GIS Manifold nyieun layouts keur percetakan

Di posting urang tingali kumaha nyieun kaluaran peta atawa perenah maké naon urang nelepon Manifold GIS.

dasar

Pikeun nyieun perenah a, Manifold ngamungkinkeun nested tetep dataframe a, atawa salaku peta ieu dipikawanoh, tapi bisa jadi aya dina folder atawa dikaitkeun sareng lapisan atawa obyék séjénna nu disebut indungna Manifold. Anjeun oge kudu nangtukeun ukuran printer jeung kertas pikeun ieu gumantung kana perenah nu mana, dina hal ieu kuring milih hiji kertas ukuran huruf dina format bentang.

Anjeunna salajengna gawé téh dina panangan dataframe, dimana eta dihartikeun yén bakal lapisan, kalayan warna nu, lambang, transparansi, jsb

Nurutkeun kana grafik handap dina katuhu dina panel luhur anu sumber data, nu urang hoyong janten dina dataframe (peta) jandela ngorondang jeung individual thematise.

Lajeng dina jandela katuhu handap mangrupa formasi lapisan (lapisan) tina dataframe ieu (peta) jeung di dieu bisa nunjukkeun runtuyan bisa ngakibatkeun ogé transparansi. Sami bisa dipigawé kalawan sesah deployment handap draggable ngarobih urutan atawa switched atawa mareuman ku ganda-klik.

print perenah manifold

Lajeng nyieun perenah anyar ieu ditandaan dina jandela katuhu sakumaha lamun anjeun nepi ka milih sagala komponen-komponen sareng perenah. Lajeng panel nembongan tina eta barang bakal tata perenah (indungna), ngaran jeung lamun urang antosan citakan. Ogé bisa nunjukkeun yén euweuh indungna boga. Dina Manifold ieu tumiba pondok lantaran teu boga cukup témplat sakumaha ArcGIS.

print perenah manifold

Ngaropea perenah nu

Lajeng ganda-klik pikeun ngaropea tata perenah dijieun, sarta-klik katuhu dina karya pigura geus rengse. Di dieu anjeun bisa ngonpigurasikeun:

  • Wewengkon gawé (ruang lingkup) nu bisa dumasar kana tempoan disimpen, hiji kerangka, hiji pigura ti titik puseur jeung skala, lapisan, mangrupa Pilihan objék atawa komponén husus.
  • Bisi kuring Kuring ngalakonan eta dumasar pintonan disimpen (view) nu dasarna mangrupa aréa diartikeun pendekatan potong kompas salaku manten gvSIG atanapi ArcGIS.
  • mangka urang bisa ngadéfinisikeun dipake keur gabungan (paging), kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nangtukeun saloba kaca bakal Asép Sunandar Sunarya (tipe 2 × 3) jeung bisa nunjukkeun nu urang individual ditingali.
  • Anjeun oge bisa nangtukeun lamun urang hoyong dana kerja grid geodesic bolong, ujung, kalér, skala grafis jeung tampilan sejen Miquis.

print perenah manifold

Sarta di dieu urang kudu dinya tanpa loba mulang.

print perenah manifold

ngaropea objék

legenda diatur pikeun nempo / legenda, tur bakal nangtukeun mana lapisan ungrouped dilabélan na naha atanapi henteu maranéhna rék. Anjeun oge bisa ngedit ngaran jeung lamun pigura legenda bakal Blok ka ujung atawa leupas.

print perenah manifold

Kitu ogé lambang Kalér jeung skala grafis tos disetel.

pikeun agreprint perenah manifoldGambar Garle, ieu téh diasupkeun salaku boh komponen atanapi linkadas diimpor na ngorondang ka perenah di. Pikeun nambah item sejenna, dipilih ti panel luhur dipintonkeun nalika anjeun boga perenah buka, ieu ngidinan Anjeun pikeun nambahkeun garis horizontal na nangtung, buleud, téks, legenda, simbol kalér atawa skala grafis.

Ngadalikeun posisi nu aya parabot pikeun align, kudu mindahkeun aranjeunna sacara manual toél kalawan Ctrl + alt keypresses na ieu nunjukeun hiji titik nu bisa dipindahkeun sacara manual.

Layout ékspor

Pikeun ékspor, klik katuhu dina tata perenah jeung ékspor. Ieu bakal diperlukeun pikeun nandaan titik-titik resolusi per inci (DPI) jeung lamun naskah sunda nu dirobah jadi vektor. Ieu bisa diékspor ka Adobe Illustrator (.ai), pdf, emf jeung nota bene.

Di dieu anjeun bisa ngundeur diékspor ka pdf file.

¿Praktis?

Dina glance kahiji eta Sigana bulu rata dicokot tina pitulung saeutik nu nyampak dina berorientasi "kumaha carana" sacara manual tapi sabenerna pisan mantap. A kabingungan munggaran nu kajadian kuring ieu pamikiran ... "kumaha di * ntres nambahkeun leuwih dataframes dentrod tata perenah"

Basajan, sagala obyek dina jandela proyék drags, bisa wae sisipan atanapi linkado komponén. Contona, meureun nya a tabel Excel, éta ukur linkada, implying nu bisa ngaropéa di Excel secukupnya, teras ukur linka anjeun sarta sered ka perenah di.

Unggal objek nyeret boga kustomisasi sorangan sakumaha Kuring geus dipedar di luhur, koordinat pigura jsb

Dibandingkeun jeung ArcView 3x, ieu pisan mantap, tapi lamun dibandingkeun jeung ArcGIS 9x ragrag pondok tina "conventionality" sabab kudu ngartos cara béda pikiran tina désainer na. Bari ArcGIS diwatesan sababaraha ngahormat salaku Jumlah layouts nu bisa dijieun pakait atawa teu dataframe a, kualitas presentasi pisan pikaresepeun, da témplat predesigned sarta sababaraha tambahan salaku juru rounded sakumaha Manifold nyaeta crass.

Pikeun ayeuna mah, jadi éta Manifold pohara alus dina juggling sejen, ditunda di practicality.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.