Ngabuburit Airborne CityMapper - solusi metot pikeun dayeuh pemetaan

Pisan pisan yén urang moal ningali SmartCity leres, sareng visi anu nyumpuh na. Kamungkinan yén kabutuhan dasarna langkung aya dina konteks urang ti teu mikir ngeunaan Internét tina hal. Malah, naon anu nyieun pabrik solusi taya sahijieun parantos ménta éta. Kabeneran aya yén lomba pikeun jabatanana dina revolusi anu salajengna kumaha industri bakal dianggo dina mangsa nu bakal datang didinya, di ditu moal aya cara séjén pikeun nyurtian hal-hal anu bade.

Nalika di ahir artikel ieu kami museur kana larutan Leica - topik nu urang parantos nampi waktos pikeun ngobrol sacara langsung nyaketkeun ku baki Paisa sareng Laura ti Swiss sareng Pedro ti Brazil, dina kerja tina Kongres tina Inter-American Registry Cadastral Network di Bogotá- éta metot ningali yén ukur dina kasus néwak kanyataanana, pesaing sekutu hébat nyandak upaya sorangan. Di hiji sisi, ESRI / AutoDesk pikeun milari integrasi lingkung BIM / GIS sareng solusi CityEngine, Bentley / Siemens kalawan Kembar CityPlanner. Dina kasus héksagon sareng alat Leica CityMapper. Unggal masing-masing gaduh ciri diferensiasi, tapi sadayana aya dina perangna pikeun ngintunkeun dina titik ahir bebeneran anu ngalir sauran data anu lebet, anu modeling, desain, pangwangunan, operasi sarta siklus kahirupan dina hiji outline BIM Hub tingkat 3.

Aliran ieu geus dipisahkeun salila sababaraha taun, tapi éta beuki hese ngabedakeun pisahana, sabab éta pisan anu ngadeukeutan pendekatan SmartCity, saurang konsép anu masih disusun, tapi anu geomatik sareng insinyur teu kedah nyandak panon maranéhna kaluar; sabab materialization na di data, prosedur jeung téhnologi bakal kajadian dina dékade saterusna.

Tina Revolusi Industri Kaopat (4IR), SmartCities sareng Internet tina Hirup

Dasar haseup ieu bagéan tina common sense. Kumaha inovasi nyumbang pikeun mempermudahna kagiatan manusa anu dilumangsungkeun. Mesin uap éta hiji usaha penting pikeun ngagancangkeun prosés éta, teras neraskeun évolusi nepi ka mendakan listrik, teras salajengna nyiptakeun komputer janten minangka alat indispensable sawaktu dianggo; tilu papanggihan ieu aya hubungan sareng tilu révolusi industri ngaliwatan jujutan nu anyar.

Ayeuna, dunya nengetan révolusi kaopat dumasar kana jaman digital, ku premis anu téknologi diaksés sal sadaya sareng anu digunakeun pikeun nguntungkeun masarakat; sahingga sanggup ngagunakeun platform desentralisasi inpormasi (Awan / BigData), intelijen jieunan (AI), biotéhnologi sareng sénsor kanggo ngaingunkeun inpormasi anu leuwih gancang dina fénoména, mantau sareng cicingan sumberdaya.

Kami aya dina momen, dimana sadaya profésional, da teu naon waé kaahlian maranéhanana tiasa nganggo téknologi salaku sekutu pikeun ngamajukeun pamekaran lingkunganana. Kamajuan sareng prestasi téhnologis ngalangkungan khasan anu penting tina rohangan -as hal anu mangrupa sarana tina infrastruktur - henteu tiasa langkung seueur whim seueur, tapi paménta konteks anu dicicingan. Sadaya kamajuan ieu, aspire méré jalan ka Telepon SmartCities; nu konteks anu merlukeun harmoni tina sambungan antara SDM, téknologi, manajemén informasi, sareng adaptasi kana lingkungan.

-Abdi ngartos, ngaroko ngadeukeutan ka fiksi film post-apocalyptic. Tapi janten, éta téh topik anu aya di daérah tempat geolokasi boga peran anu penting pisan.

Integrasi ieu sumber na parabot, bakal ngamungkinkeun bangsa sareng pamaréntahan sangkan kaputusan anu langkung kénging, sabab tiasa ngaoptimalkeun ékonomi sareng jalan hirup, unggal hal anu aya di rohangan bakal dipaké pikeun ngabentuk hiji siklus informasi anu henteu wates. naon nu disebut IoT (Internet tina Hirup).

Conto anu metot abdi parantos nyalira tina SmartCity saurang Singapura, anu parantos ngabantoskeun katerangan minangka salah sahiji kota anu paling jelas di dunya, dicirikeun ku ngabantah spasi intuitif, kalayan upaya pikeun nerapkeun mantau tetep tetep di panjagaan sarta mantau ngaliwatan sababaraha sensor, sajaba pikeun hiji latihan pikeun platform anu mayeng ngarep data anu dicandak, anu anjeun tiasa ngadamel kaputusan ngeunaan naon anu aya, ngajaga hiji fokus kana kamestarian lingkungan sareng struktural.

