LibreCAD tungtungna urang boga CAD bébas

LibreCADAbdi hoyong mimitian ku netelakeun yén henteu sami nyarios CAD gratis tibatan CAD gratis tapi duanana istilah aya dina pamilarian Google anu sering aya hubunganana sareng kecap CAD. Gumantung kana jinis pangguna, pangguna gambar dasar bakal mikirkeun kasadiaanna tanpa ngalakukeun pembayaran lisénsi atanapi godaan pembajakan sareng maka éta disebat CAD gratis; pangguna kakuatan atanapi pamekar katingali ka LibreCAD pikeun kabébasan anu dipibanda pikeun ngalegaan kamampuanana.

Sareng éta anu versi stabil mimiti LibreCAD nembé dileupaskeun. Éta mangrupikeun salah sahiji anu pangpayunna urang ngagaduhan ekspektasi anu luhur anu ningali Open Source salaku modél bisnis anu bakal ngarusak seueur paradigma dina cara élmu démokratis. Nyatana, dina bidang anu sanés sapertos platform penerbitan wéb sareng Sistem Émbaran Geografis, parangkat lunak gratis parantos ngamajukeun kamajuan anu penting pisan, bahkan ngaleungitkeun alat propriétari kalayan mérek anu dipopulerkeun, tapi CAD dasar (di luar Blénder anu saé tapi pikeun desain mékanis ) dugi ka ayeuna urang teu acan ningali seueur.

ngembangkeun ieu reusing sababaraha pustaka Qcad, Diantarana I spoke bari katukang, tapi sanggeus rupa kasusah pikeun jenis lisénsi jeung sababaraha hak, geus ampir rebuilt ti scratch, ngan nyokot kauntungan tina pungsi jeung maké sababaraha usaha sakumaha proyék ieu disebut CADuntu.

Dugi ka ayeuna masih mangrupikeun vérsi anu cukup dasar, kumaha trend sareng panarimaan anu aya di masarakat, kuring wani yakin yén sakitar tilu taun urang tungtungna bakal ngagaduhan alat CAD anu bersaing sareng perangkat lunak anu dipopulerkeun. Kusabab éta dihijikeun kana ékosistem geospatial, LibreCAD bahkan bakal tiasa ngahontal prestasi anu langkung ageung di lingkungan GIS kumargi seueur hal anu kedah dilakukeun tina gaya CAD garis / motong / snap

Sateuacanna nyokot LibreCAD

Kanggo ayeuna, kagunaan LibreCAD katingali praktis pisan. Desain antarbeungeut pangguna lumayan praktis, kalayan panel anu tiasa diatur.

lapisan manajemén geus rada praktis, kawas eta aya dina CorelDraw atawa MapInfo, sareng pareum, hurung dina hiji klik. Dina panel handap rohangan pikeun paréntah garis dina gaya AutoCAD, sanaos pilihan kontekstual aya dina palang horizontal anu tiasa di luhur salaku standar atanapi ngambang di mana waé. Gambar ieu nunjukkeun kumaha antarbeungeut QCad sareng kumaha kamiripan dijaga di LibreCAD.

LibreCAD CAD bébas

CAD bébas qcad bébas

Kuring resep logika aliran paréntah LibreCAD, nyingkahan seueur batang anu ngahalangan ruang kerja. Panel kénca sanés mangrupikeun paréntah tapi ménu paréntah, sapertos Microstation. Pikeun masihan conto:

  • Pilih garis paréntah
  • Nu ngajadikeun ikon anu diganti ku pilihan garis (tina dua titik ti titik (beam), bisecting, tangent, jsb)
  • Sarta ku milih jalur pilihan tipe nu diaktipkeun snap

Ogé di panel ieu Anjeun bisa diaktipkeun ménu nu teu butuh ka handap ti bar luhur sakumaha paréntah pikeun ngaropéa Paréntah sizing, Pilihan atawa informasi.

