Ngagunakeun GIS ngadalikeun sarta nyegah berdarah

Dina kontéks Mesoamerican urang jeung tropis global umum, berdarah nyaéta kasakit biasa dina sasih teh usum hujan. Nyaho mana anjeun presenting jumlah greatest insiden, pasti eta mangrupa latihan nu aplikasi GIS nyadiakeun hasil berharga.reungit

Abdi émut nalika kuring éta nak a, berdarah teu fana jadi ayeuna; ngan hiji minggu kaluar kalawan fevers, nyeri otot, nyatu cairan na sanajan teu keur sanggup maénkeun kaulinan alus maén bal di leutak ku babaturan lingkungan. Dinten anu fana, upami batur teu hadir dokter tiasa maot dina dua poé dina serelek precipitous di platélét.

Tapi masalah berdarah di perkotaan mesoamérica henteu gampang pikeun ngajawab. Damn serangga (Aedes aegypti) hirup di cai ngeuyeumbeu bersih, meh tiasa duanana mangrupa ban tina loba lowong jeung Macetera tina tutuwuhan. Tungtungna, cara tarung éta karuksakan beternak digabungkeun jeung nyemprot. Taya informasi spasial, karya ieu tiasa sajajalan jeung unproductive.

Hiji latihan metot pikeun aplikasi ieu panalungtikan Geographic Systems Émbaran dina kaséhatan isu kasus Taiwan. Tujuan nya éta nganalisis kumaha reungit kainféksi anu dipindahkeun antara habitat sahingga ngadeteksi koridor transmisi utama antara tiap jaman tempo. Ku alatan éta, dimensi spasial na temporal dianggap sakaligus.

Ku ngadegkeun hiji jaringan ékologis, peneliti bisa nangtukeun habitat reungit kainféksi tur ngitung rute mungkin gerak maranéhanana sarta nyegah runners ieu dipindahkeun.

Maps DBD

Hasil ieu panalungtikan, impairing kakuatan sambungan jaringan ékologis ku restricting koridor transmisi reungit kainféksi, efektif bisa ngadalikeun sumebarna demam berdarah. Tilu tujuan panalungtikan nyaéta:

  • Ngagunakeun analisis jaringan ékologis pikeun ngadeteksi koridor konci disangka keur gerak kainféksi mangsa na antara tiap transmisi jaman reungit.
  • Jieun saran patali jeung konci koridor transmisi béda eureun sumebarna reungit kainféksi.
  • Ngadopsi hiji software GIS mun ngahijikeun analisis data jeung hasil sarta pikeun nembongkeun informasi dina peta.

Hasilna, anjeun bisa meunangkeun di handap:

Spasi-waktu sosialisasi demam berdarah.

Lamun datang ka sosialisasi ruang-waktu teh wabah berdarah, gerakan manusa jeung gerak reungit katépa geus ngariung. Ngelingan yén rentang hiber tina reungit hiji teu leuwih ti 100 méter, nu foci inféksi nu pas waktuna; sahingga laun nyebarkeun. Mun anjeun bisa ngadeteksi jalur, Anjeun bisa ngawatesan ku pasukan éksternal. Ku alatan éta, konci koridor transmisi kainféksi bisa ditandaan jeung ditampilkeun ku reungit software GIS, sarta wewengkon mana nu runners anu dianjurkeun pikeun dihapus ogé ditingalikeun dina platform GIS ngadalikeun sumebarna wabah nu berdarah.

sumber data.

data relevan ti puseur pikeun Panyakit Control Taiwan anu direbut, dianalisis jeung ditampilkeun dina platform GIS pikeun nyungsi koridor transmisi utama kainféksi reungit. Salajengna, rekomendasi pikeun ngaleupaskeun konci ieu pikeun jeopardize hubungan antara inténsitas unggal habitat na pikeun ngahontal tujuan ngahulag sumebarna runners dijieun.

Network Spacetime pikeun habitat sarta Gerakan reungit kainféksi.

Jaringan spasi-waktos utamana diwangun ku lapisan titik jeung garis milik perioda waktu béda. Unggal titik nangtukeun habitat mana endog reungit, anu dijieun dina puseur pigura saluyu dina lapisan. Sarta unggal garis nyambungkeun dua titik ngawakilan koridor tina dua habitat dina rentang gerak reungit. Sajaba ti éta, garis bisa dibagi jadi dua tipe link nyambungkeun dua titik dina periode waktu anu sarua atawa lapisan jaman lapisan béda. A garis solid ngawakilan koridor transmisi mungkin dina période sarua salami dua titik tungtung anu di jaman lapisan sami. Samentara éta, hiji garis dotted ngawakilan koridor transmisi mungkin ngaliwatan dua période mana nu dua dina titik ahir nyaeta dina lapisan waktos béda. Jaringan ékologis reungit berdarah-kainféksi ieu diwangun luyu jeung prinsip luhur.
demam berdarah

Itungan nu pentingna unggal link

Nganalisa dipaké dina analisis jaringan ékologis jeung harti spasi-waktos keur ngartikeun arti unggal link. Sajaba ti éta, idéntifikasi of topologies tatangga bakal nangtukeun hubungan vektor mutasi.

Jenis sarta atribut link

Nurutkeun kana ciri temporal sahiji Tumbu di sami atanapi di perioda waktu béda, tur hasil nganalisa ngalibetkeun link sakabéh jeung link lokal. link dianggap pangpentingna sadaya. Unsur terasing mangrupakeun sinonim mungkin jeung konci gerakan transmisi koridor reungit kainféksi. Sajaba ti éta, tumbu dina période sarua atawa béda némbongkeun intensities béda tina resiko transmisi. lapisan tumpang tindih di tipena béda Tumbu kalawan Software GIS, mintonkeun koridor transmisi utama diwangun boh période sarua jeung béda.

Dina hal ieu, latihan ieu dilumangsungkeun ngagunakeun SuperGIS Desktop

Ieu teu anyar. Dokter apal peta Salju for beungeut berdarah. Dina hal ieu, urang kudu téknologi aksés béda jeung tinimbang wastewater sakumaha dina eta kali, nyaéta véktor

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, anjeun tiasa ningali kaca SuperGeo Panyiaran.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.