JavaScript - KOMUNITAS gawena anyar keur open source - tren dina kasus Bentley Systems

Kami henteu sih mésér sofwér, kami ngajual hasil software. Jalma teu mayar kami pikeun software éta, aranjeunna mayar kami kanggo naon anu anjeunna pigawé

Pertumbuhan Bentley parantos datangna sakitu legana tina akusisi. Dua taun ieu nya éta Inggris. Synchro; software tata, sarta pasukan; riungan sareng pedestrian pemetaan program, boh anu luasin sareng terhormat di Inggris Raya. Integrasina sareng design tur manajemén asset sistem Bentley bakal dilegakeun pangaranana sareng nyangking nilai nambihkeun ka palanggan tina software infrastruktur. Bentley ogé ngahasilkeun sababaraha produk homemade; 2019 baris nempo peluncuran Layanan iTwin anu nyiptakeun konsép "Digital Twin", anu ngulik produk natural Gedong Modelling Buildingmbaran Gedong (BIM), sareng iModel.js perpustakaan sumber kabuka anu baris didakan. Naon éta? Buka sumber? Urang diharepkeun yakin yén hal urang henteu tiasa ningali na teu tiasa mésér bakal ngahasilkeun duit pikeun pamekar na? Terangkeun éta.

Geus aya sababaraha taun akuisisi Bentley taun ieu, anu anjeun paling gumbira?

Kuring gampang dipindahkeun ngeunaan loba hal, tapi diuk turun jeung nempo deui naon sih urang lakukeun ku software urang estu sobering. Aya hiji poténsi anu luar biasa pikeun ngahijikeun solusi-sumberna sareng kurban produk. Kuring manggihan eta matak kumaha Synchro geus nyieun bédana badag pikeun pamaké. Kuring ogé geus impressed ku naon jalma anu nyebutkeun ngeunaan pasukan. Jigana dulur kedah nganggo pasukan!

Di Britania Raya, ayeuna urang gaduh Komisi Geospatial dina Pamaréntah. Naon ngeunaan data geospatial anu nyieun pamarentah hoyong ngahargaan nilaina?

Konsep bade digital dimimitian ngaharepkeun. Jalma mimiti nyadar yén, upami inpormasi aya, sakuduna digunakeunana sareng digunakeun sacara gancang-gancang. Ngan ayana data sarta waktos anu pas langkung seueur paménta. Trend anu pasti bakal neruskeun. Jalma bakal meryogikeun langkung seueur inpormasi anu langkung lengkep ihwal waktos sareng langkung seueur faktor bentuk.

Naon ieu panginten anu nyésakeun perpustakaan sumber kabuka iModel.js?

Urang diajar yén inpormasi nu disimpen dina payil anu patali jeung aplikasi desain kami tiasa patali jeung inpormasi ti seueur sumber éksternal séjén; GIS, pemetaan, asset sarta sistem jalan, upamana. Saha kami terang aya panggero anu aya dina tracking hadé tina kajadian sareng langkung seueur wartoskeun langsung. Mangka alam janten ngahijikeun panempoan jalan sareng desain jalan ieu sareng anu paling lalu lintas di jalan. Jalma gaduh pangalaman anu sapopoé ngagunakeun aplikasi pikeun informasi ieu, sarta henteu tiasa ngartos naha kedah sesah. Urang kedah digawé dina nyieun sambungan anu gampang salaku urang tiasa.

Aya seueur ngobrol ngeunaan "data poek", naon anu bener?

Di dunya téknik, unggal aplikasi dirarancang pikeun ngajawab masalah anu kawilang khusus, sareng seueur di antarana katimu taun katukang. Storeta nyimpen data ku cara nu gampang diaksés ku aplikasi anu diédit. Kalolobaan waktos - na kuring nyarios aplikasi kami sorangan - logika jiga ngarti yén inpormasi aya dina aplikasi, sanés koropakna. Koropakna sakadar runtuyan bait sarta nalika anjeun nyobian ngartos eta tanpa aya aplikasi, éta henteu pinter. Gelap nyaéta aplikasi naon waé henteu tiasa napsirkeun sareng katingalina sampurna.

Kami dosa nyiptakeun kaayaan ieu salaku saha waé. Tapi kaayaan di dunya kiwari nyaeta urang gaduh sababaraha inpormasi aplikasi nu diperyogikeun kanggo ngembangkeun gabungan tumpukan file bebas. Taya sahijieun tiasa ngahontal éta. Urang ngagaduhan data sareng aranjeunna berharga, tapi urang anu wasting aranjeunna.

