Microstation: koordinat Impor Excel na annotations

Kasus: Kuring geus diangkat kalawan data GPS Promark 100, sarta ngagunakeun aplikasi GNSS pos-processing anu ngamungkinkeun kuring boga komputer ieu ngirim informasi jeung Excel.

The kolom ditandaan dina konéng anu koordinat wétan, kalér jeung catetan masing-masing; sejenna nyaeta ngan informasi patali postprocessing nu.

masalah: Kuring merlukeun yén pamaké kalayan versi maranéhanana Microstation anu geus diimpor data.

MicroStation koordinat Excel

Slugs cara pikeun ngalakukeun

Mun importing koordinat kalawan MicroStation dijieun pikeun paréntah ieuMung titik henteu tag. Jalan panjang, hiji pamaké ieu importing aranjeunna ti CivilCAD anu ngajadikeun eta hébat, teras ti Microstation dibuka sarta dirobah jadi DGN ngarupakeun format dimana unggal karya dinten klik. Ku kituna ... Ku margi najan ampir, Kami bersyukur ka geus dipenta saran kumaha atuh eta; najan jero handap Jigana maranéhna ngalakukeun ngabuktikeun yén kuring teu ngoksidasi Paréntah. Ieu ngan méméh prosedur dipedar kalawan AutoCAD.

Salaku koordinat concatenate kalawan Excel

Vba bakal nyieun hiji idéal, tapi sakumaha biasa hiji poe naon urang disimpulkeun: Excel kedah leuwih produktif ti nyieun tabel sidik, didieu prosedur ngagabungkeun Paréntah Microstation (konci dina) jeung paréntah Excel (disambungkeun)

Nyieun titik kalayan Microstation paréntah kalayan komando "place point", sareng upami anjeun badé nempatkeun éta dina koordinat spésifik, nganggo "xy =", anu salawasna nganggo pamisahan paréntah nyaéta titik koma (;). Janten, nalika ngasupkeun paréntah tempat titik; XY = 388218.835,1566315.816 Anjeun kudu ngagambar titik adil nu koordinat.

Dina kasus Excel, paréntah karya disambungkeun kawas ieu: concatenate paréntah, kurung buka nunjukkeun lajeng sagalana akang concatenate, sarta tanda kurung tungtungna nutup. Kuring ngajelaskeun piteously, tapi teu pajeulit nalika dipikaharti sarta dipigawé saeutikna sakali:

paréntah concatenate = CONCATENATE parenthesis kabuka ( lajeng paréntah anu dicutat jadi téks a, kalayan titik koma misahkeun paréntah «Tempat titik;» lajeng titik koma pikeun misahkeun éta senar di handap , sanggeus paréntah dina tanda petik sabab mangrupa téks «Xy =» koma ka nunjukkeun ranté anyar , sarta di dieu urang pilih sél masing-masing C3 mangka ranté anyar pikeun nandaan koma , sarta separation koma kutipan mun koordinat «,» koma ka nunjukkeun nu string handap , sél nu ngandung northing sarta titik koma final D3,«;» Teras we nutup kurung )

Bakal baca:

= CONCATENATE ( "titik tempat ;«, »XY =",C3, »,",D3, »;«)

Sakali ieu rengse, ukur urang nyalin rumus kana kolom sésana saperti kieu:

nempatkeun titik; XY = 388218.835,1566315.816;
nempatkeun titik; XY = 388219.911,1566320.28;
nempatkeun titik; XY = 388216.28,1566320.868;
nempatkeun titik; XY = 388215.36,1566316.473;
nempatkeun titik; XY = 388211.706,1566317.245;
nempatkeun titik; XY = 388212.713,1566321.593;

Salaku I ngirim anjeunna ka Microstation

téks ieu bisa disalin sarta pasted langsung ti garis paréntah (Utiliti konci dina) jeung ningali yén titik nu digambar.

MicroStation koordinat Excel

Tapi ogé bisa niron data eta ka hiji txt atanapi CSV file nu bisa disebut minangka naskah.

