CAD, GIS, ngalakukeun duanana?

... ngajual kamampuhan pembuatan software bébas leuwih hese ngayakinkeun hiji perwira bunuh a dihukum felony (piracy) ku naon teu software mahal.

CAD atanapi gis Bentley nembe parantos dibuka kampanye pikeun ngamajukeun Bentley Peta, maké salaku hiji argumen, Anjeun teu kedah pikir misah lamun duanana bisa diatur ku alat tunggal. Dina ieu, sababaraha disebutkeun yen kami deukeut pisan narrowing gap jeung ngeureunkeun ngagunakeun kecap CAD / GIS nyalira.

Aya beda pamadegan, sababaraha pikeun ékonomi, alesan batur husus sejenna keur stubbornness, tapi dina praktekna duanana kamajuan téhnologis, masih berjuang jeung masalah anu sarua.

1. Ulikan hal. Yén kajadian pikeun nerapkeun survéy hiji (contona ngagunakeun), Véktor konstruksi, garis stretched, cut, muterkeun, sered, Gambar beban, jsb neruskeun dilakukeun dina AutoCAD atanapi Microstation. Mun urang nanyakeun naha di technicians nyebutkeun aranjeunna resep:

ArcGIS henteu praktis pikeun nu

gvSIG boga parabot tapi ngalir pisan slow (on Windows)

Manifold téh kanyahoan sarta teu boga cukup parabot

ngedit garis nyaeta gampang ti polygons

rojongan nu teu IntelliCAD sarua

Sangkan kedah ngalakukeun sagala wangunan spaghetti, Tingkatan, kelir, thicknesses masing-masing, pikeun lajeng lulus jang meberkeun ngawangun ArcGIS na polygons. Lamun urang ngalakukeun ieu kami manggihan kasalahan topological (nu teu ngakuan CAD nu), Urang balik sangkan modifikasi sarta parobahan vektor, ku siklus dina prosés massa someday ends. Tapi dina rutin poéan Ngamutahirkeun tetep, bisa ngarobah CAD jeung GIS nyaéta tiasa tungtungna janten data inconsistent.

gvsigguatemala1

Lajeng, upami urang ngalakukeun hal saluareun, urang nempatkeun database spasial (deui, ku cara conto), The koordinat tina CAD, urang tingali tilu decimal tapi nu boga hiji akurasi leuwih ti 10 decimal, kajadian mun gaduh ngan tilu, anu Angkatan véktor geus euweuh persis sarua, ku kituna teu mangaruhan laju prosés na pangkalan data. Di dieu update tanpa kriteria topological leuwih kompleks.

Sedengkeun pikeun ékonomi, hiji kota leutik sakuduna investasi di software keur nyusunna vektor jeung akurat sejen keur nyieun peta geulis. Mun kotamadya mangrupakeun pelit atawa (percaya yén) Teu merlukeun hiji program rékayasa ngagunakeun sahanteuna hiji AutoCAD na ArcGIS Lite tambah dua ekstensi; pikeun mirah nyaeta, leuwih ti $ 4,000 (teu kaasup latihan). Jalma anu geus digarap ku kotamadya nyaho sabaraha eta waragad pikeun ngajual jumlah ieu ka bendahara anu paréntah leuwih ti walikota.

Kuring nyaho, aya kotamadya nu teu boga halangan ieu, tapi nu kailaharan tina konteks Hispanik ... hirup kanyataanana yen alesan tina wanting GIS na CAD-roko naon astral.

2. GIS teh kudu boga kamampuan CAD

Kuring teu ngarti nu lamun aya ArcView 3x éta teu mungkin pikeun nerapkeun parabot topologies manajemén konstruksi vektor, tapi dina titik ieu kuring teu ngarti naha urang gaduh parabot di GIS ngan ngalakukeun naon CAD nu (30 hal)

  • 12 tombol nu ngawula kana nyieun (galur, busur, bunderan, polylines, nunjuk ...)
  • tombol 12 edit (paralel, salinan, pindah, muterkeun, manjangkeun ...)
  • kontrol snap praktis (maafkan sedekan kuring, kitu ogé CAD nu)