Buka sumber nyaéta léngkah badag maju pikeun Bentley, naha ayeuna?

Kuring parantos nyepengkeun ieu kanggo lila, tapi anjeun moal ngan bisa muka awak kode anu aya dina balong énkripsi. Upami urang parantos ngembangkeun sumber kabuka dina aplikasi kami sababaraha taun ka tukang, prosés pangwangunan anu parantos bakal rumit pisan. Ngan ukur dijelaskeun kumaha gawéna sahandapeun kamampuan panitén kasual - sareng hiji-hiji aplikasi ukur anu kabuka kalayan suksés anu hiji panitén kasual tiasa nyarios rasa. Meureun anu panamat kasual ayeuna henteu ngarobih naon waé, tapi sanés alesan pikeun open source - sabab jalma tiasa nganggo éta kanggo hal nu kitu henteu dirarancang.

Nalika urang dimimitian ku proyék kami di iModels, urang ngira teu bakal berharga kajaba urang tiasa nganggo éta kanggo hal anu eta henteu dirarancang. Urang peryogi jalan anu kedah dianggo nganggo jalma tanpa angkat kana "Bentley School". Urang milih JavaScript salaku basa idéal. JavaScript nyaéta madhab. Amazingta endah pisan kumaha anjeunna parantos ngawasa dunya IT. Urang kedah lajeng pikeun ngarobah seueur kode diserat saencana, ayeuna di JavaScript. Urang kedah ngadamel ton waktos kanggo katingalina saé, disaksés aya sareng koméntar supados supaya urang tiasa ngajual aksés sumber kabuka salaku nilai. Abdi henteu tiasa ngawartosan anjeun sabaraha proyék open source anu diémbarkeun jeung fanfare teras dipalire!

Kami henteu sangka anggapan sabab aya, éta jalma nganggo éta. Urang kedah kerja kerja ngabuktikeun yén ngagunakeun iModel.js sia investasi sareng waktos.

Naha anjeun ngagaduhan lalawanan dina Bentley ngaliwatan sumber kabuka?

Cukup! Aya arus kuat di Bentley Systems anu ngungkabkeun yén éta téh mangrupakeun ide anu hadé. Kami hiji parusahaan software. Urang ngajual software. Jalma percaya yén kuring méré jauh naon anu maranehna nyobian ngajual. Sareng kuring terus ngusahakeun ngécéskeun yén urang teu bener ngajual software, urang ngajual hasil software. Jalma teu mayar kami pikeun software éta, aranjeunna mayar kami kanggo naon anu anjeunna pigawé.

Meantta dimaksudkan parobahan dina modél bisnis. Similarta sarupa nalika Microsoft mutuskeun yén Azure nyaéta hiji cara anu meunang duit pikeun ngabantuan jalma ngagunakeun Linux. Kalawan langganan iTwin anyar urang, urang tiasa nyarios; di dieu nyaéta kabéh sumber program anu nyiptakeun sareng visualizes data, henteu kedah mayar éta, kami bakal ngeusi batre anjeun pikeun langganan iTwin sareng sareng anjeun bakal ngagaduhan laut anu lega tina aplikasi anu aya. Sababaraha urang bakal masihan eta jauh. Sababaraha henteu Tapi ékosistem anu kami mendakan unggal tempat di dunya JavaScript henteu luput. Anjeun moal bisa ngadamel saingan sumber katutup pikeun JavaScript. Wouldta moal jalan.

Anjeun nyarios yén sababaraha software open source teu dipalire, naon tangtangan anu anjeun badé mangtaun?

Jantenkeun jalma manggihan yén prioritas no.1. Tapi éta ngan awal buruan. Lajeng aranjeunna bakal ngabuktikeun éta. Aranjeunna bakal gaduh patarosan. Aranjeunna akang gaduh masalah. Aranjeunna bakal hoyong ngadamel perobahan. Aranjeunna bakal nyarankeun ideu alternatif. Ku sanggup ngaréspon pisan tingkatan ieu nyaéta anu nyiptakeun proyék open source dianggo ogé.

