cadastre kota, metoda nu kedah

Sababaraha taun lakukeun cadastre, sarta sual ieu pisan umum alus. Metoda nu pangalusna ka darat?

Urang ngaku yen ieu teu resep, sabab aya waé béda anu kedah diperhatoskeun sarta unggal metoda tiasa gaduh variabel conflicting di wewengkon béda. Sahingga méré lampu pos, nyapek sababaraha aspék nu bisa jadi mangpaat pikeun kaputusan, saliwatan nyalametkeun produksi forum sawala ngagagas sababaraha poé katukang.

padika survei cadastral

cadastre Kunaon kota. Netelakeun ieu, kusabab pos teh bisa dipake ka lingkungan nu munisipalitas hayang nyieun taneuh maranéhanana, boh sorangan atawa jeung pernyataan dukungan nu proyék kerjasama. Henteu nerapkeun ka proyék ageung modernisasi di tingkat régional atawa nasional, dipingpin ku hiji éntitas terpusat, anu bakal hadé bisa nerapkeun proyék jeung méakkeun leuwih duit ... tapi ogé indikator langkung surplus papanggih.

skenario téh, ku kituna, hiji munisipalitas, ukuran biasa, nu bakal di paling tentang 5,000 wangunan urban di kacamatan utama, ngeunaan 4 komunitas ageung, tapi kalawan kirang ti sipat 1,000 jeung désa séjénna atawa naon maneh nelepon ka Leuwih ti éta, rustic.

Cadastre naon. Ieu penting pikeun nangtukeun, lantaran kriteria akurasi keur darat kalawan pendekatan légal moal jadi sami lamun fokus ieu ngan guna lahan pajeg atanapi kontrol. Ogé alatan lamun aya métodologi assessment, Ukur atanapi assessment of pamotongan wangunan permanén merlukeun kriteria séjén pikeun streamline prosés.

The prioritas pikeun munisipalitas nu boga tanah teu di akurasi anak, nyaeta anu gaduh eta pisan waragad pikeun masihan pamakéan. Ku kituna kudu mertimbangkeun métode anu sustainable, pikeun mantuan mungkas ngangkat lengkep kotamadya, bakti diri pikeun nyimpen eta ngagunakeun pikeun ngapdet tur ningkatkeun akurasi maranéhanana.

Sababaraha metoda Kuring geus diusahakeun. Opat taun panungtungan geus diusahakeun alternatif béda, gumantung kana kaayaan kota anu, di dieu kuring nyimpulkeun sababaraha:

  • Photogrammetry. Laun, di perkotaan metoda ieu geus ragrag kana disuse, utamana kusabab teu ekonomis dina hubungan akurasi na. Taya parusahaan bakal nyieun hiber ka 10,000 tinggi méter ku wewengkon urban pohara leutik, ngalakukeun éta pikeun sakabeh munisipalitas bisa jadi unreachable kalawan dana sorangan. Lajeng lamun dipaké photointerpretation wewengkon urban sok diperlukeun pikeun ngukur fronts sarta tungtungna akurasi moal pohara alus di wewengkon mana jalma anu dipiceun ku sentimeter péso 10. Sanajan kitu, dina kasus padesaan sorangan eta pisan praktis alatan coverages luhur anu kahontal tanpa ngaliwatan unggal ujung na precision relatif kacukupan sabab plot boga wewengkon badag.
  • Photointerpretation + GPS. Upami Anjeun gaduh orthophoto nu bisa dilarapkeun sampurna ka aréa padesaan kalawan hasil pohara alus. Clarifying, urang dikaitkeun orthophoto ti hiji photograph hawa, sakumaha gambar satelit orthorectified kiwari boga kirang ti hiji méter piksel boga loba teuing distortions di wewengkon topografi teratur, keur nu pamakéan ortho rahmat hadé Google. Dina prakték Kuring geus katalungtik yén ngagabungkeun pamakéan magnification (orthophoto) dicitak tur-precision low GPS (Garmin 3 5 mun méter) brings hasilna leuwih praktis mun klik foto hawa stereoskop lajeng ngoperkeunnana ka enlargement.
    Abdi teu ngaraos nyebutkeun aranjeunna disposable tapi questionable pikeun proyék-proyék di kotamadya leutik, dina pangaruh na kana fasilitas sejenna nu kiwari ngawenangkeun GPS pikeun nembongkeun raster atawa sabab teu bisa salawasna sadia malah atawa SDM bisa ngawasaan tehnik. Foto punch brings euweuh kaunggulan dina urusan of precision, sabab mung lebar a kalam teknis dina orthophoto 1 dicitak: 10,000 10 méter bakal leuwih kasalahan geus akumulasi software Orthorectification. Oge sual naha tepi ka stereoskop sampel pasir ogé tapi teu on print a, geus dipiceun kusabab prakték nunjukeun yen ieu mungkin pikeun teknisi anu asalna tina metoda konvensional, novice teu katempo ku sagala dua padika sarta bakal hadé nyandak sababaraha titik kalayan GPS pikeun nganapigasi. Lajeng interpretasi rinci lianna kayaning guna lahan, téhnik sensing jauh ayeuna nyieun dianggo hadé tur langkung mirah jeung klasifikasi diawasan.
  • padika survei cadastral GPS + kompas. Metoda ieu merenah lamun boga saeutik duit. Kuring geus dipake deui di perkotaan, nyokot kauntungan tina sababaraha akurasi submeter GPS pikeun ngolah grid sahiji jalan, tur ngagunakeun kompas ka dasi tungtung. Salaku pita ieu dipaké pikeun ngukur fronts belah kasalahan kana jalan, ninggalkeun akurasi relatif wates dina waktu kurang ti 10 sentimeter tur hormat mutlak keur dasi-up kalawan GPS deukeut subway nu. Dana kudu diukur sarta nyokot arah jeung triangulation. Teu cocog lamun survey boga implikasi légal, upami judul darat atanapi sertipikat pendaptaran darat sahingga bisa dibéré kakuatan légal; éta, baris ngeusian inspeksi widang dina waktu aplikasi.
  • padika survei cadastral GPS + total stasiun. Metoda ieu hanca hal ieu ngamungkinkeun akurasi pohara alus sarta informasi dimensi 3 nu sooner atanapi engké deui bakal mangpaat. Merlukeun sababaraha GPS pikeun georeferencing dua kahiji titik awal, jeung nyandak sababaraha checkpoints -suficientes- pikeun nyegah kasalahan dina nyokot katingal salah deui. Anjeun teu perlu stasiun total, anjeun tiasa nyéwa deui, kawas titik GPS nu bisa kaserang individual. urang kedah salawasna ngukur dana, nu bisa dirojong dina orthophoto, kompas atawa mooring triangulation nu paling merenah.