LibreCAD

Ieu écés aliran logika pisan praktis saperti dina kondisi sejenna bakal kudu ngojay nyilangan layar nyieun hiji garis ku snap husus.

  • Éta ogé pisan praktis, saperti dina Microstation, paréntah dipaké henteu maot, iwal mun ngagunakeun sejen.
  • Sarupa sareng AutoCAD, éta nampi paréntah téks, kalayan nami sareng singgetan anu sami. Conto, garisna tiasa ditulis: Garis, L, ln; sajajar tiasa ditulis atanapi, diimbangi, bahkan, sajajar.
  • Hal ieu kacida praktis, Anjeun tiasa nyetel basa pikeun duanana antarbeungeut pikeun Paréntah, éta dipilih Edit> karesep aplikasi.
  • Cai mibanda autosave, sarta anjeun bisa ngonpigurasikeun sabaraha sering kajadian.

Kaseueuran inovasi LibreCAD aya dina antar muka, sanaos aya paréntah anu pikaresepeun, sapertos milih sadaya objék lapisan, sareng perlu diperhatoskeun upami aya inovator sanés. Sareng salaku salaku solusi gratis éta kudu ngararancang cara ngalakukeun hal-hal, sacara umum aranjeunna parantos masihan prioritas kana paréntah anu paling sering dianggo ku program proprietari, di handap ieu kuring daptar perbandingan anu ayeuna aya ngeunaan anu kuring anggo nalika kuring masihan tangtu AutoCAD dumasar kana 32 paling umum dina gambar tina rencana konstruksi. Sanaos aya RC anyar, kuring nganggo stabil 1.0 pangénggalna ti tanggal 15 Désémber 2011.

 

1 clip_image001 garis Si Ku ngaktipkeun pilihan garis menu jadi diaktipkeun:
-line tina dua titik
-line ti sudut mimiti na
-line nangtung, garis horizontal
-line bisecting
-parallel
-Etc.
2 clip_image003 polyline Si Ku milih éta pilihan paréntah nu diaktipkeun edit polyline sakumaha cara nambahan atawa ngurangan titik atawa motong bagéan.
3 clip_image005 bunderan Si titik -Center
-Center Radio
titik -2
titik -3
4 clip_image007 wates teu Anjeun kamungkinan tiasa ngalakukeun jeung paréntah Hatch
5 clip_image009 blok Si menu nu ngawengku ikon pikeun ngaganti ngaran, redraw, ngédit, atawa ngalebetkeun ungroup
6 clip_image011 pakampungan teu
7 clip_image013 motong Si Aya ogé pilihan dua garis motong, sarupa jeung naon we ngalakukeun jeung enol radius fillet.
8 clip_image015 salinan Si
9 clip_image017 pindah Si Paréntah move nyaéta pikeun nyalin jeung muterkeun paréntah dina logika sarupa cadel dipikawanoh salaku Mocoro
10 clip_image019 muter Si
11 clip_image021 naek Si
12 clip_image023 kaca Si
13 clip_image025 édit hucu Si
14 clip_image026 mangpaatkeun Si
15 clip_image028 titik Si
16 clip_image030 gandewa Si -Center, titik, sudut.
-Concentric
titik -3
17 clip_image032 polygon Si puseur -From
-From hiji sisi
18 clip_image034 elips Si
19 clip_image036 Hueco teu Taya rojongan tipe salajengna objék kaeusi padet
20 clip_image038 sagi opat Si
21 clip_image040 manteng Si
22 peunggas Si sorana disebut dibagi garis bagian dina hiji titik husus
23 clip_image043 multiline teu
24 clip_image044 xline teu
25 clip_image045 megar Si
26 clip_image046 ngalebetkeun Blok Si
27 clip_image047 naskah Si Anjeun tiasa ungroup téks dina hurup, panel pohara merenah pikeun atribut téks na panempatan lambang umum sapertos diaméterna, arroba, darajat, jeung sajabana
28 clip_image048 sajajar Si
29 clip_image049 manjangkeun teu Tétéla éta bisa dipigawé kalayan dua regang atawa motong garis
30 clip_image050 manjangkeun Si
31 clip_image051 fillet Si
32 clip_image052 ngahapus Si Aya bédana antara paréntah jeung pupus dipilih obyék

 

ngawatesan LibreCAD

Saeutik bakal ngabahas watesan, saprak proyék masih lembut.