Software open source kedah nimbulkeun massa kritis sateuacan urang nganggap hal ieu janten bagian tina masalah langkung ageung. Teu aya anu hoyong waé janten anu dianggo upami aranjeunna pikir anjeunna paéh. Sangkan muka sumber lain hartosna yén jalma bakal ngagampangkeun kami salaku pamaké viral produk urang. Urang kedah ngadamel anu sumping leres

Abdi salawasna diaku ku jumlah usaha Google jeung nu lianna anu ditempatkeun dina proyék-proyék maranéhanana. Aranjeunna ngalakukeun hal anu kabuka, teras aranjeunna nempatkeun tim marketing pikeun ngajual. Upami anjeun nyarios hal anu, anu langkung seueur upami ngajawab. Sagala masalah anu aya, saha waé di ditu pikeun ditujukeun pikeun henteu, henteu salawasna tina asal aslina dina panglawungan jeung komunitas online. Aranjeunna gaduh ékosistem rongkah tina conto. Tta condong eupan sorangan.

Bayangkeun anjeun nyerat program a. Upami anjeun henteu badé nyebarkeun kode sumber anjeun, éta tiasa janten hal séjén opak sareng pajeulit. Upami anjeun damel, damel. Tapi upami anjeun badé disebutkeun yen pamaké tiasa janten langkung ngagentoskeun hal-sipat éta di hal éta, upami anjeun badé nunjukkeun yén éta aya titik entryntri kanggo karya jalma anu sanés, anjeun kedah ngabuktikeun anu asihna waktosna. Teu mangrupa hambalan atra ka hareup. Sapuluh taun ka tukang bakal nyarios; Taya jalan, éta pajeujeut. Tapi kombinasi sareng model langganan iTwin sareng kanyataan yén ékosistem pikeun dunya open source geus diadegkeun, hartina urang ngaharepkeun kapitalize dina hal éta.

Dina taun-taun ayeuna kami ningali sababaraha kolaborasi antara pausahaan panggedena, Bentley jalan kalawan Microsoft, Siemens sareng Topcon antara séjén, kunaon kitu kitu?

Nepi ka sababaraha taun ka tukang urang teu pernah sanggup ko-ngembangkeun nanaon. Pikeun samentawis, kami nyarios yén urang aya nétral sareng kami ngadukung sadaya nu sarua. Tapi Topcon sareng Siemens sareng sanesna sumping, sareng sapertos sapertos modél anu tiasa dianggo; urang duanana bakal mangtaun. Sok we gaduh debat ngeunaan dimana wates kedah antara naon urang ngalakukeun / ngalakukeun na sabaraha kedah aranjeunna mayar kami / sabaraha kedah aranjeunna mayar. Tapi kuring pikir urang duanana leuwih hade tinimbang lamun urang teu boga pasatujuan gawé babarengan éta.

Dina kasus Topcon, urang damel di sakaligus nyaritakeun sasarengan prioritas urang. Kami salawasna ngusahakeun tetep diajarkeun ngeunaan kamana na bade, ku kituna henteu tumpang tindih. Anjeun teu tiasa ngalakukeun éta jeung dulur. Hubungan husus anu henteu khusus upami anjeun ngagaduhan hubungan anu aya sarerea. Pamanggih éta perjanjian kerjasama, dimana urang ayeuna miluan kana kamajuan, janten modél anu berpungsi anu saé. Abdi teu tiasa ngaduga eta. Terus terang, abdi lain pangagem pikeun konsép, tapi kuring senang lantaran aranjeunna tiasa ngabuktikeun yén kuring teu leres.

Salaku pangadeg Bentley, naon anjeun paling kareueus?

Kami geus dilakukeun ku akusisi 105, sababaraha di antarana leuwih laér atanapi parantos leuwih panjang batan batur. Tapi naon urang nampi sababaraha kali urang-bener bener anu saé. A perséntase badag tina kolega kami sumping liwat akuisisi ieu. Mun anjeun bisnis leutik sareng ngumpulkeun pausahaan anu langkung ageung, teras aya dua ruteu anu anjeun tiasa nuturkeun: nuturkeun jalan anjeun kaluar sareng balik deui ka parusahaan leutik, atanapi ningali kasempetan. Kami junun ngayakinkeun sababaraha urang anu pinter pikeun cicing.

Kami amalgam pausahaan 105 anu ngumpul dina taun-taun. Abdi teu tiasa terang deui, tapi abdi henteu tiasa nyandak seueur kiridit pikeun anu tos urang janten. Nalika kuring linggih di bagian tukang panongton sareng nonton demo Synchro, anu ayeuna disebut "Bentley Synchro", kuring pikir kuring, lalaki, jelema-jelema anu kitu pinter. Kuring keur cicing di kamulyaan na reflected. Kuring ngarasa sami kanggo mangrupakeun akusisi ti Acute3D sababaraha taun ka tukang. Sahiji guys anu cemerlang. Aranjeunna dijieun alat éndah ieu. Urang mésér. Kuring nempo, sarta kuring nyaritakeun sorangan, panon abdi, ngaran kuring aya. Veryta saé pisan.