Visi IoT henteu ngan ngeunaan palaksanaan sénsor dina hal, atanapi ngajaga koléksi data aktif sareng terasing unggal alat, tapi ogé yén sumber sareng lampah anu pokuskeun kana pamasangan SmartCities sasambungan ku prosés dokuméntasi, desain, arsitektur - téknik - AEC pangwangunan (pikeun akronim na basa Inggris), informasi konstruksi modeling (BIM) sareng mékanisme manajemén informasi sapertos GIS, hubungan ieu mangrupakeun halangan anu mangrupa tangtangan nyata. dina ngadegna kota pinter.

Sanggeus ngabersihan kabutuhan interconnection prosés sapertos AEC + BIM + GIS, salaku sumbu pengolian Inpormasi kami badé ngarep ka integrasi sareng modeling 3D kota. Mangkana-rasa dipaenuhkeun pikeun nyederhanakeun sareng ngadamel modél kekecapan anu caket ku sakali informasi, sapertos identitas manusa, sareng perumatan dina bentuk kembar digital nuju sumbu anu ngokolakeun operasi, dina prosés sapertos siklus kahirupan henteu. produk (PLM).

Conto Leica Airborne CityMapper

Pamakéan téknologi 3D, ngubah pikeun ngirangan waktos sareng biaya pendataan dina widang, sareng najan ayeuna tim tim anu anggap dipanggihan jalma anu adaptasi sareng modifikasi pikeun nyandak data modeling, katarik ku Hexagon ngaliwatan Leica Geosystems ditunjukkeun salaku alternatip, nyiptakeun sénsor anu nganggo rupa-rupa data dina cara otomatis sareng integral, anu disebut Leica Airborne CityMapper.

Nangkep data

Pasar nawiskeun sénsor nu tiasa adaptasi kanggo drones pikeun newak gambar, infra red, accelerometer, méter kalembaban, sénsor dina jalan kanggo kontrol aliran vehicular, pamiarsa partikel dina lingkungan sumpah sareng anu ngangkat inpormasi dina rohangan terestrial. Najan kitu, sigana ka urang yén komitmen Leica Geosystems, dina évolusi salaku pamekar sajarah teknologi anu terpusil di wewengkon pangéngkol data péngkolan jeung ngolah data, léngkah lengkah anu signifikan ku ngajalankeun Airborne Leica CityMapper, nu ngarasa panasaran salaku sénsor hibrid airborn sareng fitur sapertos:

  • Kaméra mékanis dua arah kalayan resolusi spasial ti 80 MP sareng Nadir view.
  • Opat kaméra mékanis anu ka arah penerbangan, mini RGB resolusi 80 MP sareng sudut puteran panempoan 45º pikeun moto gambar serong.
  • Sistim lidar, frékuénsi pengulangan 700 Hzs, scanner serong pola-béda, 40 tingkat médan visi, analisis gelombang sareng atribut sacara real waktu.

Ta dijieun pikeun fungsi pemetaan dayeuh sareng urban model di antarana, nyaeta, henteu nyingkah ukur geolokasi unsur, éta tiasa nyiptakeun orthophotos, titik awan, modél DEM sareng 3D; ku kituna sagi genep kalayan sensor ieu nungtun gaduh alat anu penting kanggo ngembangkeun SmartCities kanggo jalur na; ngabantu ngarti fungsi pajeulit tina lingkungan sareng dinamika kota. Strukturna kompleksna ngawengkunék data nu gedé dina hiber tunggal, anu sanés hal sénsor jarak konvensional, sapertos satelit observasi bumi, GNSS, atanapi radars.

Sanajan, ayana platform spasi anu bakal nyadiakeun data lawanna anu sanés bakal teu dipalire; Kalawan sensor anyar ieu, sanés kedah milih antara produk, sapertos gambar atanapi awan titik, sabab sagala inpormasi parantos aya di hiber tunggal.

Sénsor airborne ieu tiasa nyandak gancang sareng éfisién tina kota pangleutikna, ka kota sareng dénsitas pakotaan pangluhurna, anu nyingkronkeun nyingkahan daya finansial dina sababaraha rencana hiber atanapi rencana misi

Perlakuan data

Pikeun ngolah émbaran inpormasi anu disababkeun ku ieu sensor, Leica nyadiakeun sistem, disebut ku aranjeunna salaku platform workflow hasil ngahijikeun Tatar, anu ngawengku kagiatan ti candak, pamrosésan data sareng visualisasi data, ngaliwatan software husus anu disebut HxGN.

Aranjeunna parantos mendakan yén sofwérna basajan sareng intuitif, ngaliwatan léngkah-léngkah anu khusus pikeun ngalungkeun pamaké pikeun ngahasilkeun produk anu anjeunna atuh. Ngalibetkeun workflows ambéh produk anu diturunkeun tina poto dicandak gancang-gancang; unggal produk boga tombol Peta husus. Sanajan software tiasa nyayogikeun antarbeungeut basajan, téknis atanapi analis anu tiasa ngalaman sababaraha hal ieu.

