OpenGeo Suite: A conto agung kelemahan software GIS panginten model OSGeo

Kiwari, sahenteuna dina lingkungan geospatial, unggal profésional kalayan pamikiran nétral ngakuan yén software open source anu dewasa salaku software komérsial, sareng sababaraha cara punjul.

Strategi standar berpungsi pisan saé. Najan dibantosan kasaimbangan apdet sateuacanna énergi anu meryogikeun évolusi téknologi, kang kumaha ogé janten nemahan yayasan ngajamin kasuksésan dina usaha lian sapertos komunitas, pendekatan filosofis, ekonomi sareng ideu anu sanés anu dipaké pikeun ngabenerkeun modél, nu di pondok oge diperlukeun.

Sanajan kitu, ngajual solusi Open Source henteu gampang di lingkungan bisnis atanapi pamaréntah, kusabab seueur alesan anu sabagean asalna tina persaingan tapi ogé salaku hasilna dilawan sahiji kelemahan modél, anu kedah ngalobaan sareng narajang sakaligus dina software proprietary. Para maker nanyakeun ka diri sorangan patarosan sapertos:

  • Mun hiji isuk urang ningali masalah anu hasilna tina pangénggalan platform séjénna, di aspeksi sapertos kaamanan sapertos anu kabageuhan sawaktos urang peryogi pangrojong, sareng di harga naon pikeun dileupaskeun?

  • Dibikeun rentang alternatip dina basa, perpustakaan, solusi klien, solusi wéb, kombinasi naon anu kedah kami milih pikeun mastikeun kasaluyuan kuasi total?

OpenGeo Suite nyaéta solusi anu henteu ngan saukur mangpaatkeun kematangan parantos parabot anu aya, tapi ogé boga tujuan pikeun ngawaler kana kalemahan-modél ieu. Salian méré komunitas solusi ku aranjeunna tiasa ningkatkeun inisiatif pangwangunan, éta nyiptakeun thread umum kanggo komponén kalibet pikeun panduan évolusi sareng, pikeun pausahaan OpenGeo Suite nyayogikeun serius anu merlukeun mutuskeun kana sumber kabuka. Samentara aya perusahaan anu sanésna, saatos waktos nyobian hiji alternatif kieu, kuring teu boga pilihan tapi pikeun mikawanoh kapasitas luhur sareng kreativitas panginten di balik Boundless, perusahaan anu nyiptakeun solusi ieu.

Hayu urang tingali sababaraha naon pendekatan OpenGeo Suite:

Parabot naon OpenGeo Suite nyepeng?

Mibanda loba pilihan solusi henteu goréng, éta normal, sanaosnya rada ngamankeun sababaraha pilihan alat dina prosés produktif integral. Pilihan anu salah tiasa na mahal mun urang sadar lamun kami geus acan ngainvestasi upaya dina pamekaran, pamekaran, palatihan sareng, salian sanésna, waktos henteu dileupaskeun.

Contona, ngan dina jihat basa pangwangunan gaduh teka akibat kabutuhan masarakat, seueur aranjeunna ngalakonan persis anu sarua, anu sanesna ngan nyuhunkeun rasa anu sanés, sababaraha ogé ciri anu unik dina rutin basajan anu urang hoyong sadayana. Hayu urang ningali pisah ku fungsi jeung basa; Sanajan kuring kedah janten jujur, categorization henteu ekslusif sarta dina sababaraha kasus hese ngabédakeun wates:

  • Di tingkat klien, kontéks anu pang populerna nyaeta: QGis, Grass, ILWIS, SAGA, Kapaware, dumasar kana C ++. gvSIG, Jump, uDIG, Kosmo, LocalGIS, GeoPista, SEXTANTE, dumasar kana Jawa. MapWindow ku samping na dina ActiveX dumasar kana .NET.
  • Dina perpustakaan urang gaduh: GDAL, OGR, PROJ4, FDO, GEOS on C ++. GeoTools, WKB4J, JTS, Baltik dumasar kana Java. NTS, GeoTools.NET, SharpMap on .NET.
  • Dina watesan solusi wéb, anu ayeuna kéngingkeun: MapServer, MapGuide OS on C ++; GeoServer, Gelar, Geonetwork on Java. OpenLayers, Leaflet sareng Ka-Map dina Javascript, mapFish on Python, MapBender dina PHP / Javascript.
  • Ngeunaan data data, Postgres badan anu teu dikantah, sanajan aya ogé solusi anu sanés.

Di handap nembongkeun yen mungkin tiasa dipasang sistem ampir dina lingkungan anu mana waé. Leuwih ti éta, seueur aranjeunna, sanajan lahir dina basa, ayeuna ngarojong séjénna. Loba di antarana anu lahir salaku klien, tapi sanggup ngatur data web sareng dina hal sapertos Buka Lapisan nya malah mungkin ngembangkeun dina lingkungan wéb ampir sadayana anu dipigawé dina alat klien.