Kumaha anjeun ngarasa ngeunaan ukuran Bentley ayeuna?

Nalika urang ngamimitian, kuring ngan nyobian cicing dina bisnis cukup pikeun mayar tagihan. Dina hiji waktos, abdi terang unggal jalma anu damel kanggo Bentley Systems. Kuring terang naon anu aranjeunna lakukeun. Anjeunna terang barudak na. Anu béda ayeuna. Kami geus ngajentrekeun kana spasi masalah anu henteu sanés anu urang anu disanghareupan mimiti. Kami geus dilegaan ka pasar anu henteu bakal pasar normal urang. Jangkauan kami laér leuwih lega batan anu dikawasa ku urang sacara organik. Naon premis pikeun ngamimitian Bentley? Kuring digawé pikeun DuPont, saha éta saurang pamaké Integraph. Adi Barry Barang dimimitian pausahaan software na sorangan, tur kuring ninggalkeun DuPont pikeun dianggo pikeun manéhna. Samentara éta, DuPont tanya kuring pikeun ningkatkeun sababaraha software anu kuring diserat nalika damel di ditu. Kuring bébéja aranjeunna bakal ningkatkeun deui lamun éta masihan abdi hak pikeun ngajual eta. Sarta anu mimiti. Kuring ngamimitian Bentley Systems sareng ngawitan jual software CAD.

Urang diwawancara Nagreg Bentley deui di 2016 sarta nanya ka naon éta kawas dianggo sareng baraya-Na, kumaha sigana?

Abdi tiasa mamatahan anjeun teu ngalakukeun éta! Tapi tétéla henteu lumayan lah. Simkuring pernah pernah ngalaman rencana lengkep. Nalika kami ngamimitian perusahaan, aya lima urang anu dianggo didinya dina waktos éta sareng mom mah bitu. Manehna teu tiasa percanten yén software éta nyata. Anjeun teu tiasa ngadamel ide anu seang jalma mayar hal-hal anu henteu katingal. Manéhna bener prihatin yén sadaya lima barudakna waé bakal pangangguran sarta balik ka imah.

Naon anu anjeun paling ngaharepkeun ti Bentley dina 2019?

Konsep kembar digital. Batur anu ngajantenkeun. Saha anu parantos mengembarkeun, akang gaduh kasempetan pasar anu langkung badag ti naon-ayeuna anu ayeuna. Kasempetan ieu, titik break ieu dina industri di mana aya transisi anu gedé antara dunya dipegatkeun ayeuna sareng dunya kembar digital mangrupakeun pasar anu urang kedah akur gancang-gancang. 2019 bisa dijadikeun warsih Hiji pikeun kami.

Kuring éta aya di awal dinten komputer. Komputer éta paket anyar, sareng sadayana nétélakeun yén hal-hal éta tiasa. Sigana urang keur gerbang mimiti sakaligus kalawan kembar digital. Teu konsép anu anyar, konstruksi sareng infrastruktur anu laggards dina ieu. Lamun kuring nempo kumaha 2018 ngalakukeun usaha, henteu kasampak anu béda lamun urang dimimitian di 1984. Nuhun, kami boga kertas digital. Leres, urang gaduh model 3D. Tapi kontrak nyebutkeun hal anu sarua jeung urang biasana ngawangun cara anu sarua kawas. Hal sapertos Synchro nyaéta révolusioner, tapi maranéhna henteu loba dipaké. Dina fase ieu salajengna, seueur hal anu bakal béda.

Sakur hasil anu kaluar tina kasempetan anu cipanasang di dunya kembar digital, bakal janten dunya open source. Kuring yakin tina eta. Abdi janten petrified bersaing jeung anjeunna atoh, sangkan hoyong kami nuju nuju. Gampang saatos sababaraha taun 35 ayeuna, pas, kuring réngsé. Tapi kuring ngarasa kami dina garis awal balapan anu bade ngalih kana gawena emas salajengna.


Keith Bentley, Ngadegkeun sareng CTO, Bentley Systems, ngawangkong sareng Darrell Smart sareng Abigail Tomkins.

CES Désémber 2018 / Januari 2019

www.bentley.com

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.