Naha make kembar digital dina konstruksi

Sagala anu ngadeukeutan kami janten digital. Téknologi canggih sapertos intelijen jieunan sareng Internet tina Hirup (IoT) beuki penting jadi bagian penting ti unggal industri, sahingga prosés anu langkung gancang na langkung efisien dina hargana biaya, waktu jeung traceability. Buka digital anu ngamungkinkeun unggal industri pikeun nga-éntri langkung nganggo kirang; sahenteuna ieu nya éta optimasi ditéang ku kamajuan panganyarna dina kakuatan komputasi sareng algoritma calakan marengan kamajuan téhnologis di sensor, miniaturization, robotics sareng drones, nulungan nulungan industri konstruksi sadar kumaha aranjeunna tiasa gabungan alam digital sarta fisik ngawangun wangunan anu langkung mirah, padahal sareng aman dina kirang waktos.

Hiji conto ieu nyaéta kumaha dron anu ngamungkinkeun néwak jumlah sajumlah ageung dina waktos anu pondok, anu ngagampangkeun tugas perencanaan. Tapi henteu ngan ukur éta, saprak gumantung kana sensor anu aya pikeun drone, dina waktos anu sami data tiasa didapet sareng karakteristik fisik anu tiasa dimodelkeun anu masihan nilai tambah langkung ageung kana fotogrammét cairan sederhana. Pikeun konsép ieu anu leres-leres ngarobih industri industri AEC nyaéta tina "Digital Kembar" sareng conto-conto pang anyarna tina kanyataan Hololens2 bukti yén urang bakal ngagaduhan seueur saluareun industri hiburan.

Numutkeun kana laporan Gartner anyar, tren "Digital Kembar" nuju ka "Puncak dugaan." Naon deui? Dina waktu 5 nepi ka 10, tren diperkirakeun ngahontal "Produktivitas Plateau".

Daur hype Gartner kanggo téknologi munculna 2018

Naon hiji kembar digital?

Kembar digital ngarujuk kana modél virtual tina prosés, produk atanapi jasa. Kembar digital nyaéta tumbu antara hiji objek anu pati-nyata sarta pambarananana digital anu terus nganggo data sénsor. Sadaya data asalna tina sensor anu aya di hiji objék fisik. Pambaranaan digital lajeng digunakeun pikeun visualisasi, modeling, analisis, simulasi sareng perencanaan tambihan.

Teu kawas modeling BIM, digital kembar teu merta alamatna hiji obyék kalayan pambaran spasial. Contona, hiji prosés transaksi, berkasakan tina jalma, atanapi sakumpulan hubungan diantara pihak anu gaduh kapentingan sareng unit administrasi.

Tangtosna, kembar digital tina infrastruktur anu paling pikaresepeun, sahenteuna dina widang Geo-rékayasa. Ku nyiptakeun kembar digital wangunan, pamilik gedong sareng operator tiasa nyegah masalah anu beda dina wangunan éta, nyayogikeun strategi pangwangunan sareng akibatna wangunan anu leuwih aman. Contona, anjeun tiasa ngadamel kembar digital wangunan sareng janten leres kumaha bakal meta pikeun lini badag. Gumantung kana hasilna, anjeun tiasa ngarobih perobahan-peryogi anu di jero wangunan, saencan karusakan sarta hal-hal kaluar tina kontrol. Ieu sabaraha hiji kembar digital dina wangunan tiasa nyalametkeun kahirupan.

Gambar kahadean tina: wangunanSMARTIn Summit 2019

Kembar digital ngamungkinkeun hiji desainer wangunan anu gaduh sagala inpormasi anu aya hubungannana pikeun ngawangun anu aya sacara real waktu, pakait sareng file kahirupan anu ngawengku konsepsi, desain, pangwangunan, pangropéa, jeung operasi aset. Providesta nyayogikeun aksés gancang pikeun sadaya inpormasi ngeunaan situs pangwangunan. Helpsta ngabantuan pangukuran pikeun salawasna mastikeun sanajan éta-bagéan anu paling leutik, sapertos ukuran tina darmaga anu diperlukeun.

Nalika Mark Enzer, CTO, MottMacDonald nembe dibagikeun dina wangunan SMARTIn Summit 2019, ngobrol ngeunaan frékuénsi pembaruan kembar digital; "Éta henteu ngeunaan waktos nyata, tapi perkawis waktos anu pas."

Kaunggulan pamakean kembar digital dina ngawangun.

Dipake dina téknologi anu saé sok ngajadikeun prosés langkung efisien. Contona, kembar digital, ku ngamungkinkeun simulasi pikeun boga potensi pikeun nyandak karuksakan disababkeun ku bencana alam sareng jieunan manusa. Canta tiasa ngabantu warga hirup hirup anu langkung aman. Contona, dina hal sareng infrastruktur mana anu sakuduna dituju aya pisan patalimarga, ku ngagunakeun software simulasi pedestrian, kami tiasa ngaduga iraha sareng di mana bakal langkung kamacetan. Ku ngawanohkeun perobahan nu diperlukeun dina modél digital infrastruktur, tiasa dimeunangkeun pikeun ningkatkeun kaamanan, kekecapan jeung béaya operasi langkung gedé dina konstruksi sareng pangropéa pikeun asetna.

Kauntungan tina ngagunakeun kembar digital dina ngawangun seueur pisan. Sababaraha di antarana wincikan di handap:

Ngawaskeun kontinyu tina kamajuan pangwangunan.

