Top Ten Alesanna ka ngembarkeun data diwengku

Dina artikel metot Cadasta, Noel Kami ngabejaan yen bari leuwih hak tanah di pamingpin dunya 1,000 bakal kumpul di Washington DC dina pertengahan taun ka tukang keur Planning Konférénsi taunan sarta Bank Dunia kamiskinanThe frékuénsi ékspéktasi anu aya dina kawijakan ngeunaan kempelan data pikeun ngukur kamajuan global arah dokuméntasi jeung strengthening hak tanah pikeun sakabéh, awéwé jeung lalaki.

Eta penting pisan pikeun urang pikeun mikawanoh sarta ngabahas potensi pisan tina ieu data sarua, nalika dijieunna umum jeung diaksés nepi empower komunitas.

Lamun pamaréntah sangkan publik datana dina guna lahan, kaasup hak jeung concessions, conservationists sarta komunitas adat bisa ningali kumaha lemahna nu ditangtayungan na naon lemahna anu sahandapeun anceman. Patani bisa mangtaun kapercayaan ningali yen hak-hak maranéhna téh documented leres. Bank tiasa ngonfirmasi anu boga hak documented sarta nyadiakeun gajian pikeun ngarojong meuli siki jeung pupuk kualitas hadé. Jeung agén extension tatanén bisa nangtukeun jeung ngarojong pamakéan sustainable tina taneuh maranéhanana ku patani leutik jeung komunitas pribumi.

Ayeuna, kami tebih ti gol ieu. 70 hak persén tanah di economies munculna anu masih henteu documented. Dokuméntasi di darat jeung sumberdaya hak, nya mindeng luntur atanapi lepat. Kritis, rékaman ieu jarang diaksés ka masarakat. Komo, nurutkeun kana Duren Laporan ngeunaan Sadia Data, Data patali darat nu diantara nu datasets kurang kamungkinan kana sadia ka masarakat. laporan mertahankeun éta data spasial anu

"Jarang sayogi online, sesah milari nalika sayogi sareng, rada sering, tinggaleun témbok pamayaran".

Nu disebut "bayar dinding" ngawatesan jumlah usaha nu bisa ngawangun jasa informasi basis. Sarta reinforces nu quo status jalma anu boga kakuatan hasilna tina aksés ka Inpo jeung jalma anu henteu.

Salaku pamaréntah kutang jeung komunitas ngembangkeun internasional migunakeun cara inovatif anyar pikeun dokumen jeung nguatkeun téknologi hak tanah kedah nganalisis tur evaluate, dina awal kagiatan anak, manfaat jeung resiko tina muka teuing atawa sakabéh anu inpo ka masarakat.

Urang ngakuan yén prakték pangalusna teu bisa ngan saukur ngandelkeun protokol di economies maju. Ngaleupaskeun nami hiji boga di nagara singkup jeung rélatif adil bisa nulungan nyegah korupsi. Nyingkab inpo nu sarua tapi nagara kalawan dokuméntasi kirang formal taneuh atawa ongkos tinggi teusarua bisa ngahasilkeun dispossession atanapi kapindahan sahiji komunitas rawan.

Kitu cenah, bubuka sagala atawa sababaraha data publik teu bisa maréntah kaluar geuwat ku dianggap teuing picilakaeun.

Aya alesan compelling mun muka rékaman darat, salaku luyu, ka masarakat. Infographics garis ditémbongkeun di handap slogan sapuluh pleas:

  • ngaronjat karaharjaan tur ngembangkeun
  • Ieu ngurangan korupsi anu lumangsung prosedur nalika ngajalankeun
  • Naek revenues pajeg
  • nyegah maling
  • Strengthens respon musibah
  • Ngaronjatkeun kaséhatan populasi
  • Ieu promotes konservasi lingkungan
  • Ngarojong manajemén sustainable
  • ngaronjatkeun efisiensi
  • Ngaronjatkeun kaamanan umum

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.