FastCAD, hiji kalangkang AutoCAD


Mun aranjeunna pernah pernah ngadéngé FastCAD ... kedah.

Kuring nyaho, Anjeun mimitina bisa nyaho yén program ieu aya, tapi abdi hoyong nyandak hiji bari wengi és krim jeung Oreos pikeun nembongkeun alat kami boga hal pikeun neuleuman malah dina paragraf terakhir.

FastCAD naha hal anu penting

Muhun, pencipta FastCAD nyaeta anu dimekarkeun gaul, Program Nu ieu prototipe dibeuli ku pendiri pikeun ngjalankeun AutoDesk AutoCAD.

Sanajan kitu, saluareun wanda beurat tina sobat norteamericadno kuring, program ieu sababaraha merits penting nineties mimiti earned; Babadean ogé ieu nominasi Desain News Insinyur ti Taun di 1992 na 1999 Engeneering News-catetan kaasup eta dina Top125 sahiji jalma paling boga pangaruh dina industri konstruksi di taun panganyarna 125.

Anjeunna lajeng diadegkeun évolusi komputasi di 1985 ngajalankeun Vérsi kahijina tangtu FastCAD pikeun DOS.

  • Dina 1987 versi nu kaasup tombol "squeezable", ikon sarta buleud dialog saméméh anjeunna tumaros -atanapi existed- Windows.
  • Ogé dina waktu éta geus manéhna essambly plot kalawan menata layouts, a miheulaan naon janten AutoCAD nu paperspace.
  • Ayeuna versi panganyarna tina FastCAD teh 7.56, anu parobahan panganyarna digagas dina sataun 2007 na aub hambalan 32 format bit.

Hal alus ngeunaan FastCAD. Mimiti, hormat kuring ka Riddle nalika ngeunaan inovasi anu didorong ku pangguna. Kuring nyobian kanggo waktos anu lami salami akhir minggu sareng sanaos mangrupikeun parangkat lunak anu diluncurkeun 10 taun ka pengker, éta kaget dina sababaraha aspék kapraktisan anu disumputkeun didinya; sanaos kuring kedah ngingetkeun yén diajar ngagunakeun seueur fungsionalitasna nunjukkeun yén ngarobah cara ngalakukeun sababaraha hal dina program anu parantos kami anggo. Sareng sanaos kuring mikir yén program ieu parantos masihan naon anu kedahna, dina platform anu ayeuna, éta patut diaku kumaha éta parantos ngajantenkeun kesan anu saé pikeun kuring; saha anu terang upami sababaraha acara anu bersaing kedah ngawasi éta.

  • Lee format dwg kana versi panganyarna (2010 nu geus maké AutoCAD 2012). format FastCAD nyaeta FCW, tapi bisa muka sarta simpen format saperti dwg ti R12 mun 2010).
  • Microstation DGN format Lee V8 di ieu sareng di luhur mibanda watesan loba program mayar tur open source (urang ngarti naha, tapi urang hormat nalungtik kumaha manéhna babadean.
  • FastCAD autocad Dina modél sarua boga pilihan pikeun nambahkeun tempoan dinamis (nu AutoCad 2012 anyar sareng Bentley V8i), kalayan tombol di luhur langkung praktis tibatan ngatur pilihan tampilan dina Microstation. Trik pikeun ngoperasikeun zum antawis jandéla saé pisan, sabab gulung tikus, gumantung kana konci anu kami pencét, tiasa ngalakukeun normal, zum dinamis, puteran dina sumbu anu sanés atanapi sacara isometrik; Penanganan cara pintas keyboard ieu kreatif pisan dina alat-alat FastCAD anu sanés.
  • Karya interaktif anu pangsaéna kalayan file. Salain tina pandangan anu disimpen éta kalebet pintasan kana file sareng ngagaduhan pilihan anu disebat rujukan file overlay, The xref kawas gawé, tapi kalawan pilihan pikeun ngédit aranjeunna dina laleur (xref nu maca wungkul-) jeung sanajan kalawan fitur nu disebut bagean nu anjeun tiasa nyieun asosiasi objék jeung arrangements kénéh dina file béda, ieu bisa sawaréh sarat ti luar.  Heboh.
  • Fungsi tabel nyaéta méwah, sabab dinamis. Kolom autonumerik tiasa didamel, kalebet ngimpor data tina excel (csv) atanapi file txt. Sakali file dirobih kana dwg éta bakal leungit dinamis sabab dieksploitasi.

