Konférénsi Taunan IV ti Inter-Amérika Network of Cadastre na pendaptaran Land

Kolombia, jeung rojongan ti Organisasi Amérika Sarikat Amérika (OAS) sareng Bank Dunia, bakal nagara host tina "Konférénsi Taunan IV ti Inter-Amérika Network of Cadastre na pendaptaran Land"Lumangsungkeun di kota Bogotá, dina poé 3, 4 sareng 5 Désémber tina 2018.

Colombia aya dina crosshairs seueur latihan di administrasi darat, lain ngan ku sabab nyepatkeun Land Land Administration Domain, tapi lantaran dina masalah kartografis aya parantos nami pikeun ngalereskeun lami, dileungitkeun konteks Amérika Kidul. Amalan hade Kolombia pasti bakal ngajukeun metodologi cara mengadopsi standar ISO 19152 ku kirang nyeri, kamungkinan ogé pikeun ngumpulkeun modél fisik dina versi salajengna ngeunaan LADM, anu ayeuna tetep aya dina lingkungan konseptual sarta ngan dina tingkat tingkat anu. domain anu matak hese pikeun operator pikeun ngawangun metodologi tanpa megatkeun prinsip dasar tina integritas; lila-alus bakal ngabantu kana model aspék assessment sareng bagian tina skéma transactional dina prosés pendaptaran. Tangtosna, éta prakték anu parah bakal bagian ti diajar éta batur anu sanésna teu ngaliwat.

Teu kawas pangalaman LADM anu suksés saprak sateuacan éta standar, sapertos honduras, Colombia mangrupakeun titik perhatian anu langkung katingali; sabagé conto, ieu nagara téh kaopat paling populated di Amérika (deukeut ka 45 juta), sareng ibukota kota anu paling didadarkeun kota di Amérika (kira-kira 8 juta pangeusi), ngaleuwihan ngan ku Sao Paulo, Mexico, Lima sareng New York . Tangtosna, sareng tangtangan anu sami pisan sareng kontéks umum di Amérika Latin di aspék sapertos pangurangan urus kali / biaya, integrasi aktor na rantay peunteun administrasi darat, pendékam surveying / surveying professional, sareng integrational inter-institusional ku visi nagara.

Pikeun ayeuna mah, kuring ngajénkeun agenda ti dinten kahiji, anu museurkeun kana nuduhkeun kaayaan sareng kamajuan Kolombia:

9: 00 am kana 9: 45 am Kecap wilujeng sumping
10: 00 am - 10: 15 am presentasi Agenda sareng Métodologi Gawé

Blok I CATASTRO jeung ngadaptar sistem di Kolombia

10: 15 am - 10: 55 am Konteks Cadastre sareng Pendaftaran Systems di Kolombia

  • IGAC - Evamaría Uribe - Diréktur
  • SNR - Rubén Silva Gómez - Superintendent

10: 55 - 11: 10 am Babak tina panongton ti panongton
11: 10 - 11: 30 am Palajaran diajar tina Pilot Cadastre Multipurpose - Sebastian Restrepo - DNP
11: 30 am - 11: 45 am Babak tina patarosan ti panongton

Blok II Aspék Téhnologis

11: 45 - 12: 00 m Manajemén atmbaran Ruang - Juan Daniel Oviedo - Diréktur DANE
12: 00 m - 12: 25 m Rarancang sarta Palaksanaan Modél LADM - Golgi Alvarez - SECO Consultant
12: 25 - 12: 45 m Téhnologi alternatif sareng inovatif pikeun Administrasi Land - Mathilde Molendjk - Kadaster Holland - Camilo Pardo - Konsultan Bank Dunia
12: 45 - 1: 00 pm - Babak Patarosan ngeunaan panongton

Blok III aspék sosial

2: 00 pm - 2: 20 pm Aspék étnis - Jibril Tirado - DNP
2: 20 PM - 2: 30 PM Patarosan Babak
2: 30 PM - 2: 50 PM Aspék génder - Eva María Rodríguez - Konsultan
2: 50 PM - 3: 00 PM Patarosan Babak
3: 00 PM - 3: 20 PM Subject Resolusi konflik - Gonzalo Méndez Morales - Kamar Dagang Bogotá
3: 20 PM - 3: 30 PM Babak patarosan

Dina ahir soré aya hiji dinten rékomendasi kanggo Kolombia ku nagara-partisipat sanésna.