Pikeun ayeuna antarbeungeutna rada laun sareng beurit henteu gaduh seueur fungsionalitas boh nalika milih objék sareng tombol mouse katuhu. Pilihan snap langkung seueur atanapi kirang ditampi tapi fungsionalitas néwakna sigana goréng. Éta ngan ukur ngadukung padamelan 2D, dina jangka pondok aranjeunna pasti bakal nerapkeun isometric sakumaha anu dilakukeun qCAD. Teu aya pananganan tata perenah, anu aya dina gambar ditingali salaku blok anu dilebetkeun kana file sanaos henteu tiasa dibayangkeun, percetakanna rada goréng.

Jelas, salaku hasil tina mahluk anyar, masih aya manual.

Ogé ngan ngarojong DXF format file 2000, teras urang waited rojongan dwg2000.

Bakal tumuwuh nepi ka extent yén prioritas daptar kahayang, naon masarakat bakal maén peran alus.

 

Tangtangan pangbadagna ti LibreCAD

Jujur, abdi teu kasampak anjeun boga kasusah lalaki panganteur hanca pinuh sarta pamakéan alus ti tim sumberdaya.

Numutkeun kuring, tantangan anu panggedéna nyaéta tiasa muka file dwg / dgn. Sedengkeun ampir program murah sagala, sapertos anu aya dina garis IntelliCAD, GlobalMapper, TatukGIS do, program pisan dewasa kawas QGIS y gvSIG aranjeunna henteu sanggup muka panto perjanjian. Sigana mah panto-panto na henteu kabuka pikeun inisiatip gratis. Dina kasus Bentley Systems, usaha kedah dilakukeun ngaliwatan Buka Desain Alliance sarta wrangle téh jeung format na V8 I-modél kami yakin bakal pikeun ngeunaan 10 taun, dina kasus AutoCAD téh leuwih pajeulit sabab sanggeus naon dulur geus bisa muka (dwg2000) aya sahanteuna opat format anyar kaasup nu mawa AutoCAD 2013.

Ieu oge hiji tangtangan mikir ngeunaan scalability, saprak kiwari ngawangkong vektor téh leungit, masa depan CAD aya dina modeling (BIM), sarta pikeun LibreCAD ieu bakal boga beungbeurat beurat lamun anggap we yen paling kontribusi anu sukarela .

Tangtangan sejenna nyaeta kelestarian, anu pasti bakal manggihan eta salami ieu internationalized.

Pikeun ayeuna kuring butuh hiji gambaran nu hade naon hiji program laksana kalayan ngan 12 MB.

ngundeur LibreCAD

4 Balesan ka "LibreCAD, urang tungtungna bakal gaduh CAD gratis"

  1. Cai mibanda parna lamun nyobian mun ditilik bunderan antara dua garis sakumaha geus rengse di tutorial Anjeun tube ketok kasalahan. Abdi teu tiasa na eta nyandak jam. Teh cheats video? Mangrupa program kuring? Dupi abdi tiasa nulungan anjeun? t

  2. Hatur nuhun pisan sakuduna, sabab kuring anyar pikeun ieu kuring tiasa nyebatkeun yén antarbeungeutna henteu intuitif, mugia blok dina dwg tiasa didownload sareng ditampilkeun pas.

  3. kontribusi anu saé ...

  4. Kuring ningali nu bisa ngimpor shapefiles, tapi gagal pikeun nempo item digambar dina bukti Kuring geus rengse.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.