asli 2010, sanaos tiasa maca sareng ngarobih kana format dwg / dxf tina versi R12. Éta ogé maca sareng éditan file bentuk ESRI.

13reason_05Antarbeungeutna lumayan praktis, kalayan palét anu gampang nyeret sareng netep tanpa seueur péngkolan. Fungsionalitas klik katuhu kontékstual ngajantenkeun damel langkung gampang, sanaos ogé ngadukung garis paréntah pikeun pangguna anu resep kana adat kuno.

Sipat objék ngalangkungan atribut saderhana. Tiasa waé pikeun nyatet gambarna, sapertos skétsa freehand, bahkan ngaitkeun audio sareng aranjeunna. Aranjeunna ngabayangkeun:

"Ngaropéa sakabéh wewengkon, dumasar kana blog dina kaca 11 anjeun, sakali réngsé I kirimkeun ka email abdi tur neangan Signing tina pengawasan kontraktor"

Fungsionalitas dina nanganan tata letak pikeun nyetak, alat bantu presisi (smart snaps) sareng gambar 3D (dumasar kana standar ACIS) lumayan mirip sareng AutoCAD. Sanaos rendering tiasa ngagabungkeun sababaraha jinis teduhan dina pandangan anu sami sareng nyiptakeun témplat pikeun nyetak sigana langkung praktis, ogé zum / panci henteu nyandak panyegaran sareng tiasa beroperasi sacara real waktos tanpa mareuman mémori parah.

TEU ngarojong témplat, DWGCODEPAGE, anjeun tiasa muka rujukan éksternal maké klip polygon (sagi opat henteu ukur), edit blok kana laleur anu, ékspor ka PDF / DWF.

Pondokna, alat anu hébat anu datang dina langkung ti 12 basa, kalebet Spanyol sareng Portugis. Perlu diperhatoskeun kumaha aranjeunna leumpang dina hal posisi dina pasar anu cukup ditawan tapi ku seueur poténsial.

Di dieu anjeun bisa ngundeur versi percobaan pikeun 30 poé:

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.