Mantau ayeuna tina situs konstruksi anu nganggo kembar digital pariksa yén pagawéan parantosan sauy sareng rencana sareng spésifikasi. Kalayan kembar digital, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngalacak parobahan modél sakumaha anu diwangun, sapopoé sareng jam, sarta dina simpangan anu mana waé, aksi anu geuwat tiasa dicandak. Sajaba ti éta, kaayaan tina beton, retakan di kolom atanapi kapindahan tina bahan di situs konstruksi harese diverifikasi dina kembar digital. Kapanggihna sapertos kitu ngakibatkeun pamariksaan sareng masalah langkung seueur pisan, ngarah sacara langkung efektif.

Pamakéan optimal sumberdaya.

Kembar Digital malah nuju ngarugikeun sumberdaya anu saé sareng ngabantosan pausahaan ngahindarkeun kaleungitan nami produktif dina gerakan sareng pangan bahan anu henteu perlu. Kalayan ngagunakeun téknologi ieu, alokasi kaleuleuwihan tiasa dihindari sareng anu ogé gampang ngaramalkeun dinamis syarat sumberdaya dina loka éta.
Malah pamakean parabot tiasa dilacak sareng henteu kapake tiasa dileupaskeun pikeun damelan lianna. Ieu ngaheéat waktos sareng duit.

Monitoranana kaamanan

Kasalametan masalah badag dina situs konstruksi. Kembar digital, ku saatos pausahaan pikeun nyacak jalma sareng tempat anu bahaya dina situs pangwangunan, ngabantosan pamakean bahan sareng kagiatan anu teu aman di daerah picilakaeun. Dumasar kana inpormasi real-time, tiasa ngembangkeun sistim iber mimiti anu tiasa meryogikeun manajer pangwangunan anu terang pamariksaan lapangan di hiji wewengkon anu teu aman. Bewara ogé tiasa dikirim ka alat portabel anu nganggo palancangan pikeun nyegah bahya.


Kauntungan tina ngagunakeun téknologi kembar digital dina konstruksi seueur pisan. Kabiasaan Old anu teuas, tapi pikeun ngakses efisiensi anu leuwih gedé dina pangwangunan, nya éta pikeun kudu digital. Ngagunakeun téknologi kembar digital tiasa nyandak inovasi anu gedé pikeun pamekaran infrastruktur sareng mikeun kualitas sareng efisiensi. Industri sakuduna nyiapkeun sareng adaptasi kana lingkungan digital anu parobih!

Conto éta

Urang kagungan kasempetan wawancara kolega Brasil taun ka tukang, di London. Ku ngagunakeun kembar digital, Airport Gubernur José Richa (SBLO) Brazil, pusat kota kaopat panggedéna di beulah kidul beulah sanggup ngatur data di bandara sareng ngahasilkeun efisiensi nu leuwih gedé dina operasina.
Rarasaan peryogi pangatur data bandara, operator SBLO bandara, Infraero mutuskeun nyieun kembar digital anu bakal meta salaku grid anu realitas sareng Repository puseur kanggo sadaya data bandara, kaasup infrastruktur, wangunan, sistem wangunan. , Fasilitas jeung peta tur data manajemén.

BIM sareng GIS sareng aplikasi Bentley digunakeun dina modél fasilitas 20 nu aya, anu nyertakeun leuwih ti 920,000 méter pasagi permukaan bandara. Alsota ogé dimodelkeun landasan take-off and landing, dua yard aviation jeung sistem taxiway sareng jalan aksés. Tim proyék teras nyiptakeun database parametrik pikeun ngarojong perencanaan sarta ningkatkeun manajemén proyék.
Tim proyék nyiptakeun kembar digital bandara anu ngawengku layar layar kanyataanana bandara sareng Repository puseur kanggo sadaya data bandara. Repository pusat mantuan pamayaran sacara langsung ngaidentipikasi tempat sistem dina infrastruktur bandara, ningkatkeun kamampuan pengelolauan ku operasi anu aman sareng efisien. Kembar digital ogé bakal ngayakinkeun sadaya proyek infrastruktur bandara internal anu bakal datang, ogé prosés perencanaan sareng ngokolakeun. Kalayan bantuan kembar digital, Infraero tiasa ngirangan pengauran pangropéa sareng ngupingkeun operasi di bandara anu hadé di SBLO. Tim proyék ngarep-ngarep simpen langkung ti BRL 559,000 per taun kalayan pembet digital. Organisasi ogé ekspektasi ningali paningkatan Profitability na.

Sofwér nu dipaké

ProjectWise digunakeun pikeun nyieun platform integrasi bandara, anu dilayanan salaku lingkungan data anu disambungkeun kana proyek. Kamampuan impor awan titik MicroStation diidinan timnya nyiptakeun grid realitas sagala fasilitas bandara anu nganggo titik awan. OpenBuildings Designer (samemehna AECOsim Gedong Desainer) ngabantu mendesain sareng ngatur perpustakaan fasilitas bandara, ogé ningali pusatna terminal panumpang, terminal kargo, stasiun seuneu, jeung wangunan anu aya. Tim ieu ngagunakeun OpenRoads pikeun nyieun proyek geometri sareng peta permukaan sistem landasan kanggo landasan, taxiways sareng jalan jasa.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.