FastCAD autocad

  • Aya alat a jalan nu diantara hal séjén nyiptakeun tembok, sarupa multiline, Kalayan varian nu mangrupakeun obyék dinamis, wherein nalika ngagabung dinding otomatis nyiptakeun asosiasi (tanpa ngagunakeun break, motong na malavares séjén), anjeun tiasa ngagambar sareng ngarobih lébar tembok tanpa kaleungitan paréntah, sajaba ti éta anjeun tiasa ngalebetkeun potongan liang panto sareng tungtung tungtung témbok. Méwah kalayan praktis PopMenu, Pas ka 3D téh ngarupakeun matéri nyebutkeun, sigana kacida gampangna.

FastCAD autocad

  • Aya ogé sababaraha hal anu cukup praktis dina tingkat panganteur sapertos palang warna di kénca dina gaya CorelDraw, ngan ku ngaklik, comboboxes di luhur pikeun ningali kaayaan naon anu urang damel: jinis garis, koordinat, kandel, lapisan, jst. Kuring mendakan antarbeungeut pangguna anu praktis pisan, disebarkeun kalayan saé pisan, tanpa seueur toolbar sareng panel énggal nembongan di tungtung pikeun ngatur perpustakaan blok (sél).
  • Boga sawatara hal basajan anu kompetisi geus slow buang aranjeunna leumpang, kawas zum ka pilarian téks (ku salah klik), ngagedekeun pintonan disimpen, sizing pohara praktis tur ngawengku faktor kasabaran anu solves loba masalah.
  • Éta henteu ngagaduhan sadayana, tapi budak lalaki aranjeunna ngaroko éta kalebet anu paling diilikan. Sigana mah tangtu AutoCAD Paréntah 25 nalika anjeunna ngajar; parabot konstruksi dasar téh kabéh (sanajan sababaraha logika ngarobih) jeung difokuskeun édisi 8 tapi kalawan varian Paréntah perlu kayaning Salin ngawengku sered pilihan, dinamis, diputer na skala simétri.
  • Ngagaduhan skrip, makro sareng méja digitizer. 3D katingalina gampang pisan sareng renderingna henteu katingalina goréng sanaos sapertos 10 taun ka pengker; tapi éta ngagaduhan rumah susun na nalika ngimpor objék ACIS ti luar.
  • Aya versi disebut EasyCAD AS $ 300 na 600 AS $ FastCAD anda ngajadikeun eta alternatif ekonomis tinimbang pirating, tapi pendapat abdi di titik ieu bakal milih pikeun jenis IntelliCAD BitCAD o ProgeCAD atawa malah GstarCAD nu sanajan pita nu kaasup.

FastCAD autocad

Hal goréng ngeunaan FastCAD

Nya, ti mimiti éta mangrupikeun vérsi anu sanaos parantos diénggalan sababaraha taun terakhir, mesin grafik na sigana mah sami sareng 10 taun ka pengker, sigana éta anu pangsaéna nalika Riddle ngembangkeun FastCAD 7. Éta nyiptakeun watesan anu luar biasa dibandingkeun sareng alat-alat anu saling bersaing Anyar-anyar ieu, para pangguna parantos biasa mendakan interaksi ku ngalayang mouse dina objék atanapi milari snap. Éta bagian tina manajemen snaps sareng transparansi sapertos AutoCAD R13 atanapi Microstation J, janten anjeun tiasa kéngingkeun ideu.

Kalemahan sateuacanna ieu hartosna yén seuseueurna naon anu parantos kami sebutkeun salaku kaunggulan parantos buruk, sakedik arus sareng saha waé anu henteu ngagaduhan kriteria tiasa nganggap enteng poténsi na. Di Windows 7 aya kasusah serius dina sababaraha kartu grafik, khususna dina pamasangan Windows 7 dina mesin anu langkung lami, sapertos dina Windows Vista kalayan font dumasar kana bitmaps. Sadayana pikeun janten mesin grafik luntur.

