LibreCAD tungtungna urang boga CAD bébas

LibreCADAbdi hoyong ngamimitian ku clarifying yén éta téh teu sarua jeung nyebutkeun yen CAD bébas CAD bébas tapi duanana istilah anu remen dikaitkeun jeung istilah pilarian Google dina CAD. Gumantung kana jenis ti pamaké, anu gambar dasar pikir ngeunaan kasadiaan maranéhanana tanpa nyieun pembayaran ti lisénsi atawa cocoba ku piracy jeung ku kituna nyaéta panggero anjeunna CAD bébas; pamaké canggih atawa pamekar Sigana di LibreCAD keur kabebasan boga rék dilegakeun kamampuhan na.

Sarta eta geus ieu nembe dibuka versi stabil mimiti LibreCAD. Ieu salah sahiji mimiti nu urang gaduh ekspektasi tinggi anu geus katempo Open Source salaku modél bisnis anu bakal megatkeun loba paradigms di kumaha pangaweruh anu democratized. Dina bebeneran, dina widang séjénna kayaning platform penerbitan web na software bébas GIS geus nyieun kamajuan signifikan, kaasup ngéléhkeun parabot proprietary kalayan merek kawentar, tapi hiji CAD dasar (luar Blénder urang hébat tapi keur desain mékanis ) jadi jauh kami geus teu katempo teuing.

ngembangkeun ieu reusing sababaraha pustaka Qcad, Diantarana I spoke bari katukang, tapi sanggeus rupa kasusah pikeun jenis lisénsi jeung sababaraha hak, geus ampir rebuilt ti scratch, ngan nyokot kauntungan tina pungsi jeung maké sababaraha usaha sakumaha proyék ieu disebut CADuntu.

Hiji tanggal geus tetep versi cukup dasar, kumaha trend ngarah jeung ditampa sacara anu ngabogaan di masarakat, abdi wani yakin yén dina tilu taun tungtungna bakal boga alat CAD yén competes kalawan pamakéan software populér. Pikeun extent anu terpadu kana ekosistem geospatial, kaasup LibreCAD bakal ngahontal prestasi gede di lingkungan GIS saprak loba hal masih merlukeun aranjeunna tina gaya samping CAD garis / motong / snap

Sateuacanna nyokot LibreCAD

Pikeun ayeuna mah, anu usability of LibreCAD pisan praktis. Desain panganteur pamaké cukup praktis, jeung panels adjustable.

lapisan manajemén geus rada praktis, kawas eta aya dina CorelDraw atawa MapInfoKalawan off, dina dina hiji klik. Fel panel handap dina spasi keur gaya garis paréntah AutoCAD sanajan pilihan kontékstual téh dina bar horizontal bisa ogé jadi nepi salaku standar atawa ngambang di mana waé. Gambar ieu nunjukkeun naon nu QCAD panganteur jeung wangun salaku kasaruaan dina LibreCAD dijaga.

LibreCAD CAD bébas

CAD bébas qcad bébas

Kuring resep aliran logika LibreCAD Paréntah, Ngahindarkeun loba bar nu bakiak workspace nu. Panel kénca sabenerna teu sorana tapi menu paréntah, anu étil Microstation. Pikeun masihan conto:

  • Pilih garis paréntah
  • Nu ngajadikeun ikon anu diganti ku pilihan garis (tina dua titik ti titik (beam), bisecting, tangent, jsb)
  • Sarta ku milih jalur pilihan tipe nu diaktipkeun snap

Ogé di panel ieu Anjeun bisa diaktipkeun ménu nu teu butuh ka handap ti bar luhur sakumaha paréntah pikeun ngaropéa Paréntah sizing, Pilihan atawa informasi.

LibreCAD

Ieu écés aliran logika pisan praktis saperti dina kondisi sejenna bakal kudu ngojay nyilangan layar nyieun hiji garis ku snap husus.

  • Éta ogé pisan praktis, saperti dina Microstation, paréntah dipaké henteu maot, iwal mun ngagunakeun sejen.
  • Sarupa AutoCAD narima paréntah téks, ngaran rada sarupa jeung singkatan. Contona, jalur bisa ditulis: Line L, ln; paralel bisa ditulis atawa offset, tara, paralel.
  • Hal ieu kacida praktis, Anjeun tiasa nyetel basa pikeun duanana antarbeungeut pikeun Paréntah, éta dipilih aplikasi Edit> Tanya.
  • Cai mibanda autosave, sarta anjeun bisa ngonpigurasikeun sabaraha sering kajadian.

Paling inovasi LibreCAD aya dina panganteur, sanajan aya Paréntah metot, kayaning milih sakabeh objek dina lapisan, sarta bakal kudu tingali lamun sagala inovatif lianna. Najan salaku solusi bébas kedah redesign cara urang ngalakukeun hal, geus umum dibéré prioritas kana paréntah paling ilahar dipake ku program proprietary, teras disiapkeun perbandingan nu aya ayeuna ngeunaan nu kuring dipaké nalika méré tangtu AutoCAD dumasar kana éta 32 paling umum dina gambar konstruksi teken. Bari aya nu RC anyar, Kuring ngagunakeun stabil panganyarna 1.0 15 ti 2011 Désémber.