Contona, file disebut puntosgeofumadas.txt, Na disimpen dina C; jadi mun nelepon deui ieu ditulis dina konci @c: \ puntosgeofumadas.txt. Ngaranna teu kudu boga spasi, jeung éta leuwih hade pikeun nempatkeun deui dina jalur gampang.

Kumaha impor annotations

Gawéna cara sarua, jeung bédana éta paréntah henteu knitted tapi ikon téks: tempat ikon téks

Concatenate Nya kitu, tempat ikon paréntah téks, sél nu ngandung annotation, koordinat mana téks ieu disimpen:

= CONCATENATE ("nempatkeun ikon téks;", B3, »;», »xy =», C3, »,», D3, »;»)

Lajeng sakuduna tetep jalan éta.

nempatkeun ikon téks; 10; XY = 388218.835,1566315.816;
nempatkeun ikon téks; 11; XY = 388219.911,1566320.28;
nempatkeun ikon téks; 12; XY = 388216.28,1566320.868;
nempatkeun ikon téks; 13; XY = 388215.36,1566316.473;
nempatkeun ikon téks; 14; XY = 388211.706,1566317.245;
nempatkeun ikon téks; 15; XY = 388212.713,1566321.593;

Tur aya nu gaduh eta:

MicroStation koordinat Excel

Keur ngahasilkeun Plawangan bakal sami, tapi jeung tempat garis paréntah, nyandak perawatan yén titik kedah gaduh runtuyan; nu teu kasus nu bener. Ieu bakal nempatkeun garis paréntah, mimitian koordinat, y koordinat tina tujuan ...

Aya cara lianna pikeun ngalakukeun program asuransi na open source nu nyieun hébat. Tapi latihan téh boga mangpaat pikeun nyepetkeun pikiran jeung bisi kuring, abdi ulah aya Paréntah rusting.

6 Balesan kana "Mikrostasi: Impor koordinat sareng anotasi ti Excel"

  1. Hatur nuhun sobat, inpormasi anu saé, kuring parantos nyegerkeun sareng langkung saé tetep ngarengsekeun kaayaan anu kuring panginten henteu tiasa dilakukeun dina mikrostasi, kuring gaduh patarosan anu aya hubunganana sareng topik anu dibahas di luhur ku anjeun, kumaha kuring ngimpor hiji bunderan tinimbang titik ogé referensi ogé ? Ngalengkepan kuring sadaya léngkah-léngkah anu disebat di luhur nganggo parameter: = CONCATENATE ("bunderan tempat; ... ..) teras dibawa ka .txt teras dibawa ka konci sapertos @d: \ circulo.txt, tapi kuring teu tiasa ngatur grafik aranjeunna, naha anjeun tiasa bantosan abdi dina hal anu?

    Salam.

  2. Hello, alus dinten, abdi heran lamun boga tutorial atanapi catetan ngeunaan cara ngadamel pos-processing keur solusi GPS 200 ProMark GNSS dina program ?? Kuring boga poé sarta nyobian tapi teu bisa lantaran jinis GPS .csv throws kuring ... Kuring miharep jawaban anjeun atuh.

  3. Alus, sabab kuring ngabejaan Anjeun yen warung henteu datangna éta Victores Jeung lamun kuring hayang ngingetkeun aranjeunna kalayan pitulung anjeun, sarta kuring pernah rada diadaptasi hal séjén, sarta I freaked nanyakeun aranjeunna geuwat sakumaha maranéhna sempet dipigawé ... heh heh ngabejaan kuring Koswara katingal keur eta di egeomates ... hal anu alus urang salawasna ngarojong sabab geus salawasna geus master kuring di ieu tambah kuring henteu coba atuh sabab katingali kuring bisa ngarti saeutik atawa nanaon jeung vuelterio nu kungsi ngalakukeun kalawan Civilcad tapi estu dulur di bengkel éta impressed ...

    aranjeunna ngabantu urang ngahasilkeun leuwih pinuh dina rébuan trik anjeun bisa ngalakukeun jeung PC, tapi pituduh a sok diperlukeun ambéh maranéhanana bisa diajar ..

    Hatur bagian tina teknis, pikeun sakabéh abdi tiasa ngabejaan guaoooo milik téh kéju a.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.