Di dieu anjeun tiasa ningali agenda ti dua dinten lianna, Ku tingkat handap jéntré sakumaha ditétélakeun di luhur.


Tujuan utama Jaringan Inter-Amérika Cadastre and Land Registry, didirikeun dina taun 2015, nyaéta pikeun nguatkeun perantangan Lembaga Registrasi Amérika Kadér Amérika Latin sareng Karibia minangka salasahiji parabot administrasi umum di dina raraga nyumbang kana perbaikan pamaréntahan démokrasi sareng pangwangunan ékonomi. Saprak harita Jaringan parantos netepkeun hiji-hijina spasi promosi régional di subjékna, menata paréntar sacara mandat politik régional tanpa présidén dina 2018 nyebut: Nguatkeun cadastre sareng pendaptaran harta di Amérika dina kerangka Resolusi ngeunaan Nguatkeun Démokrasi AG / RES. 2927 (XLVIII-O / 18)

Interkonéksi inpormasi antara pendaptaran Land jeung pendaptaran méré precision sarta kapastian ka real estate dina aspék fisik sarta légal sarta guaranteeing hak milik, facilitating transaksi harta, consolidating hak sah sarta ngahulag bentrok.

Ieu oge hiji mékanisme éféktif ngalawan kateusaruaan jeung nyadiakeun infrastruktur data geo-referenced asup ka wilayah pikeun pendekatan hadé pikeun generating kawijakan publik informed jeung pikeun minuhan tujuan ngembangkeun sustainable. Cadastre nyadiakeun realitas fisik wangunan.

Pendaptaran ngamungkinkeun nyaho realitas légal ngaliwatan pendaptaran ti meta légal patali jeung sipat nu dicirikeun pinuh.

Nu boga hak milik, jaminan hak nu transmits jeung mere Anjeun kamampuhan pikeun asupkeun harta ka pasar real estate jeung meunang harga adil keur transmisi. Meta jeung kontrak diasupkeun kana dina hubungan sipat anu poko keur pajeg, anu hartina hiji panghasilan keur kaayaan, panghasilan anu bakal engké jadi ngancik leuwih kana rupa usaha ékonomi nagara. Asalna mangrupa bisnis ranté duanana tingkat swasta jeung kaayaan ni'mat ékonomi nagara urang, perkembangannya sarta investasi teu ukur béda ti aksi nagara urang tapi investor asing kana operasi.

Ogé ngamungkinkeun usaha rupa palaku, ngalakonan regularization darat, kalawan tujuan ngaronjatkeun kualitas kahirupan padumuk, promosi integrasi fisik sarta sosial kana lingkungan urban. Ieu nyiar pikeun ngurangan masalah, mawa kaluar kawijakan pamaréntah aimed dina ngurangan kamiskinan urban; promosi parobahan aturan tata sarta mekanisme institusional anyar dina sektor perumahan sahingga ngamajukeun suplai taneuh developable, kalawan perumahan affordable, interacting séktor publik jeung swasta, nyieun neighborhoods sahingga ngahontal integrasi sosial.

2 Waleran kana "IV Konférénsi Taunan Inter-Amérika Network of Cadastre and Land Registry"

  1. Leuwih ti hiji judul sipat diperyogikeun kasampurnaan anu leresan leres atanapi jinis hak anu gaduh hak-jalma dina hiji momen. Nguatkeun institusi anu ngajamin leres sareng pamakéan anu optimal pikeun pangwangunan téhnologis bakal ngabantuan. Sababaraha kali teknisi leres anu diperlukeun dina unggal jejer kanggo kawijakan umum tiasa dianggo, disebutkeun masalah anu direngsekeun tapi salah parah bakal dijieun.

  2. Ngeunaan kakuatan hak-hak milik, sareng pikeun nyayogikeun tujuan anu dituduhkeun dina halaman presentasi, kuring yakin yén perjangjian henteu ngan ukur dokumen, tapi ngalebetkeun hak sorangan kalayan abstraksi bisnis akuisisi, atanapi saurna lamun heunteu, pangwangunan ékonomi dumasar kana panggunaan hak-hak harta, ieu henteu tiasa gagal dina ranté gelar, maksudna, tindakan ngaku kedah dugi

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.