Mana kuring nyarankeun.

Mun kuring noél kaputusan abdi, abdi bakal buka kotana ku total stasiun. Candak sababaraha guys datang kaluar tina komputer SMA, karéta jeung serelek ka bentang karya. Ogé pikeun munisipalitas atawa pakaitna atawa konsorsium of kotamadya, nepi acquire stasiun total nu walks ku $ 7,000 teu a investasi goréng, ti pamakéan saluareun survéy cadastre, stakeout atanapi palaksanaan proyék rékayasa nyaéta investasi alus. Ngan néangan latihan SDM.

Sarta ieu kuring nyarita tina jumlahna stasiun konvensional, naon robotics teu dilarapkeun ka lingkungan kuli anu relatif mirah na dimana lamun nutup satengah panon hiji stasiun maok, sél ... sarta lamun masih kudu ngahargaan.

Dina kacindekan, metoda nu megatkeun saha kedah ngartos, yen salawasna peta cadastral mangrupa cerminan imprecise tina kanyataan. Jeung nu ukur ayeuna urang pisan tepat dina sababaraha taun Ieu bakal nananyakeun imprecision relatif na tentang gunung Mars.

Metodeu Hadé pisan hiji nu geus sustainable ku dana sorangan, anu investasi ieu pulih dina istilah pondok tur nu kudu sakabéh kota diwangun di ukur dua période pamaréntah.

Balesan keur 3 "Municipal Cadastre, metoda kedah nu"

  1. Mamang kuring maot na abdi kiero ngarobah nombre.y nuluykeun pagando.que I nyarankeun Aser.

  2. skenario téh, ku kituna, hiji munisipalitas, ukuran biasa, nu bakal di paling tentang 5,000 wangunan urban di kacamatan utama, ngeunaan 4 komunitas ageung, tapi kalawan kirang ti sipat 1,000 jeung désa séjénna atawa naon maneh nelepon ka Leuwih ti éta, rustic

    4,787 urban harta, 2,138 wangunan urban di kacamatan leutik, désa 18,000 hektar.

    Sumuhun, ti sisi ieu balong.

    Sumuhun, 8 taun, kalawan persetujuan / rundingan / presentasi nilai dina période 5 taun sarta reinvestment tina proceeds, upami sagala pajeg sipat ditumpukeun.

    Hiji munisipalitas nu leuwih gedé, ngeusian deui duit, teu merta panjang.

  3. «Naha urang bakal ngagaduhan kotamadya diwangun dina dua waktos pamaréntahan?»

    Sabaraha lami nya éta Mr. catastrador?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.