Pasti hal ieu geus boga aranjeunna, tapi urang ngawadul ngeunaan prosedur. Kedah sarupa program populér misalna make, betah kursus manajemén, jarak, koordinat, extension, sered, motong ... nanaon astral, sagampil AutoCAD atanapi Microstation nyieun leres. Dina hal ieu, nu pangalusna kami geus katempo geus usaha tina gvSIG, tinimbang reinventing cara urang ngalakukeun vektor, netep dina bentuk ngalakukeun kalawan AutoCADKalayan jutaan pamaké di sakuliah dunya anu ngalakukeunana (sadar yen AutoCAD boga prosedur kolot). Gawé perlu tempo di speed kerja lamun gambar beurat atawa payil badag anu dimuat; yakin yen Linux Ubuntu ngalir hadé, tapi henteu dina Windows, sarta tantangan kuat ngayakinkeun dunya nu teu ka nganggap enteng muka.

3. Aya CAD na GIS tukang

Pikeun Bentley Peta sarta AutoCAD Peta, posisi nu geus kamampuhan GIS mun nyieun maneh teh parabot anu dipaké pikeun rékayasa. Kamajuan geus signifikan, teu ragu ngeunaan eta, tapi mun tanggal loba fitur tampilan na ieu publikasi (dicét peta) anu lemah dina naon hancana ogé (atawa leuwih hadé) GIS. Kuring ogé yakin yén practicality palaksanaan keur gawean basajan tetep ... roll bulu; Lamun henteu, hayu urang tingali sabaraha pamaké téh AutoCAD (jutaan) jeung kumaha (aranjeunna miharep) AutoCAD Peta (atawa 3D Sipil); urusan harga moal sabab ngabandingkeun bakal sami lamun urang ngalakukeun pamaké maké lisensi bajakan kitu. Ieu behaves ampir jadi MicroStation na Bentley Peta, tanpa bade kana aspék tina ieu publikasi sarta interoperability (mangga).

4. CAD na GIS dua isu misah.

Aya sikep (grounded) nu nyebutkeun yen duanana isu anu dua wewengkon husus na beuheung bakal tiasa ngalakukeun duanana jeung alat sarua; bagian tina posisi nu inherits persépsi urang tina sababaraha years ago:

... CAD nyaeta sangkan vektor akurat tur GIS pikeun peta geulis.

Tapi jurus ieu istimewa, mun extent yén standar geus matured jeung keur appropriated ku software non-gratis, leungit rigidity, inisiatif kayaning OGC ku samping GIS, palaksanaan konsep topology, Mangpaat XML advancing konsép BIM di sisi CAD, antara séjén: boga supir teh CAD teu katempona dewan gambar tapi bagian tina karya specialties nyata (Arsitéktur, Téknik Sipil, Surveying, jsb).

trend nyebutkeun yen istimewa moal di (CAD / GIS) software tapi di wewengkon aplikasi. Pikeun masihan conto, jalan kudu dirancang software husus nu teu yen, jeung precision of CAD tur kamampuhan ngawula kana program nu make sumbu pikeun pemetaan di handapeun hiji kontéks GIS. Salaku shapefile kudu turun di data sajarah na GIS mahluk grapik nu ngagambarkeun atawa tabular realitas anu géométri bisa diédit ti sisi GIS, Anjeun kudu atribut, nyieun koneksi data lianna; bari ti GIS kumisan pintonan maranéhanana éndah, linking data sarta bisa ngédit kalawan precision anu bakal nyieun CAD nu.

Tapi pikeun anu ... kami paruk jauh, moal sabab aya geus direbut na, Parabot Leutik geus ngalakukeun loba, tapi anjeun kudu mindahkeun merek utama software pikeun nerapkeun eta praktis.

4. Salaku I ningali eta

Pikir pikeun hiji waktu, maké dua program neruskeun ngagambarkeun sipat anu sarua: ngedit vektor CAD maranéhanana, analisa na modifying GIS duanana. Dina panempoan kuring, loba hal anu urang bakal boga muatan loba haseup nu leungit dina kesederhanaan pamakean na keur kaperluan praktis jeung marketing téhnologis (masalah) geus nyieun urang poho alesan pikeun kapinteran manusa (ngajawab masalah).

image42 Dewan teken kagungan kamulyaan anak, lantaran taya sahijieun nimukeun cara sejen sangkan gambar ku leungeun, tapi Draf listrik leuwih systematizing prakték na teu di bahan tina tabél tapi kumaha urang teu aya anu ditambahkeun. Mapping éta low skala pemetaan standar na relevansi sistimatis, urang mikir urang nyitak tapi urang pernah doubted pamakéan maranéhna keur kaperluan manusa.

