FastCAD, hiji kalangkang AutoCAD


Mun aranjeunna pernah pernah ngadéngé FastCAD ... kedah.

Kuring nyaho, Anjeun mimitina bisa nyaho yén program ieu aya, tapi abdi hoyong nyandak hiji bari wengi és krim jeung Oreos pikeun nembongkeun alat kami boga hal pikeun neuleuman malah dina paragraf terakhir.

FastCAD naha hal anu penting

Muhun, pencipta FastCAD nyaeta anu dimekarkeun gaul, Program Nu ieu prototipe dibeuli ku pendiri pikeun ngjalankeun AutoDesk AutoCAD.

Sanajan kitu, saluareun wanda beurat tina sobat norteamericadno kuring, program ieu sababaraha merits penting nineties mimiti earned; Babadean ogé ieu nominasi Desain News Insinyur ti Taun di 1992 na 1999 Engeneering News-catetan kaasup eta dina Top125 sahiji jalma paling boga pangaruh dina industri konstruksi di taun panganyarna 125.

Anjeunna lajeng diadegkeun évolusi komputasi di 1985 ngajalankeun Vérsi kahijina tangtu FastCAD pikeun DOS.

  • Dina 1987 versi nu kaasup tombol "squeezable", ikon sarta buleud dialog saméméh anjeunna tumaros -atanapi existed- Windows.
  • Ogé dina waktu éta geus manéhna essambly plot kalawan menata layouts, a miheulaan naon janten AutoCAD nu paperspace.
  • Ayeuna versi panganyarna tina FastCAD teh 7.56, anu parobahan panganyarna digagas dina sataun 2007 na aub hambalan 32 format bit.

Hal alus ngeunaan FastCAD. Ti outset nu, ngahormat ka babadean dina naon masalah dumasar kana naon nu ménta inovasi. Kuring ieu nguji waktu nu sae sabtu minggu ieu sareng sanajan dileupaskeun software nu 10 suluh taun geus kaget sababaraha aspék practicality nu disumputkeun aya; sanajan kuring kudu ngingetkeun Anjeun diajar ngagunakeun loba fitur na ngalibatkeun ngarobah jalan urang ngalakukeun sababaraha hal anu urang dipake program. Sarta sanajan kuring pikir program ieu sareng masihan naon, dina platform ayeuna, éta sia recognizing naon geus ngabalukarkeun kuring gambaran alus; anu weruh lamun sababaraha program competing kedah nyandak katingal a.

  • Lee format dwg kana versi panganyarna (2010 nu geus maké AutoCAD 2012). format FastCAD nyaeta FCW, tapi bisa muka sarta simpen format saperti dwg ti R12 mun 2010).
  • Microstation DGN format Lee V8 di ieu sareng di luhur mibanda watesan loba program mayar tur open source (urang ngarti naha, tapi urang hormat nalungtik kumaha manéhna babadean.
  • FastCAD autocad Dina modél sarua boga pilihan pikeun nambahkeun tempoan dinamis (nu AutoCad 2012 anyar sarta Bentley V8i), kalawan tombol up leuwih merenah pikeun ngeset pintonan pilihan dina MicroStation. Trik keur beroperasi dina zum antara jandéla téh pohara alus, salaku mouse ngagugulung gumantung konci nu urang mencet tiasa ngadamel zum normal, dinamis, muterkeun dina sumbu béda atawa isometric; penanganan ieu potong kompas keyboard pisan kreatif dina parabot FastCAD béda.
  • Pangalusna, karya interaktif sareng payel. Sajaba ti pintonan disimpen eta ngawengku potong kompas ka file na boga pilihan disebut rujukan file overlay, The xref kawas gawé, tapi kalawan pilihan pikeun ngédit aranjeunna dina laleur (xref nu maca wungkul-) jeung sanajan kalawan fitur nu disebut bagean nu anjeun tiasa nyieun asosiasi objék jeung arrangements kénéh dina file béda, ieu bisa sawaréh sarat ti luar. Heboh.
  • Pungsionalitas tabél téh méwah sipatna dinamis. Anjeun tiasa nyieun hiji autonumérica kolom, kaasup data impor ti hiji file Excel (CSV) atanapi txt. Sakali file janten dwg eta leungit dinamis sakumaha eta explodes.