Maka éta ngagaduhan sababaraha ambiguitas sareng penanganan paréntah anu teras-terasan, utamina antara garis paréntah sareng tombol katuhu sareng sababaraha rutinitas anu kabuka dina konsol biru, saur kuring aya trik anu peryogi waktos pikeun ngartos. Ogé dina tingkat kagunaan, manajemén lapisan henteu praktis pisan, dina waktos-waktos ieu urang ngagaduhan seueur lapisan sareng urang ngeusi dina hiji klik pikeun mareuman, ngahurungkeun atanapi ngabekukeun sanés ngan ukur file anu dianggo tapi ogé anu aya dina rujukan.

Ieu jelas yén program nu boga isu interoperability, teu maca file natively DGN, DXF, DWG tapi perkara ka file FCW nu brings kalemahan ekspor deui, utamana dina kualitas tampilan dina sizing, ku kituna boga pilihan nu exploits -nu Jigana téh fatal- hal anu sami kajadian dina sababaraha kasus kalayan faktor lébar téks. Kuring milari éta sareng kuring henteu mendakan cara pikeun ngamuat file raster, ngan ukur bitmap anu dipasang, ogé henteu nanganan sistem georeferensi.

Bari maranéhanana éta inovatif dina menata layouts pikeun citak, Jigana ragrag pondok dina ngadalikeun sababaraha wilah jeung pdf generasi sigana aneh.

Kahartos, FastCAD kanggo desain 2D sareng 3D CAD, sareng éta ogé tiasa dilakukeun. Tapi euweuh deui; teu aya program pelengkap pikeun Téknik, Arsitéktur, GIS atanapi anu sanésna komunikasi. Éta henteu goréng, éta jalanna sareng salami disebatkeun "ieu FastCAD" teu aya dosa, tapi éta ngaleungitkeun kauntungan sabab ayeuna ampir teu aya anu ngalakukeun CAD murni tapi nganggo éta pikeun ngédit data disiplin khusus.

Sareng pamustunganana, teu aya tanda-tanda vérsi anyar; sanés anu ieu. Upami perusahaan panginten ngadamel FastCAD 8, pastina éta mangrupikeun pangwangunan énggal (anu ayeuna sigana parantos dianggo dina Visual Basic sareng dina basa C ++). Hoyong kana mesin grafik anu langkung énggal hartosna damel .NET kasaluyuan sareng… Kuring henteu yakin naha Riddle mikiran éta.

Moraleja ...

Tungtungna, palajaran teu eureun diajar iwal urang baca pikiran babadean urang, yén dina blog anu gaduh sababaraha éntri kami ngaleupaskeun sababaraha pangakuan di antara garis-garis éta. Maca urang moal tiasa nyingkahan halo nostalgia, sababaraha impotensi kusabab ketidakadilan parangkat lunak anu alus anu binasa sateuacan populér sareng, kami ogé ngartos yén Mike langkung ti pengusaha téknologi, mangrupikeun inovator anu dialungkeun kana panyair téknologi sapertos anu diperyogikeun ayeuna di dinten di tempat anu leres.

Urang ogé nyaho yén aya tukangeun hiji software anyar, leuwih atawa kirang kami ngartos jenis, saha weruh lamun FastCAD rebuilt ku strategi anu leuwih inklusif of alliances anu ayeuna versi perlu pisan salamet leuwih 10 taun.

Hormat kuring pikeun lalaki anu netepkeun padoman cara seueur program ngadamel CAD ayeuna, ngawujudkeun ideu dina asumsi anu teu aya. Kasempetan upami tatarucingan parantos ningalkeun naon anu anjeunna jual, anjeunna bakal keukeuh janten pasangan AutoDesk (sanajan éta salah sahiji pendiri ko 18) Tinimbang ngajual produk anjeun sarta tetep kaluar tina naon ayeuna kakawasaan nu hese overshadow.

Hiji sobat Amérika -Beurat saukur pikeun guyonan- Anjeunna ngawartoskeun ka kuring hiji sore di Café Colombiano yén Riddle cicing di luar sabab dina waktos Walker ngadegkeun AutoDesk anjeunna nuju agul, sareng sanés persis ngahias janggotna ...

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.