Impor Google Earth format gambar ecw

perlu: Urang ngeusian karya survéy maké gambar Google Earth dina format georeferenced nu mangrupa lightweight.

Masalah: StitchMaps low ortho low dina format jpg, georeferencing teu ngarojong bringing Microstation.

Solusi nu: Ngundeur gambar StitchMaps nyinkronkeun sareng Google Earth impor georeferenced newak Microstation na warpear ngalawan unggal lianna.

Urang museurkeun ECW sabab ngawengku hiji file georeference tambahan na dimana HMR atanapi Tiff 200 12 ngan bisa beuratna MB MB tanpa kaleungitan teuing kualitas. Urang StitchMaps na Microstation PowerMap V8i, keur naon nu bakal urang ngalakukeun jeung ieu najan program lianna bisa dipigawé ku léngkah pangsaeutikna.

Hayu urang tingali kumaha:

1. Ngundeur gambar.

Ieu geus urang dipigawe kalawan StitchMapsSakumaha anu geus dipedar di luhur. Iwal, kami geus digambar a sagi opat di Google Earth, ku kituna bakal nyelapkeun dina motret gambar.

download gambar google bumi

Dina Google Earth Hal ieu dilakukeun Tambahkeun> polygon, Sarta urang milih gaya sareng garis ketebalan kontur 1.4 bodas. Urang bakal ngalakukeun kitu, pikeun Microstation dina versi ieu teu tiasa diimpor file kml, iwal FME Bentley Peta. Tapi versi nu PowerMap Teu mawa fungsionalitas ieu, sangkan nyieun sagi opat urang kudu ulah teken on gambar.

2. Jieun DGN georeferenced.

Ieu dijieun ku File> NewJeung milih hiji Seed3D siki. gambar Impor Google Earth teu dianggo dina file 2D.

download gambar google bumi

Teras we tambahkeun file georeference, ieu geus rengse kalayan: Parabot> Geographics> Pilih koordinat System

Dina panel milih ti Perpustakaan, Jeung ulubiung urang museurkeun zone 16 UTM Kalér, teras urang milih:

Perpustakaan> Projected> Dunya (UTM)> WGS84> UTM84-16N

download gambar google bumi

Lamun ieu téh sistem nu ieu kami nganggo, bisa bener-klik sarta nambahan mun paporit, ngakses leuwih gampang. urang ngalakukeun OK sarta saprak file kami geus georeferenced.

3. newak gambar Google Earth

Pikeun nyinkronkeun sareng Google Earth we Microstation Parabot> Geographics> Tuturkeun Google Earth Témbongkeun. Ku kituna, pintonan kami geus ngan reflecting naon di Google Earth. Eta kudu mihak kalér sarta saluareun hiji pendekatan ditarima.

Pikeun ngimpor ka kami gambar Parabot> Geographics> Capture Google Earth Gambar, Simkuring klik dina layar tur deployment lajeng pinuh. Keur naon urang kudu aya teu hiji gambar tapi hiji modél rupa bumi digital, Kalawan harta gambar tina footwear.

download gambar google bumi

Pikeun nempo gambar, ngajadikeun ngaji. Tetep hirup basajan mana tombol anu ngajadikeun, abdi ngaéksekusi via paréntah téks. Puseurna> Key di> ngarobah sagala lancar. Tempo éta aya kotak kami hayang. gambar anu, sanajan resolusi goréng na ieu georeferenced.

download gambar google bumi

4. gambar Georeferenced

Keur kitu, kahiji, urang titik di pelosok gambar georeferenced. Hal ieu dilakukeun ku titik paréntah, bakal héjo kalayan ketebalan wawakil na ku tampilan pendekatan sapertos cocok sudut sagi opat anu. Mun urang leungit gambar, ngaéksekusi paréntah deui ngarobah, sarta henteu tambahan kahariwang urang janten salaku akurat, inget yen Precision Google Earth Éta goréng dibandingkeun kumaha bisa urang leungit di dieu.

Sakali dina titik dijieun, urang nyelapkeun gambar jpg yén kami diundeur kalawan StitchMaps: File> Raster Manajer, Lajeng panel milih File> Gantelkeun> Raster. Ulah poho ninggalkeun pilihan aktip Teundeun interactivelyKusabab anu bakal asupkeun sacara manual.

Urang teundeun deui di jero pigura sahiji gambar kulawu, supaya urang bisa manteng dinya.

Nya kitu, urang ngadamel titik di pelosok sagi opat anu aya dina gambar warna. will ieu beureum pikeun ngabejaan bédana.

Tungtungna urang kudu boga hiji hal kawas kieu:

download gambar google bumi

Ka bentang gambar ti panel Manajer Raster, ulah klik katuhu dina gambar, pilih Lungsi, Metoda The affine leuwih ti 3 titik. Teras pilih unggal juru, nunjukkeun titik asal (beureum) jeung titik tujuan (héjo) jeung lamun kami opat tombol mouse katuhu.

download gambar google bumi

5. Jpg ngarobah gambar ka ecw

Siap, ayeuna gambar kami téh jpg georeferenced. Pikeun nyimpen eta dina format sejen geus dipilih,-klik katuhu dijieun tur pilih simpen salaku. Urang bisa milih ti loba format, kaasup mulia ecw aranjeunna teu boga versi Microstation.

Sarta pamustunganana kami boga naon urang diperlukeun, hiji raster of 24 MB dina ukuranana, sareng kotak dipikaresep urang di 1225 méter per samping, siap jalan.

Hiji Balesan to "Impor Google Earth format gambar ecw"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.