GIS Manifold nyieun perenah kanggo percetakan

Di posting urang tingali kumaha nyieun kaluaran peta atawa perenah maké naon urang nelepon Manifold GIS.

dasar

Pikeun nyiptakeun perenah, Manifold ngamungkinkeun dataframe, atanapi salaku peta anu dipikaterang, janten sarang, sanaos tiasa aya di jero folder atanapi pakait sareng lapisan atanapi obyék sanés anu dina Manifold disebat kolot. Éta ogé kedah ngonpigurasi ukuran printer sareng kertas sahingga gumantung kana ieu tata perenahna, dina hal ieu kuring parantos milih lambaran ukuran hurup dina format horisontal.

Anjeunna salajengna gawé téh dina panangan dataframe, dimana eta dihartikeun yén bakal lapisan, kalayan warna nu, lambang, transparansi, jsb 

Nurutkeun kana grafik handap dina katuhu dina panel luhur anu sumber data, nu urang hoyong janten dina dataframe (peta) jandela ngorondang jeung individual thematise.

Teras dina panel katuhu handap nyaéta lapisan (lapisan) tina dataframe ieu (peta) sareng didieu anjeun tiasa nunjukkeun urutan anu tiasa dilakukeun, ogé transparansi. Hal anu sami tiasa dilakukeun sareng tab di handapeun tampilan anu tiasa diseret pikeun ngarobih ordo atanapi dipareuman atanapi diaktipkeun ku dua kali klik.

print perenah manifold

Teras kanggo nyiptakeun tata perenah anyar, tandana dina panel katuhu saolah-olah anjeun badé ngadamel komponén naon waé sareng milih tata ruang. Teras panel nembongan ti mana objék anu bakal janten tata perenah (kolot), nami sareng upami urang ngarepkeun citakan. Éta ogé tiasa dituduhkeun yén éta henteu ngagaduhan kolot. Dina Manifold ieu ragrag pondok sabab henteu ngagaduhan témplat anu cekap sapertos ArcGIS.

print perenah manifold

Ngaropea perenah nu

Teras pikeun ngarobih, klik dua kali dina tata ruang anu diciptakeun, sareng pencét katuhu dina kerangka. Di dieu dimungkinkeun pikeun ngonpigurasikeun:

  • Wewengkon gawé (ruang lingkup) nu bisa dumasar kana tempoan disimpen, hiji kerangka, hiji pigura ti titik puseur jeung skala, lapisan, mangrupa Pilihan objék atawa komponén husus.
  • Bisi kuring Kuring ngalakonan eta dumasar pintonan disimpen (view) nu dasarna mangrupa aréa diartikeun pendekatan potong kompas salaku manten gvSIG atanapi ArcGIS.
  • maka anjeun tiasa ngartikeun paging, kusabab dimungkinkeun pikeun ngartikeun sabaraha halaman anu bakal muncul salaku matriks (ngetik 2 × 3) sareng anjeun tiasa nunjukkeun masing-masing anu urang hoyong anu ditingali.
  • Anjeun oge bisa nangtukeun lamun urang hoyong dana kerja grid geodesic bolong, ujung, kalér, skala grafis jeung tampilan sejen Miquis.

print perenah manifold

Sarta di dieu urang kudu dinya tanpa loba mulang.

print perenah manifold

ngaropea objék

Legenda éta ngonpigurasi dina pandangan / legénda, sareng didinya anjeun nangtoskeun lapisan mana anu bakal dilabélan sareng upami aranjeunna hoyong dipangku atanapi henteu. Anjeun tiasa ogé ngédit nami-nami sareng naha pigura legenda bakal dijejeran atanapi leupas.

print perenah manifold

Kitu ogé lambang Kalér jeung skala grafis tos disetel.

pikeun agreprint perenah manifoldTambihkeun gambar, ieu dilebetkeun salaku komponén naha dikaitkeun atanapi diimpor teras nyeret kana perenah. Pikeun nambihan elemen sanésna, aranjeunna dipilih tina panel luhur anu ditampilkeun nalika perenahna kabuka, aranjeunna ngamungkinkeun nambihan horizontal, garis nangtung, kotak, téks, legenda, simbol kalér atanapi skala grafik.

Ngadalikeun posisi nu aya parabot pikeun align, kudu mindahkeun aranjeunna sacara manual toél kalawan Ctrl + alt keypresses na ieu nunjukeun hiji titik nu bisa dipindahkeun sacara manual.

Layout ékspor

Pikeun ngeksporna, pencét katuhu dina perenah sareng ékspor. Perlu nunjukkeun resolusi titik-titik per inci (DPI) sareng upami téks dirobah janten vektor. Éta tiasa diékspor ka Adobe Illustrator (.ai), pdf, emf sareng postcript.

Di dieu anjeun bisa ngundeur diékspor ka pdf file.

¿Praktis?

Dina pandangan heula katingalina satengah dicandak tumpangan kusabab sakedik bantosan anu aya dina manual anu berorientasi kana "cara ngalakukeunana" tapi dina kanyataanna éta mantap pisan. A kabingungan munggaran anu kajantenan kuring nyaéta mikir ... "kumaha kuring nambihan langkung seueur datafrom dina tata perenah?"

Basajan, obyék naon waé anu aya dina panel proyék nyeret, éta tiasa janten komponén anu dilebetkeun atanapi dikaitkeun. Salaku conto, éta tiasa janten tabel excel, anu ngan ukur dikaitkeun, anu nunjukkeun yén éta tiasa disaluyukeun dina Excel sacukupna, maka éta ngan ukur dikaitkeun sareng nyeret kana perenahna.

Unggal objek nyeret boga kustomisasi sorangan sakumaha Kuring geus dipedar di luhur, koordinat pigura jsb

Dibandingkeun sareng Arcview 3x, ieu mantap pisan, tapi upami dibandingkeun sareng ArcGIS 9x gagal tina "konvensionalitas" kusabab anjeun kedah ngartos cara mikir anu béda tina désainer na. Sanaos ArcGIS diwatesan dina sababaraha aspék sapertos jumlah tata ruang anu tiasa didamel pakait atanapi henteu aya hubunganana sareng dataframe, kualitas presentasi na pikaresepeun pisan, sajaba ti témplat na anu tos dirancang sareng sababaraha tambahan sapertos sudut buleud dina Manifold anu kasar.

Pikeun ayeuna mah, jadi éta Manifold pohara alus dina juggling sejen, ditunda di practicality.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.