buku haratis Jauh sensing

Geus sadia pikeun diundeur versi PDF tina dokumen teh Satelit Jauh sensing pikeun Manajemén Land. A kontribusi berharga jeung éféktif tempo pentingna disiplin ieu geus datangna nyandak kaputusan pikeun manajemén efisien leuweung, tatanén, sumberdaya alam, météorologi, pemetaan jeung tata guna lahan.sensing jauh

Numutkeun data ti Uni tina prihatin Ilmuwan http://www.ucsusa.org mun Pébruari 2012 900 miboga leuwih satelit ngorbit Bumi, nu paling, ngeunaan 60% anu komunikasi. Jauh satelit sensing anu kurang 120.

dokumen nu ngawengku hiji konteks sajarah considerable, saprak kamajuan anu pesat dina dasawarsa panganyarna bisa nyieun urang poho yén beginnings disiplin ieu nya éta primitif, acan ieu paling canggih di téhnologi spasi. Dinten potensi sensing jauh (jauh sensing) aya dina rentang éksténsif direbut ku loba satelit ngorbit planét tapi diversity ieu ngabalukarkeun sarua galau pamahaman relevansi gambar data.

Dina ieu, persis buku fokus. Ieu ngawengku hiji bubuka nepi sensing jauh pikeun minuhan kabutuhan latihan teoritis sarta kekecapan nu. Tapi kakuatan dokumen nu aya dina wujud schematic presentasi na katalog praktis satelit sensing jauh resolusi luhur tur sedeng paling ilahar dipake tur parameter dasar ka acquire gambar satelit. Hiji usaha badag pikeun homogenize pintonan eusi nu informasi kasebut mindeng teuing lega tur dispersed. Taya mamang anu bakal nulungan stakeholder apal kana applicability of sensing jauh di disiplin masing-masing ti kelemahan hébat geus kurangna sosialisasi sistimatis; naon teu dokumen ieu aman.

Kriteria keur milih satelit nu digambarkeun dina buku nya éta:

  • Operatives éta dina tanggal persiapan tina ieu publikasi. (Pébruari 2012)
  • Éta téh possessing resolusi spasial sarua atawa leuwih gede ti 30 méter / piksel ngeunaan.
  • produk na éta disadiakeun pikeun sababaraha cara kawilang basajan pamasaran.

sensor microwave tipe radar anu ditinggalkeun kaluar tina katalog ieu. Bari ieu boga kaunggulan keur tiasa beroperasi ampir sagala kondisi cuaca (awan, hujan lampu, jeung sajabana), pamrosésan sarta interpretasi gambar merlukeun metodologi pisan béda dilaporkeun dina dokumen ieu.

Jeung masing-masing sahijina informasi diringkeskeun dina iconographic rada praktis saperti dipedar di handap ieu:

sensing jauh

  • Médan kahiji nunjukkeun nami sensor, nu dina kasus loba satelit, keur ngan hiji, geus dipilih pikeun nandaan nami satelit sorangan. Dina kasus satelit jeung sagala rupa sensor sababaraha barisan nu tos diselapkeun, hiji keur unggal sensor.
  • Médan kadua nunjukkeun resolusi nu spasial disadiakeun ku sensor. Ieu bisa rupa-rupa gumantung kana sudut nempoan tina satelit, jadi maksimum nu ditémbongkeun dina petikan nangtung tina orbit (nadir). Pikeun satelit anu gaduh sababaraha sensor, resolusi spasial unggal dieusian.
  • Médan katilu nuduhkeun jumlah pita spéktral disadiakeun ku sensor.
  • Nu kaopat nunjukkeun resolusi temporal tina sensor. data ieu relatif ambigu, saprak ciri ieu beda-beda gumantung kana lintang jeung sudut jeung nu "gaya" satelit ka acquire gambar. Kituna data ditémbongkeun téh indicative jeung tujuan nu maca hiji pamanggih frékuénsi potensi satelit dijieun pikeun nutupan aréa anu sarua.
  • Sarta dimungkinkeun ngagambarkeun harga minimum per kilométer pasagi hiji gambar dina pamundut dina waktu Nyiapkeun katalog ieu. Eta geus dipilih pikeun ngawengku informasi ieu supados maca hiji pamanggih naon nya tangtu biaya ka acquire hiji gambar tina wewengkon nu tangtu. Harga final gumantung ka sababaraha faktor (ukuranana dina urutan, prioritas, awan persentase minimum, gelar pamrosésan gambar, mungkin diskon, jsb) sangkan eta bakal salawasna jadi perlu ngahubungan supplier tur nangtukeun kahayang jinis produk diperlukeun pikeun bedah pasti.

Anjeun pasti kudu ngundeur dokumen teh, baca deui, simpen eta dina kumpulan buku favorit tur dibagikeun. Kuring nyimpulkeun indéks eusi.

ngawakilan

Prinsip dasar sensing jauh

  • perkenalan
  • rinci bersejarah
  • Sensing elemen proses
  • The éléktromagnétik spéktrum sensing
  • surfaces darat Reflectance
  • ciri orbital sahiji satelit sensing jauh
  • Resolusi sensing jauh: spasial, spéktral, radiometric, samentara
  • Jenis gambar sensing jauh

sensing jauhJauh sensing satelit

  • DMC
  • Bumi Tengetan-1 (EO-1)
  • Eros-A / Eros-B
  • FORMOSAT-2
  • GEOEYE-1
  • IKONOS
  • KOMPSAT-2
  • Landsat-7
  • QUICKBIRD
  • RapidEye
  • RESOURCESAT-2
  • Titik-5
  • Terra (EOS-AM 1)
  • THEOS
  • Worldview-2

misi kahareup
Ucup dasar ka acquire gambar satelit
kekecapan
rujukan

Sigana mah urang salaku karya anu henteu berharga, anu datang ka Kami ti Project «Anggo gambar satelit resolusi luhur pikeun pangaturan wilayah Macaronesian» (SATELMAC), Diadopsi dina panggero mimiti Program Gawé babarengan Transnasional - Madeira Azores Kapuloan Kanaria (PCT-Mac) 2007-2013. proyék ieu tindakan minangka Diterangkeun Rakan Dirjen pikeun Tatanén sarta Pangwangunan rural sahiji Departemen Pertanian, Reban, Perikanan sarta Cai tina Kapuloan Kanaria, sarta anu milu mitra nu Grup Marcapada Observasi jeung Arsitektur Administrasi, Universitas La Laguna (GOTA) sarta Lembaga Daerah tina agraris Planning, Azores (IROA).

Aranjeunna ngakuan aranjeunna kiridit keur usaha ieu, sarta Cartesia pikeun babagi link via LinkedIn.

Ngundeur dokumen ti link di handap:

http://www.satelmac.com/images/stories/Documentos/satelites_de_teledeteccion_para_la_gestion_del_territorio.pdf

4 balesan pikeun "Free Kitab Jauh sensing"

  1. Hatur nuhun pisan, Jigana kontribusi hébat, abdi moal lalajo pikeun publikasi anyar Anjeun ngalakukeun.

  2. Hatur nuhun ... Abdi gé ningali

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.