Naon kombinasi software bébas nganggo?

OpenGeo suite dinyatakeun ku QGis salaku klien desktop, anu dina titik ieu parantos pantes kategori artikel di Geofumadas. Pikeun wéb éta milih GeoServer salaku pangladén data anu jalan di Tomcat, darmaga salaku lingkungan runtime Java, GeoWebCache kanggo tiling sareng OpenLayers minangka perpustakaan sanajan pilihan dimungkinkeun henteu aya hiji pelat lisénsi anu wajib diperyogikeun solusi sapertos Leaflet anu naek suksés pinunjul hususna pikeun model dumasar kana Plugins sareng poténsi na ku aplikasi mobile. Tingali éta maranéhna bisa ngalihkeun ka hiji basa basa tapi hoyong ningali matriks analisa anu parantos mendakan kana harti ieu.

Hayu urang jadi jelas, saha tiasa nerapkeun solusi ieu individual. Naon OpenGeo ngandung mangrupa installer kalayan versi komponén ieu kalayan parantosan pikeun ngaronjatkeun rutinitas tedious; contona

opengeo suite

  • opengeo suite peta serverInstaller ngajadikeun rakitan dina cara jelas. Keur sanggup milih komponénna pikeun masang, dipiceun, atanapi cabut. Pikeun jalma anu nengtakeun dina mesin runtime Java kalayan blissful Error 503, maranéhanana baris nyaho utiliti anu.
  • Aya pamasang béda: kanggo Windows, Mac OS X, CentOS / RHEL, Fedora, Ubuntu sareng Server Aplikasi.
  • Versi 4.02 pang anyarna mawa PostgreSQL 9.3.1, PostGIS 2.1.1, GeoTools 10, GeoServer 2.4.3 sareng GeoWebCache 1.5; tur ngarojong OpenLayers 3.
  • Dina ménu mimiti tumbu langsung dijieun pikeun eureun atawa ngamimitian GeoServer sareng Postgres; ogé pikeun ngangkat panganteur pamaké data beban shapefiles kana Postgres (shp2psql) sareng ogé ngaksés pangkalan data PostGis (PgAdmin).
  • Ogé di ménu mimiti aya aksés kana localhost, anu dina vérsi ieu ngahapus antarbeungeut klien vérsi 3, sareng panel kontrol bersih nuju jasa GeoServer, GeoWebCache sareng GeoExplorer.
  • Produk ieu, GeoExplorer mangrupa ngembangkeun impressive tina Boundles dumasar kana GeExt anu meta salaku panempo data kanggo GeoServer, ngamungkinkeun unggah data tina file lokal atanapi ti gudang data, tiasa parantos ngonpigurasi warna, ketebalan tina garis, transparansi, dilabélan, kaasup aturan sarta nyimpen langsung dina file gaya geoServer (sld). Teu aya anu dina kapikiran hak maranéhanana jalan ieu ka kode murni sareng GeoExplorer ngarupakeun solusi alus teuing -sanajan hancana langkung hal-.
  • Versi anu dipasang di GeoServer ngawengku kakait kana impor data, tiasa nyiptakeun asal tina bentuk bentuk lokal, kaasup PostGis sareng anjeun tiasa ngalihkeun data ti hiji basa kana basa anu kaasup ti Localhost kana layanan hosted; Interestingta metot anu unggah data ieu menghasilan masalah OGR2OGR anu, kacuali dipigawé ku garis konsol, nyerang kasusah sabot lapisan multipolygon digedékeun, saprak standar saacanna mangrupikeun polygon basajan.
  • Dina hal ieu, jasa WPS némbongan kusabab dina pilihan pikeun masang Abdi mutuskeun pikeun ngahijikeunana.
  • Dina waktu masang anjeun tiasa nambihkeun GeoServer Add -s sapertos CSS Styling, CSW, Cloustering sareng pangrojong pikeun perpustakaan gambar GDAL. Aya ogé A-над PostGIS pikeun anu ngadukung titik awan dina database sareng klien anjeun ogé tiasa install GDAL / OGR. Pikeun pamekar aya pilihan pikeun masang Webapp SDK sareng GeoScript.
  • Teu kawas vérsi kuring parantos dihimpun kana server, kuring ningali yén aya langkung sumber data mungkin, anu tiasa nambihan aman sareng padahal vérsi anu hadir kalawan OpenGeo Suite mibanda téks-delimited comma, H2, H2 JNDI, SQL Server, OGR, Oracle sareng fist kemungkinan di asal raster.

