aksés Ruang Oracle ti BentleyMap

handap ieu conto fungsionalitas nu bisa dipigawé maké Microstation BentleyMap pikeun ngatur informasi ti data base OracleSpatial.

Install Oracle klien

Anjeun teu kedah Oracle dipasang dina komputer. Ngan klien, dina hal ieu Kuring maké 11g R2. Teu kawas mun dipaké MicroStation GeographicsTeu perlu nangtukeun hiji senar sambungan di klien, sabab aya digawé leuwih éfisién ngagunakeun hiji panyambung ODBC. Mun BentleyMap, jero connection string dihartikeun dina VBA teu ngasupkeun eta, mangka disimpen dina XML atawa anu diasupkeun kana panel wanoh tina file sambungan.

Bentley peta Oracle 1

Nyambung ka pangkalan data

Bentley peta Oracle 1Pikeun ieu dipigawé:

File> interperability peta

Ieu nyiptakeun tab dina panel samping, nu kumaha ngamungkinkeun urang nyieun koneksi data ti sumber béda. Pikeun BentleyMap, ti dieu anjeun bisa ngakses Oracle, SQL Server jeung WFS sambungan layanan.

Éra teu sadia sambungan PostGIS.

Dina folder Pakait,-klik katuhu dijieun na Anyar Oracle Connection dipilih ...

panel Ieu mucunghul dimana urang tuliskeun pamaké konci jeung alamat jasa.

Mun aksés via port, anu biasana teh 1521, sarta host jeung layanan jauh mana eta geus diterbitkeun.

Sipat sambungan anu bisa disimpen salaku hiji extension file XML ORAX, SQLx atanapi wfsx mun nelepon tanpa ngabogaan bisa ngasupkeun huma.

Nempo jeung ngedit inpo nu

Sakali sambungan anu dijieun, lapisan sadia dina proyék, anu bisa jadi dumasar tipeu formulir atawa ku kategori diartikeun atribut ditémbongkeun Geospatial Administrator.

Pikeun nempo data, ikon ieu dipaké dina bentuk gelas, ieu ngamungkinkeun informasi tampilan dina formulir tabular atawa sakumaha struktur XML.

Bentley peta Oracle

Dina tombol mouse katuhu fungsionalitas sarua tina parabot spasi bar dipintonkeun:

  • Querry ieu dipaké pikeun pamundut data boh deployment (Témbongkeun) atanapi ti query husus, atawa sakabéh data aya dina schema spasial.
  • Pos ieu dipaké pikeun ngahemat parobahan dijieun pikeun geometri.
  • Konci / muka konci mun ngaktipkeun kamampuh nyieun parobahan.
  • Instansi sindangan bersih Pupus view data

Bentley peta spatial2

Bentley peta Oracle 1Mun hayang nyieun hiji pamundut husus Anjeun bisa ditempatkeun di sawah dimana Klausa, Nurutkeun informasi anu dikandung dina obyék. Dina hal ieu, abdi hoyong mung parcels, nu aya di status aktif na milik 0006 08 sector Department na Municipality 01. query bakal:

AND dihapus = 0 08 AND CODMUNICIPIO CODDEPARTAMENTO = = = 01 0006 AND sektor

Kadé ngartos yen BentleyMap ngédit natively, jadi kamungkinan musibah nyaeta kurangna kadali kaamanan. Perlu jelas ngadegkeun kalungguhan pamaké, versioning kontrol jeung informasi pilihan dimeunangkeun erased ku kasalahan. Umumna jalma anu bingung mischievous, nu konci pikeun muka konci.

Leuwih ti éta, éta mangrupakeun heran, tempo nu gaduh sagala kamampuan tina hiji software CAD. prakna nyebutkeun mun pamakéan VBA keur parabot manajemén hadé tur manajemén transactional.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.