Kami teu kedah leungit eling, sabab téhnologi kiwari kedah ngadamel perkara gampang jeung ningkatkeun pamakéan sarua. Ku kituna, aya kudu datang hiji waktu yén investasi euweuh dina format, prosesor, piksel, labél jeung merek pikeun investasi waktu dina alesan pikeun nu maranéhanana dijieun: make. Produk eta, sakumaha sateuacan, dedicating Sunan Gunung Djati keur ngahasilkeun bisnis, kabeungharan tur manfaat keur batur.

Tapi ide téh hayalan, sarta dina pamanggih kuring, 5 taun hareup, pikeun mayoritas proyék diusulkeun tingkat di tingkat awal, urang baris nuluykeun ngalakonan hal sami (tingali kumaha urang salse teu ngalakukeun dina Google Earth). Jeung produser tina software CAD / GIS:

  • Di sisi ESRI, sugan tingali perbaikan CAD dina wangunan kapasitas, mugia henteu kudu relearn cara nganggo dewan gambar deui.
  • Di sisi AutoDesk, popularize 3D Sipil ningali Mapping salaku bagian tina rékayasa. Jigana gagasan katuhu.
  • Di sisi Bentley, ngamajukeun PowerMap CAD pikeun harga low gaduh kamampuhan GIS, jeung sugan mempermudah palaksanaan smoked.
  • Dina sisi software harga low: Manifold, Tatuk GIS, Global Mapper, IntelliCAD, mangtaun taneuh lakukeun naon carana software dipikawanoh brand.

Mun nu Open Source (sustainable) software crosses panghalang ieu pasti kabeh urang néangan deui aya, henteu ngan pikeun ékonomi (Éta urang ningal), tapi keur solusi masalah umum (anu ieu geus ngalakukeun) sarta pamasaran global leuwih agrésif yén piracy.

Pesimis, sugan; iluso, pasti. Jeung anjeun: Kumaha anjeun ningali?

6 balesan pikeun "CAD, GIS, ngalakukeun duanana?"

  1. Hello Cesar

    Anu kajantenan nyaéta koordinat survey anjeun pikeun UTM sami sareng naon waé anu aya di 60 kamungkinan UTM di daérah dunya, ku kituna anjeun tiasa ngartikeun mana anu anjeun. Ogé, Datum mangrupikeun acuan ellipsoid, pikeun masihan anjeun ideu, upami WGS84 aya di tingkat laut sareng Datum anu sanés sapertos NAD 24 dialirkeun ka 3,000 meter di luhur, situs tiasa sami sareng dina hiji waktos jantung Panjangna sami, tapi jarak anu ngajantenkeun kana dua spheroid ieu henteu sami. Éta sababna sistem UTM sering disebut "diramalkeun."

    Pikeun ngalakukeun éta dina ArcGIS, anjeun klik katuhu dina lapisan anu anjeun resep kana georeferencing sareng pilih pilihan "sipat", maka dina panel anu ditingali anjeun milih tab "sumber".
    Di dinya, aya tombol kanggo milih "sumber", teras anjeun lebetkeun teras anjeun bakal milarian sistem anu diramalkeun (UTM), teras anjeun milih wilayah anu aya sareng upami anjeun aya di belahan kalér atanapi kidul.

    Kalawan eta file anjeun geo-referenced ka datum sarta aréa masing-masing.

    Hiji salam.