FastCAD autocad

  • Aya alat a jalan nu diantara hal séjén nyiptakeun tembok, sarupa multiline, Kalayan varian nu mangrupakeun obyék dinamis, wherein nalika ngagabung dinding otomatis nyiptakeun asosiasi (tanpa ngagunakeun break, motong na malavares séjén), Anjeun tiasa buka teken jeung varying lebar tembok tanpa kaleungitan paréntah, anjeun tiasa ngalebetkeun motong salajengna ka lawang sela na ends di ahir témbok a. Méwah jeung praktis PopMenu, Pas ka 3D téh ngarupakeun matéri nyebutkeun, sigana kacida gampangna.

FastCAD autocad

  • Aya ogé sababaraha hal panganteur tingkat rada praktis kawas warna bar dina kénca ka gaya CorelDraw, ngan klik combobox di luhur ningali naon kaayaan anu bisa dipake: tipe garis, koordinat, ketebalan, lapisan, jsb Kuring manggihan eta panganteur pamaké pohara merenah, disebarkeun kacida alusna, tanpa tulbar na panels tungtung loba muncul pikeun nanganan block perpustakaan anyar (sél).
  • Boga sawatara hal basajan anu kompetisi geus slow buang aranjeunna leumpang, kawas zum ka pilarian téks (ku salah klik), ngagedekeun pintonan disimpen, sizing pohara praktis tur ngawengku faktor kasabaran anu solves loba masalah.
  • Teu gaduh sagalana, tapi eta nu keur jalan kaasup naon smoked poéna leuwih. Sigana mah kuring tangtu AutoCAD Paréntah 25 nalika anjeunna ngajar; parabot konstruksi dasar téh kabéh (sanajan sababaraha logika ngarobih) jeung difokuskeun édisi 8 tapi kalawan varian Paréntah perlu kayaning Salin ngawengku sered pilihan, dinamis, diputer na skala simétri.
  • Enduring scripting, macros na digitizer. 3D nu sigana jadi gampang sarta Rendering nu teu goréng sanajan éta taun jadi 10 tukang; tapi nya tricky nalika importing ACIS objék di luar.
  • Aya versi disebut EasyCAD AS $ 300 na 600 AS $ FastCAD anda ngajadikeun eta alternatif ekonomis tinimbang pirating, tapi pendapat abdi di titik ieu bakal milih pikeun jenis IntelliCAD BitCAD o ProgeCAD atawa malah GstarCAD nu sanajan pita nu kaasup.

FastCAD autocad

Hal goréng ngeunaan FastCAD

Lajeng input mangrupakeun versi nu bari eta geus diropéa dina taun panganyarna, engine grafik na teh 10 mikir taun sami tukang, kuring nebak ieu hadé lamun babadean dimekarkeun FastCAD 7. Nu nyiptakeun Konstrain tremendous dibandingkeun parabot kompetisi panganyarna nu pamaké geus jadi biasa mousing nu leuwih objék atawa manggihan hiji interaksi snap kapanggih. Yen bagian tina snaps jeung overhead manajemén téh salaku AutoCAD atanapi Microstation J R13, pikeun hiji gagasan ngabentuk.

kelemahan saméméhna Hal ieu ngajadikeun loba naon we disebutkeun saméméhna salaku kaunggulan kasampak dipaké turun, gaya saeutik tur tanpa loba kawijaksanaan saha bisa underestimate poténsi maranéhanana. Windows 7 kasusah serius mibanda sababaraha kartu grafik, utamana dina pamasangan Windows 7 dina mesin heubeul, kawas Windows Vista kalawan sumber bitmaps dumasar dibere. Sadaya pikeun mahluk hiji mesin grafik tinggaleun jaman.

