Global Mapper, gawé bareng DGN

format baca DGN mangrupakeun standar di paling program GIS / CAD, tapi sababaraha sahiji (kaasup GIS Manifold na gvSIG) geus maca format V7. AutoCAD na ArcGIS geus kahontal.

Hayu urang tingali kumaha anjeunna teu Mapper global:

1. Lee DGN V8

Mapper global Narikna, file bisa jadi dina .tar dikomprés, .zip atanapi .tgz.

Sakali dipilih, program miwarang proyéksi anu bakal nangtukeun. Éta bisa milih tina daptar, atawa ti file .prg nu ngandung oun .txt. (Teu dipikawanoh ku MicroStation proyéksi internal ditugaskeun)

Teras Anjeun tiasa nyetel proyéksi sarua ditugaskeun ka sadaya file dipilih. Anjeun oge bisa ngahasilkeun proyéksi secukupnya teras nyimpen éta stasiun .prj mun nelepon iraha wae. Éta ogé metot nu mun anjeun reopen file tanpa proyéksi, nyimpen panungtungan ditugaskeun ... ohhhh lamun manifold kasampak ieu fitur basajan !!!

Mapper globalDina versi panganyarna baca V8, ngéléhkeun program kawas GIS Manifold na gvSIG, kalayan paménta aya pikeun format ieu sareng hijina dua ieu aya di antara maranéhanana dihasilkeun ku Microstation.

Teks anu objék sakumaha husus, jadi kudu nu titik dina titik kénca handap. Anjeun teu bisa ngédit objék, Anjeun tiasa noel jeung ngahapus atawa ngédit hucu, tapi ngan dina watesan tempoan.

Diimpor hiji aspék bangor éta yén lamun objék anu bodas tur tukang teh warna anu sarua baris sigana non-existent. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun kudu nempatkeun hiji kasang tukang hiji warna langka, ieu dipigawé ku "view> warna backgroud ..."

2. Diékspor ka DGN

Mapper global Ékspor teu goréng, éta bakal ngirim naon ditingali dina katalog ngeunaan "kontrol puseur" nu cara nyauran pintonan organisasi. Sagalana baris balik dina proyéksi sarua.

Diantara nu paling bangor, ukuran teks. Jang ngalampahkeun ieu, pilih ukuranana hiji jeung nanya diuji. Lamun labél tina wangun, teks pikeun jadi ukuran ditingali.

Eta ngidinan Anjeun ngahasilkeun DGN 3D lamun peta boga data élévasi; lajeng ninggalkeun pilihan pikeun objék bodas bisa ditempo hideung atawa sabalikna nurutkeun tukang.

Matrix ogé ngidinan Anjeun pikeun ngékspor pisan alus keur file anu kacida gedéna. Hal ieu ngajadikeun file misah balik, sarta diantara anu pangalusna, kirimkeun grid rujukan nu bisa ogé jadi di koordinat geografis (lintang / bujur) atanapi UTM.

Ékspor bakal manggihan masalah objék kompléks, kayaning kasus wangun jeung liang, sakumaha Microstation up versi V8.5 terus ngatur elemen ieu salaku Shains kompléks atawa sél.

Mapper global 3. pilihan tambahan

Patut mentioning, éta antara konfigurasi tambahan bisa dihartikeun yén masalah jadi sél (sél atawa blok) dina titik; lamun henteu, nya moal ngabitukeun salaku vektor.

Éta ogé bisa nangtukeun jumlah warna bisa ditugaskeun salaku hiji atribut dina tabél, sahingga thematizing ku kriteria ieu.

Dina kacindekan, moderately ditarima. sanajan Mapper global Hancana loba hal.

5 balesan pikeun "Global Mapper, gawé bareng DGN"

  1. pantun,

    Kuring boga geoserver lamun némbongkeun lapisan nu teu ngalakukeun ogé, nempatkeun garis gaya tapi nempokeun kawas spot. Hal aneh ieu ditémbongkeun boh dina pandangan sawangan. geoserver mah geus Tomcat sarta lamun eta mintonkeun lapisan dina Tomcat konsol kaluar:
    Mungkin tiasa dianggo tina proyéksi «Tranverse_Mercator» di luar daérah validitas na.
    Lintang nyaeta luar watesan allowable.

    Saha tahu naon tiasa?.

    Hatur nuhun pisan.

    Hiji salam.

  2. Hatur nuhun deui kanggo ngajentrekeunana. Karunya ka terang kanyataan éta.

  3. Simkuring ngagaduhan di kabaran ku Buka Desain Alliance, tapi henteu bisa dipaké jeung proyék software bébas. Hayu, yén pangaweruh liberating teu ngalakonan loba.
    Sedengkeun pikeun Bentley, kami geus dijadikeun paménta spésifikasi pamadegan sababaraha kali ... na urang nuju masih ngantosan mun meunang kami hal.

  4. Álvaro nuhun pikeun klarifikasi nu.
    Jadi pilihan naon aya ku Buka Desain Alliance ?

    Numutkeun kaca ieu Bentley, Anjeun bisa jadi kudu sababaraha aksés ka dokuméntasi format v8 DGN.

    http://www.bentley.com/en-US/Products/MicroStation/OpenDGN/

    «Kami parantos nyiptakeun dokumén anu ngagambarkeun format file DGN pituin anu dianggo ku generasi produk V8. Format file ieu kadang disebut salaku format «V8 DGN». Eusi dokumen Spésifikasi V8 DGN cekap pikeun masihan programer terampil pikeun napsirkeun data dina file V8 DGN anu diciptakeun sareng prosés MicroStation. »

  5. Maca DGN atanapi format proprietary anu sanés, sapertos DWG, henteu ngeunaan énggal atanapi henteu. Éta mangrupikeun format anu ditutup, tanpa spésifikasi kabuka, sareng ku kituna mung hiji-hijina cara nampi perangkat lunak pikeun maca aranjeunna (sareng / atanapi nyerat) nyaéta ngahontal persetujuan (ékonomi) sareng perumahan komersil anu ditugaskeun. Tina software gratis, hiji-hijina hal anu tiasa dilakukeun nyaéta rékayasa sabalikna, mahal pisan sareng anu henteu ngajamin hasilna anu saé. Dina gvSIG kami baca, contona, DWG 2004, hiji hal anu henteu kajantenan gratis gratis deui, tapi usaha anu dilabarkeun ageung pisan.
    Naon nu kudu diwanohkeun ti sakabeh wewengkon nya éta ngagunakeun format kabuka kayaning GML, sarta laun banishing pamakéan format katutup, ngarobah taun ka taun sarta anu Tujuan budi nyaeta pikeun ngajaga kontrol pasar.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.