  2. good morning, abdi congratulate l blog unggulan nu handles I Tego ragu Kuring geus jadi file DXF shp file CAD abdi georeferenced pancen di gis, anu saliwatan pamakéan arcgis 9.3 kuring koordinat némbongan tapi sakumaha unidentified kuring nyaho yén kuring bakal nempatkeun ka datum informasi jeung éta, tapi teu sabaraha I gustari nyaho yaque've ieu kokotéténgan ka unggal madhab on web tapi teu bisa manggihan jawaban nyata bakal greatly ngahargaan maneh bisa ngajawab patarosan kuring mangga téh utm cordenadas kalawan gsw84

  3. «» »Jose maria nyarios: Maret 16, 2010 - 8: 36 pm
    kumaha cara ngaluarkeun gambar dina cad pikeun busur gis atanapi arc view »» »

    resp: ti ékspor peta autocad eta wangun garis, polygons (nyieun topologies) jeung titik.

    pikeun ngajawab masalah kasalahan topological di CAD aya loba erramients kayaning Autocad teken peta clenup pitulung debug payil CAD saméméh ngahaja ngékspor atawa pamakéan, sakumaha nu patali jeung wangun objectsdata atanapi lapisan. ogé di ArcGIS na gis software lianna salaku OpenJUMP aya validators topological bisi mah nganggo dua ngabogaan encuenta di arcgis nyaeta XY penting resolusi (toleransi) jeung q nu gumantung kana kualitas lapisan, kalawan OpenJUMP bisa ngungkaban polygons kalawan liang atawa hucu kana sudut minimum diperlukeun jarak handap.
    Wasalam

  4. Ti beban ArcGIS salaku lapisan, mangka jadi FEATURECLASS

  5. kawas belanja hiji gambar CAD atawa busur ka arc view gis

  6. halo

    Kuring ningali yén anjeun nyarios tina kaahlian tina "CADISTA".
    hal munggaran geus dipikawanoh: Boh software gaduh orinetaciones.El béda nyaho cuendo nganggo salasahijina mangrupa hal pamaké. Pretend moal ngagunakeun makéna of a imah (CAD) dina GIS keur kuring mangrupa analisis software tinimbang salah nu haca peta geulis (pikeun nu MAPublisher ieu atanapi corel jsb).

    Palaksanaan sisi konsép topology tina GIS dina taun arcinfo seemed kawas leyuran alus keur ngarengsekeun kasalahan topological. Ti legendaris Arc / Info, esri gaduh tombol pamadegan ti nu nyarita:

    -buttons nu ngawula kana nyieun (galur, busur, bunderan, polylines, nunjuk ...) Kecuali maneh ngobrol ngeunaan hal nu desconosca:

    -buttons edit (paralel, salinan, pindah, muterkeun, manjangkeun ...) Sarua boga aranjeunna iwal mun nujul ka hal sejenna.

    -Aali kontrol snap ... «Hayu garis anu aya dina jarak 10 m ... pendak.» Éta? «Ka dipotong dimana aranjeunna simpang» ... Éta? «Pikeun manjangkeun busur pikeun bersimpang lain» ... Éta? Sapertos di CAD teras?

    Di sisi séjén kahayang integrasi software buka aktivitas pamaké leungeun, mun ceurik kuring misalna ku integrasi gede antara ARCGIS Splus atanapi Matlab contona ...

    Jigana keur cosntruccion of a proyék GIS, bagan aliran pikeun abdi serius: dumasar-vektor contruccion CAD, database alphanumerical di ARCGIS, konstruksi jeung analisis gambar ERDAS (sabalikna pikir mangrupa CAD gambar anu ngan rojongan handap na aya data anu informción kalawan GIS) jeung modeling di ARCGIS.

    Salaku ARCGIS (tina arc / Info, UNIX sahenteuna) ganda handles presicion dina koordinat tina vektor, teu masalah leungitna precision. Jadi SOLOo kudu CAD bisa ngajawab kasalahan topological jeung rugbi of GIS / CAD bakal jadi bulan madu a.

    Nanging, sadaya hal ieu tina hal software ti saprak di liveware, CADISTS kedah diajar ngokolakeun proyék-proyékna langkung HENTEU (walungan dina hiji lapisan sareng jalan-jalan sanés) Kuring hate nampi inpormasi CAD ku poligami anu henteu sapertos kitu, jalur tanpa lampahing topologis (ngan ukur grafis), sareng lengkungan anu ngagambarkeun walungan dina lapisan anu ngagambarkeun jalan….

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.