Ieu tiasa, dumasar kabutuhan, pikeun nambahkeun sababaraha lisensi anu pas sareng data anu dicandak. HxGN, dirancang pikeun masangkeun ngolah sababaraha data anu disababkeun ku CityMapper, ngaliwatan tilu modul utamina: RealWorld, RealCity sareng RealTerrain.

  • RealWorld: dirancang husus pikeun proyék-proyék anu ngalibetkeun gambar anu gedéna, ngawengku ortho generator module - ortho mosaics, information point cloud.
  • RealTerrain: larutan data ngolah data Lidar kanggo daerah ageung sareng kapadetan struktural. Ngawengku generator modul ortho-generator, rékaman awan catetan sareng titik, calibration otomatis, sareng métrik data.
  • RealCity: nya éta modul rojongan kanggo SmartCities, sahingga ngahasilkeun modeling 3D tina strukturna anu direbut. Kaasup modul ortho generator - ortomosaics, informasi titik awan, modél kota, mapper tékstur sareng editor 3D.

Pasti tangtangan anu kuat pikeun milari perangkatna Bentley Systems, ku hal anu jiga sareng naon anu bakal urang diajak ngobrol deui, sareng ContextCapture, CityMapper sareng tim Topcon. Urang kedah tingali kumaha Esri / AutoDesk duo ngadeukeutan ieu, anu bakal aranjeunna waktos pikeun ngahijikeun parabot anu kagungan ruteu anu sapertos sapertos Drone2Map, Recap, Infraworks, nyésakeun tangtangan pikeun ngahijikeun produsén peralatan sareng visi anu ter Blok. Trimble ogé mawa alternatif-Na.

Tés sareng aplikasi

Salah sahiji tes peluncuran sensor dilaksanakeun ku pausahaan Bluesky ti Britania Raya, sareng ruteu anu narik dina pangintipan hawa, anu nganggo hal ieu pikeun nganggo data ngaliwatan gambar nadir sareng serong sareng laser scan 3D, di sababaraha wewengkon kaasup London. Gambar ditingalikeun dina sateuacan sareng saatos candak, kitu ogé dina awan titik sareng strukturna anu aya di éta daérah. Akurasi data nu aya kana struktur aslina nunjukkeun pentingna alat ieu masa depan kota.

Leica nganyatakeun yén anjeunna teu acan réngsé karyana kalayan CityMapper, sabab kedah aranjeunna geura-giru ngamekarkeun pungsi pikeun ngahasilkeun sareng ngusulkeun mosaic ageung tina orthophotos daérah anu perkotaan. Pamakéan sénsor ieu gaduh sababaraha jinis aplikasi, diantarana urang tiasa nganggo:

  • Cadastre sareng Planning,
  • Respon rusuh pikeun kaayaan darurat,
  • Pangimeutan vegetasi di kota,
  • Kaamanan,
  • Modeling lalulintas na,
  • Perjalanan virtual
  • Arsitéktur,
  • Iklan,
  • Pidéo kaulinan

Palaksanaan téknologi sapertos Leica CityMaper, penting pikeun SmartCities, sabab eta mah ngan nuduhkeun lokasi sadaya unsur-rohangan, tapi model strukturna, ngahijikeun informasi ieu anu dihasilkeun tina sénsor séjén sapertos suhu sareng kalembaban lingkungan, pikeun sanggup nuduhkeun daérah tempat dénsitas pakotaan geus naékkeun hawa atanapi dirobah iklimna.

Perspéktif tina sudut pandang urang

Upami aya hiji hal anu henteu urang tiasa nyingkahan, éta yén téknologi wengkuan ieu bakal dirobah (deui) sareng sederhana ku cara urang ngalakukeun hal dina industri photogrammetry, pemetaan, desain infrastruktur sareng manajemén aset. Lantaran kitu, éta révolusi kaopat henteu sajauh padahal henteu aya sakumna kaayaan pikeun massa dina sakabéh industri, tapi ditandaan tungtunan pikeun masalah anu parantos dijalankeun di sénsor ieu salaku robotics, pangiriman, panyimpenan sareng kagunaan lain tina sumber daya alam, sapertos énergi - Nyaho yén newak gambar anu dihasilkeun tina tanaga surya sareng pulsasi anu dipancarkeun ku sénsor dina kasus Lidar. Terus di aplikasi kami ningali potensina dina aspék anu katingalkeun dina SmartCities salaku kanyataanana maya, simulasi saengguna pencegahan kerentanan khususna keur kagunaan anu aya gunana tapi nguntungkeun ékonomis salaku video games.

Najan pragmatism mah cirajal inovasi téknologi munculna, cakrawala Sigana ngajangjikeun, najan ditampa na ku pausahaan sareng profésional di Geo-rékayasa bakal tumuwuh saperti solusi anu komprehensif, boh pikeun néwak sareng modeling of Inpo sapertos pamutahiran dikawasa jeung bubuka pikeun integrasi ka solusi-pamaké ahir.

Tempo deui tina Leica CityMapper

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.