Éta patut diajar Java?

Saluareun OpenOffice, Vuze, Woopra, Atawa applet yen bentang dina sababaraha situs web, nyaéta sistem pisan mobile positioning, TV, GPS, ATM, program bisnis jeung loba kaca nu balayar poean ngajalankeun on Java.

Bagan di handap ieu nunjukeun kumaha téhnologi Java ngabogaan domain kuat steadily saprak 2006 2011 dibandingkeun C # .net, PHP jeung Ruby, jigana dicokot handap nawaran pakasaban.

estadisticasJava

Dina kasus lingkungan geospatial, C ++ na Java anu dua alam hébat nu diwangun dina aplikasi Open Source; Tabel di handap summarizes hal, téma tina pos I difokuskeun ngembangna on aplikasi Java tapi di glance kahiji (nu teu), ti sisi ti Java kana C ++ anu ngaleuwihan dina 15 hubungan ka 10.

aplikasi GIS di C ++

aplikasi GIS di Java

A tingkat desktop

  • GIS kuantum. The dilaksanakeun di lingkungan Anglo, biasana dibarengan ku Jukut.
  • jukut. Pangkolotna, kalawan sistem prioritas raster OpenSource.
  • Saga. Dilahirkeun di Jerman sareng pendekatan ieu panalungtikan prioritized.
  • Ilwis. Inisiatif dilahirkeun di Walanda, sanajan datang ti pertengahan eighties, perkembangannya handapeun integrasi Komunitas mangrupakeun goréng.

  • gvSIG. OpenSource sigana aplikasi paling disebarkeun dina media Hispanik, jeung sugan gaduh visi leuwih agrésif of internationalization. Pikeun Tanggal leuwih ti 100 sahiji artikel abdi nunjuk ka alat ieu.
  • SEXTANTE. Disponsoran ku universitas Extremadura, komplemén badag tina gvSIG, sanajan aya perpustakaan pikeun OpenJUMP, Kosmo komo berinteraksi sareng jukut.
  • uDig. ngembangkeun Ieu jelas, albeit kirang disebarkeun, kalawan poténsi tinggi, dijieun ku parusahaan sarua PostGIS, GeoServer na Geotools.
  • Kosmo. Gawe ti OpenJUMP, dilahirkeun di Spanyol.
  • OpenJUMP. Inheriting a prakarsa Kanada disebutna basa Sunda Luncat nu geus dilanjutkeun.
  • CatMDEdit. Ieu pangropéa metadata.

Di tingkat server

  • MapServer. Nyebar, sanajan kamajuan dina ngembangkeun sarta laun ti integrasi Geoserver.
  • MapGuide OS. Dirojong ku AutoDesk, pisan mantap.

  • GeoServer. Eta meureun nu server data paling ilahar dipake.
  • GeoNetwork. Ieu mangrupakeun katalog metadastos manajer, idéal pikeun geoportal atanapi clearinghouse.
  • Gelar. Inisiatif dilahirkeun di University of Bonn di Jerman, sarua jeung kamampuhan GeoServer.

A perpustakaan tingkat

  • GEOS
  • PROJ4
  • FDO
  • GDAL / OGR

  • Geotools
  • GeoAPI
  • Baltik
  • JTS
  • WKBj4

Tangtu-of-jawaTi luhur, sahenteuna 5 tina tumuwuh di Java didaptarkeun salaku proyék OSGeo Yayasan, sababaraha di inkubasi, pilari kelestarian na complementarity.

Eta bakal jadi istiméwa mangrupa ahli programming roundtable ngobrol ngeunaan naha maranéhna resep atanapi hate Java, jigana dibahas upami pointers ngalakukeun atawa prosés teu basajan, upami kamampuhan multithreading aventajaría basa séjén teu aya mesin virtual lamun kaamanan téh relatif ; Tapi hiji hal pasti sarerea bakal satuju:

Éta cross-platform, sabab aplikasi bisa dijalankeun dina duanana Windows, Linux, Solaris jeung Mac (obviating nu testarudeces panganyarna ngeunaan Steve Jobs). Hal ieu ngabalukarkeun ka jadi pikaresepeun pikeun aplikasi sareng jangkauan global, tempat pamaké baris ngagunakeun sistem operasi béda jeung panyungsi, ngarengsekeun ampir sagalana jeung Mesin Virtual kawentar yen sajaba ti ngajalankeun tugas multithreaded, solves masalah portability sarta nyadiakeun nyaring aman antara klien tur server.

Ogé kanyataan yén Open Source mangrupa aspék ka assess, najan Oracle kaala Sun (developer Java), sarta sababaraha mun ragu naon anu bakal kajadian dina ngajalankeun panjang kalayan MySQL (GPL lisénsi), ampir euweuh hiji patarosan hareup basa Jawa.

Jigana nu Héjo pameget mimiti salaku proyék gagal pikeun ngajalankeun on televise sarta VHS euweuh nyarupaan naon geus kahontal Java di positioning, najan target. Pikeun tanggal, aplikasi Java nu 3:

produk jawa

J2SE (Edition Standar), nu sacara umum dipaké pikeun ngawangun aplikasi disebarkeun sarta applests.

J2EE (perusahaan Edition), biasana pikeun parabot bisnis multilayer, jasa rojongan jauh jeung dagang éléktronik.

J2ME (Micro Edition), kalawan nu aplikasi mobile, GPS jeung digital TV buleud anu diwangun.

Aprender21 y Globalmentoring Conto ruang kelas maya mana anjeun bisa neuleuman Java.

Kitu deui ka sual awal, naha éta sia diajar Java ...

Sumuhun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.