1 clip_image001 garis Si Ku ngaktipkeun pilihan garis menu jadi diaktipkeun:
-line tina dua titik
-line ti sudut mimiti na
-line nangtung, garis horizontal
-line bisecting
-parallel
-Etc.
2 clip_image003 polyline Si Ku milih éta pilihan paréntah nu diaktipkeun edit polyline sakumaha cara nambahan atawa ngurangan titik atawa motong bagéan.
3 clip_image005 bunderan Si titik -Center
-Center Radio
titik -2
titik -3
4 clip_image007 wates teu Anjeun kamungkinan tiasa ngalakukeun jeung paréntah Hatch
5 clip_image009 blok Si menu nu ngawengku ikon pikeun ngaganti ngaran, redraw, ngédit, atawa ngalebetkeun ungroup
6 clip_image011 pakampungan teu
7 clip_image013 motong Si Aya ogé pilihan dua garis motong, sarupa jeung naon we ngalakukeun jeung enol radius fillet.
8 clip_image015 salinan Si
9 clip_image017 pindah Si Paréntah move nyaéta pikeun nyalin jeung muterkeun paréntah dina logika sarupa cadel dipikawanoh salaku Mocoro
10 clip_image019 muter Si
11 clip_image021 naek Si
12 clip_image023 kaca Si
13 clip_image025 édit hucu Si
14 clip_image026 mangpaatkeun Si
15 clip_image028 titik Si
16 clip_image030 gandewa Si -Center, titik, sudut.
-Concentric
titik -3
17 clip_image032 polygon Si puseur -From
-From hiji sisi
18 clip_image034 elips Si
19 clip_image036 Hueco teu Taya rojongan tipe salajengna objék kaeusi padet
20 clip_image038 sagi opat Si
21 clip_image040 manteng Si
22 peunggas Si sorana disebut dibagi garis bagian dina hiji titik husus
23 clip_image043 multiline teu
24 clip_image044 xline teu
25 clip_image045 megar Si
26 clip_image046 ngalebetkeun Blok Si
27 clip_image047 naskah Si Anjeun tiasa ungroup téks dina hurup, panel pohara merenah pikeun atribut téks na panempatan lambang umum sapertos diaméterna, arroba, darajat, jeung sajabana
28 clip_image048 sajajar Si
29 clip_image049 manjangkeun teu Tétéla éta bisa dipigawé kalayan dua regang atawa motong garis
30 clip_image050 manjangkeun Si
31 clip_image051 fillet Si
32 clip_image052 ngahapus Si Aya bédana antara paréntah jeung pupus dipilih obyék

ngawatesan LibreCAD

Saeutik bakal ngabahas watesan, saprak proyék masih lembut.

Pikeun ayeuna panganteur nyaeta rada slow sarta lacks loba fitur mun duanana mouse terus pilih objék nalika tombol mouse katuhu. pilihan snap anu leuwih atawa kurang ditarima tapi newak fungsionalitas kénéh sigana goréng. 2D ngan ngarojong usaha pikeun nerapkeun asuransi jangka pondok isometric QCAD sakumaha eta tuh. Taya penanganan of layouts, aya dina gambar nu kasampak kawas inserts blok di file kalah ka nembongkeun sanajan, gambaran anu cukup goréng.

Jelas, salaku hasil tina mahluk anyar, masih aya manual.

Ogé ngan ngarojong DXF format file 2000, teras urang waited rojongan dwg2000.

Bakal tumuwuh nepi ka extent yén prioritas daptar kahayang, naon masarakat bakal maén peran alus.

Tangtangan pangbadagna ti LibreCAD

Jujur, abdi teu kasampak anjeun boga kasusah lalaki panganteur hanca pinuh sarta pamakéan alus ti tim sumberdaya.

Dina panempoan mah, tantangan pangbadagna nyaéta pikeun ngahontal file kabuka DWG / DGN. Bari ampir sagala program murah, kayaning garis IntelliCAD, GlobalMapper, TatukGIS do, program pisan dewasa kawas QGIS y gvSIG Aranjeunna geus bisa muka panto ka perjangjian. Sigana yén panto teu salawasna muka keur inisiatif gratis. Dina kasus Bentley Systems bakal kudu sangkan usaha ku Buka Desain Alliance sarta wrangle téh jeung format na V8 I-modél kami yakin bakal pikeun ngeunaan 10 taun, dina kasus AutoCAD téh leuwih pajeulit sabab sanggeus naon dulur geus bisa muka (dwg2000) aya sahanteuna opat format anyar kaasup nu mawa AutoCAD 2013.

Ieu oge hiji tangtangan mikir ngeunaan scalability, saprak kiwari ngawangkong vektor téh leungit, masa depan CAD aya dina modeling (BIM), sarta pikeun LibreCAD ieu bakal boga beungbeurat beurat lamun anggap we yen paling kontribusi anu sukarela .

Tangtangan sejenna nyaeta kelestarian, anu pasti bakal manggihan eta salami ieu internationalized.

Pikeun ayeuna kuring butuh hiji gambaran nu hade naon hiji program laksana kalayan ngan 12 MB.

ngundeur LibreCAD

4 balesan pikeun "LibreCAD tungtungna urang boga CAD bébas"

  1. Cai mibanda parna lamun nyobian mun ditilik bunderan antara dua garis sakumaha geus rengse di tutorial Anjeun tube ketok kasalahan. Abdi teu tiasa na eta nyandak jam. Teh cheats video? Mangrupa program kuring? Dupi abdi tiasa nulungan anjeun? t

  2. Hatur nuhun pisan sakuduna, sabab kuring anyar pikeun ieu kuring tiasa nyebatkeun yén antarbeungeutna henteu intuitif, mugia blok dina dwg tiasa didownload sareng ditampilkeun pas.

  3. alus teuing kontribusi ...

  4. Kuring ningali nu bisa ngimpor shapefiles, tapi gagal pikeun nempo item digambar dina bukti Kuring geus rengse.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.