Kumaha upami Qgis?

  • Anu pangsaéna, kanggo Qgis aranjeunna didamel plugin saé anu disebut OpenGeo explorer anu tiasa dianggo ku base Postgres sareng GeoServer ogé. Ti dieu anjeun tiasa ngédit slds, mindahkeun lapisan, grup lapisan, ngédit ngaran, ngahapus, ningali tempat gawe, lapisan sindangan, jsb.
  • Upami lapisan dipiceun, sld dipiceun; sadayana ieu pisahna sareng mangrupakeun panungtungna kana padet palanggan tina klien ngadalikeun naon anu na, anu sinkronisasi tiasa nganggo API sésana.
  • Kanggo ayeuna naon anjeun teu gaduh nyaéta shp2psql tapi teu kaget kuring yén anjeun lajeng gegelkeun éta dina panel anu sami, meureun siga deui salaku plugin Spit anu henteu saperti UI nyimpen sambungan, anjeun tiasa diunggah sababaraha lapisan en bloc, bar pananda langkung realistis sareng pesen kasalahan paling kaharti.

buka geo suite postgres plugin

Kalayan OpenGeo Suite ieu sanés nyebutkeun yen ieu teh resep magic. Tapi pasti bakal ngalihkeun sabagian gedé tina komunitas di préferénsi ieu, khususna saatos pausahaan anu ngajual kursus-kursus anu resep pikeun ngagulkeun jalan anu bakal ngajantenkeun kurva learning nu pondok ieu.

Ceurik kompatibel sareng alat-alat sejen anu tiasa dipasang dina server.

Naon pangaruhna sumping sareng OpenGeo Suite

Kami baris nempo kumaha dampak anu gaduh ieu di masarakat, sabab di handapeun Boundless aya jalma-seueur nu gaduh sababaraha pangalaman dina widang anu, anu parantos kalibet dina ngembangkeun alat sareng toko buku anu ayeuna parantos nganggo séktor anu lepat. Tapi dina sakabéh-kalayan seueur padamelan dina kewirausahaan sarta pangladen pamasaran, anu sering diselebkeun tina tingkat teknis. Sangkan sahenteuna genep:

  • Eddie Pickle sareng Ken Bossung, pendiri IONIC, perusahaan anu meuli ERDAS ti 2007 sarta ayeuna milik Leica.

  • Andreas Hocevar sareng Bart van den Eijnden, anu ditembrakkeun dina ngembangkeun OpenLayers 2 na GeoExt.

  • Victor Olaya, anu ninggalkeun urang warisan ti SEXTANTE,

  • Paul Ramsey, tina inisiator munggaran PostGIS.

Balukar anu positip sanésna nyaéta kana formalitas hiji pausahaan ageung, supados janten monster di pasar-mana sok salawasna ngawujud risiko-, nyadiakeun formalitas ka kompetisi pausahaan swasta di aspék sapertos rojongan, kredibilitas, kaamanan sareng kontrol kualitas ngaliwatan kamajuan.

Kurban layanan Boundless, anu dibasajankeun hijrah ti platform ka layanan pangrojong taunan, sigana konsisten kalayan bisnis sareng pasar institusional anu laun ngartos béda-masing gaduh pangrojong lokal sarta pangrojong bisnis. Pasar ieu sakuduna henteu gampang, tapi kami ningali saingan anu hadé dina pamariksaan pamikiran, sanggup ngembangkeun software sareng inpormasi salaku aset, ku sabab éta junun pindah ti ngabéré mékanika otomotif pikeun mobilisasi maranéhanana, nyewa asuransi sareng jasa husus tina pausahaan distribusi.

euweuh watesnaDina modél kode bébas, aya kasempetan pikeun sarerea. Jadi naon nawaran euweuh wates, aya, kalawan kasempetan pikeun jadi pasangan anu; di dieu aya kamampuan jalma anu hayang ningkatkeun kamampuanna pikeun ngajual jasa dina panjagaan, palatihan, dukungan atanapi pangwangunan. Conto urang mendakan palajaran berharga sareng sae pikeun diajar sareng ngalengkepan usaha anu nganggo gvSIG Foundation, anu urang ngobrol ngeunaan dina kasempetan séjén.

Undeur OpenGeo Suite.

2 Balesan pikeun "OpenGeo Suite: Conto anu agung GIS Software dirancang pikeun kalemahan modél OSGeo"

  1. Museurkeun Pamekar Software dina Opengeo Suite kanggo ngalamar kontrol geospatial ka megaprojects jalan

  2. Hatur nuhun pisan kanggo rai anjeun. Pribadi, abdi neangan aranjeunna enriching.
    Pitulung anjeun penting pikeun analisa abdi sareng pembuatan kaputusan.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.