Lajeng boga sababaraha jenis ambiguitas Paréntah penanganan kontinyu, utamana antara garis paréntah sarta tombol katuhu jeung sababaraha Kabiasaan nu muka dina konsol bulao, Jigana aya skill nu butuh waktu ngartos. Ogé di tingkat usability, lapisan manajemén henteu pisan praktis, ulubiung urang kudu loba lapisan sarta nungkulan dina hiji klik jadi ngarobah kaluar, péngkolan on atawa katirisan teu ukur file dina pamakéan tapi nu ngarujuk.

Ieu jelas yén program nu boga isu interoperability, teu maca file natively DGN, DXF, DWG tapi perkara ka file FCW nu brings kalemahan ekspor deui, utamana dina kualitas tampilan dina sizing, ku kituna boga pilihan nu exploits -nu Jigana téh fatal- Hal anu sarua kajadian dina sababaraha kasus kalayan faktor lebar téks. Kuring searched sarta kapanggih cara pikeun muka file raster, ngan study bitmap, atawa ngadamel sistem georeference.

Bari maranéhanana éta inovatif dina menata layouts pikeun citak, Jigana ragrag pondok dina ngadalikeun sababaraha wilah jeung pdf generasi sigana aneh.

Éta kaharti, FastCAD nyaeta mendesain na CAD 2D 3D, sarta manten eta ogé. Tapi euweuh deui; euweuh program lawanna keur rékayasa, arsitektur, GIS atanapi sejenna kalayan saha mun interaksi. Éta moal goréng, yén sangkan tur sakumaha anjeunna nyebutkeun "ieu FastCAD" euweuh dosa, tapi nyokot kauntungan lantaran kiwari ampir euweuh teu salah CAD murni tapi ngagunakeun eta edit data dina disiplin husus.

Sarta pamustunganana, taya tanda versi anyar; Teu resep ieu. Lamun pausahaan anu tempo nyieun FastCAD 8, asuransi téh ngembangkeun anyar (ayeuna nembongan geus digawé di Visual Basic jeung C ++ bahasa). Wanting pikeun balik ka rojongan engine grafik anyar bakal entail gawé bareng .NET na ... Kaula teu yakin lamun babadean bakal pamikiran ngeunaan éta.

Moraleja ...

Tungtungna, palajaran teu eureun diajar iwal urang baca pikiran babadean urangYén dina blog kalawan sababaraha éntri kami leupas sababaraha confessions antara garis. Ku bacaan urang teu tiasa nyingkahan hiji aura of nostalgia, sababaraha peluh keur injustices tina software alus nu perishes méméh populér sarta kami ogé ngarti yén Mike tinimbang mahluk hiji téhnologi pengusaha mangrupa dialungkeun pujangga téhnologis inovatif anu diperlukeun kiwari dinten di tempat katuhu.

Urang ogé nyaho yén aya tukangeun hiji software anyar, leuwih atawa kirang kami ngartos jenis, saha weruh lamun FastCAD rebuilt ku strategi anu leuwih inklusif of alliances anu ayeuna versi perlu pisan salamet leuwih 10 taun.

hormat kuring keur lalaki anu ngeset standar pikeun kumaha dinten nyieun loba program CAD, materializing gagasan dina asumsi yen teu aya. Chances téh lamun babadean sempet ditampilkeun naon ieu anjeunna ngajual, kungsi hanacaraka dina keur pasangan tina AutoDesk (sanajan éta salah sahiji pendiri ko 18) Tinimbang ngajual produk anjeun sarta tetep kaluar tina naon ayeuna kakawasaan nu hese overshadow.

Hiji sobat Amérika -Beurat saukur pikeun guyonan- hiji malem Colombian babadean kopi ngadeg kaluar kusabab di waktu anu Walker diadegkeun AutoDesk walked meuli agul a ngawartoskeun kuring, sarta teu motong janggot na ...

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.