Ares alternatif CAD pikeun Linux Ubuntu jeung Mac

Aya tacan loba solusi keur desain ditulungan nu buka saluareun Windows. ArchiCAD geus rada reclusive dina Mac, ayeuna AutoCAD geus mutuskeun asupkeun pasar ieu, sarta Ares mangrupa alternatif metot séjén. ares_ce_linux ngaranna teu disada AutoCAD kami jeung kalangkang nu ngajadikeun anjeun P2P ngundeur program ieu sareng naon reminds kami ti déwa perang dina mitologi Yunani.

Tapi Ares mangrupakeun alat tahan anu teu ukur ngalir natively dina tilu peron utama: Mac, Windows jeung Linux.

Salaku Ares dilahirkeun

Bari saeutik geus dipikawanoh ngeunaan software ieu, perusahaan nu nyiptakeun sanes anyar pikeun ieu. Éta Graebert GmbH, dilahirkeun di 1983, AutoCAD distributor munggaran di Jerman.

  • Dina 1993 dipisahkeun tina AutoDesk na sataun saterusna maranéhanana launching FelixCAD, engké disebut PowerCAD, ayeuna milik GiveMePower Nyarita. Ieu masih aya tapi ngan ngarojong versi nepi ka 2.5 2002 dwg.
  • Graebert éta pencipta PowerCAD CE, aya pikeun sataun 2000 janten kasohor salaku salah sahiji ti saeutik CAD aplikasi pikeun PDAs.

Ti 2005 ngamimitian digawé pamanggih anyar nu diawalan lima taun ka hareup, sajaba ti iSurvey. Kusabab taun ka tukang urang geus kasampak dina majalah Cadalyst Ares sababaraha ulasan metot.

Ieu jelas yen saha anu geus boga AutoCAD bakal dipikaresep pikeun maké leyuran sejen iwal eta manggih nilai anu ditambahkeun anu nyengkram perhatian Anjeun. Hayu urang tingali naon nawarkeun solusi ieu:

autocad aresNa cross-platform poténsial.

Ieu paling pikaresepeun, hususna keur pamaké anu biasa ngamangpaatkeun sistem Mac operasi, nu ogé diposisikan dina widang desain. Sumawona Linux.

  • Ares dijalankeun dina Mac OS X Apple 10.5.8 atawa sistem nu leuwih luhur.
  • Ogé kana Windows XP, Vista sarta Windows 7.
  • Sarta dina sebaran Linux Ubuntu: Ubuntu Gnome 9.10, 11 Gnome Fedora, Suse Gnome 11.2, 2010 Mandriva Gnome na KDE.

Poténsi ngembangkeun sarta harga.

ares Ares asalna di dua versi: A panggero ngan Ares ($495.99), Jeung lianna Ares CE (Comander Edition) ($995.00). Ieu bisa ngomong yén tina segi harga pisan pikaresepeun, éta ogé meujeuhna hijrah ku nilai handap PowerCAD 6 na 7 sanajan software anu geus teu anéh milik Graebert.

Nilai nu nambihan versi Comander Edition aya dina inti pikeun ngembangkeun aplikasi. Anjeun tiasa ngamangpaatkeun kalayan programming dina cadel, C, C ++ na DRX guna nyieun fungsi anyar, macros na plugins. Dina versi Windows bisa digawekeun ku Visual Studio pikeun Aplikasi (VSTA), Delphi, ActiveX, COM, kaasup Tumbu study objék Ole.

Anjeun oge bisa ngaropea antarbeungeut pamaké kalawan tulbar sarta titik XML.

fitur metot séjén Ares

Ares jalan dina format DWG pituin 2010, tapi bisa maca sarta ngarobah kana format sagala DWG / DXF tina versi R12. Ogé maca tur edit ESRI file bentuk.

13reason_05panganteur anu cukup praktis, jeung paddles gampang nyered tur settle tanpa loba mulang. fitur kontekstual tombol mouse katuhu nyieun karya gampang, tapi ogé ngarojong garis paréntah pikeun pamaké nu resep custom kolot ieu.

Sipat objék saluareun atribut basajan. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyieun catetan ngeunaan gambar, sakumaha sketsa freehand, kaasup associating audio. Aranjeunna ngabayangkeun:

"Ngaropéa sakabéh wewengkon, dumasar kana blog dina kaca 11 anjeun, sakali réngsé I kirimkeun ka email abdi tur neangan Signing tina pengawasan kontraktor"

Fungsionalitas dina menata layouts keur percetakan, precision AIDS (Snaps pinter) jeung 3D teken (dumasar kana baku ACIS) anu rada sarupa jeung AutoCAD. Sanajan ngajadikeun bisa ngagabungkeun tipena béda shading di tempoan jeung print kreasi template sarua muncul janten langkung praktis, ogé zum / pan teu nyandak refrescamiento tiasa beroperasi sacara real waktos tanpa killing memori goréng.

TEU ngarojong témplat, DWGCODEPAGE, anjeun tiasa muka rujukan éksternal maké klip polygon (sagi opat henteu ukur), edit blok kana laleur anu, ékspor ka PDF / DWF.

Pondokna, alat hébat nu asalna di leuwih ti 12 basa, kaasup basa Spanyol sarta Portugis. Éta téh katempona maranéhna leumpang dina watesan positioning dina pasar cukup captive tapi kalawan loba poténsial.

Di dieu anjeun bisa ngundeur versi percobaan pikeun 30 poé:

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.