Bentley DGN hayang na beuki populér

taun ka tukang Kuring ieu ngawangkong ti Teu sangka kuring bisa ngarasa kriteria Anjeun Bentley Sunda-modél. Taun ieu, langkung écés haseup, sarta balik éta, teras hasil integrasi acquisitions panganyarna na EB téh, Exor jeung eksploitasi gede tina potensi XML.

fig5 Salila sababaraha taun ka DGN geus mangrupa format pisan ekslusif jeung unik Bentley, sanajan V7 kalawan satru OpenDGN bisa dileupaskeun pikeun aplikasi sejen, versi 8 masih ekslusif ka pausahaan badag nu mibanda alliances strategis tinggi tingkat, sapertos AutoDesk, Oracle na ESRI. najan kitu tebih ngan maca atanapi impor tapi teu ngédit éta. inisiatif Opensource sarta usaha leutik geus tetep di sela, sarta dina kasus fitur XML study di xfm jadi jauh geus matuh pisan Bentley.

Tapi sapertos anu trend ti taun ka tukang, Bentley euweuh hayang tetep hiji format ekslusif jeung teu hayang hayu balik tina sagalana nu ngarugikeun anjeunna meunang mun boga V8, nu sanggeus leuwih ti 10 taun sigana geus katimu sakali. Ningali modél konseptual tina I-model, nembongkeun jelas yén Bentley hayang transcend téknologi interoperability kiwari ngidinan, tanpa kaleungitan naon maranéhna geus salawasna boasted: precision (akurat), tapi henteu ukur hayang katempo ku insinyur lamun format dasar na boga informasi mangpaat keur nu sejenna (sadar diri). tantangan kuat lamun manehna bisa numpak dina kapal badag jeung muka panto nepi ka leutik sarta dinten nu pait ngeunaan katempo ucapan opendgn ganda.

Haseup dasar: Bentley hayang pdf Anjeun

Kacindekan awal nyaeta abdi tiasa ngartos. Anjeunna hayang popularize hiji format kawas PDF Acrobat, kayaning AutoDesk dxf kawas PNG, kayaning txt !!!. tapi craneada Ieu henteu nyieun versi anyar tina DGN tapi loba program do DGN maca naon bisa aranjeunna janten mangpaat.

Anjeun egeomates: Dupi anjeun pikir ngahasilkeun versi anyar tina DGN kalawan Sunda-modél atawa dina umur 64 bit?

Bentley: Pasti henteu, DGN V8 téh alus pisan.

(Kudu diideuan 2010, ProjectWise babak tabel)

Ku sabab kitu, Bentley keur néangan modél Bagean I-DGN boga ciri tina pamakéan populér. DGN tiasa ayeuna ditempo sarta rutinitas dasar ngagedekeun, Pam, pilih, muterkeun, aksara jeung data review. Ieu ti klien ipis:

  • Microsoft Outlook
  • web browser
  • Microsoft Sharepoint
  • Windows Explorer (Windows 7)

Tangtu, mangka dipikaharti yén program CAD / GIS / Cam na basis data spasial moal DGN tapi géométri jeung atribut ti XML di formulir teh aranjeunna biasa ningali.

Smoked satengah, Bentley nyaeta on dimensi kalima

Ieu lain masalah anyar, sakumaha geus lila néangan keur ngahijikeun kontrol otomatis (SCADA) pikeun data spasial. Jang ngalampahkeun ieu, kabeh program boga kapasitas keur ngahasilkeun Bentley Sunda-model, nu ngawengku tingkat ieu aliran waktu integrasi, produktivitas jeung siklus kahirupan.

Bentley ogé launching na ProjectWise Navigator. Sajauh ieu bébas pikeun pamaké kalawan lisénsi aktif Pilih, Jigana bakal tetep atawa boga nilai simbolis pikeun pamaké Bentley tiasa ningali kakuatan balik I-modél. Navigator teh panerusna tina aslina Bentley Témbongkeun lajeng morphed kana Bentley Redline, tapi kiwari kalawan kamampuhan tebih saluareun tempoan, annotate na print:

  • Anjeun tiasa maca format DGN, DWG, DXF; na kuring nganggap yén meureun leuwih. Di tingkat ieu PW Navigator tetep dina tingkat dasar (3D) naon ieu anjeunna lakukeun tapi ogé bisa manggihan data tabular pakait sareng objek sarta Rendering sugan dasar.
  • Dimana ieu potensi aya dina dua tingkat sejen, pikeun lamun DGN geus dihasilkeun ku kuring-modél komposer, anjeun tiasa ningali fitur husus ka tingkat urus (4D), keur bisa interaksi jeung observasi sarta nyimpen data dina hiji disiplin prosés dikawasa salila palaksanaan atanapi operasi (5D).

Haseup astral: Bentley hayang buka dimensi kalima.

  • Mun hiji DGN umum, ukur sipat dasar tina elemen salaku warna, ketebalan, prioritas tingkat, keusikan, koordinat, jsb bakal Salaku baris nu katingali hiji DWG, DXF na GeoPDF. Kalayan ieu kami ngartos pilihan ningali, ngarobah, balikkeun on / off lapisan, zum, muterkeun, print, jsb
  • Tapi lamun anjeunna dirawat salila Revit atanapi Staad, bisa jadi has anu ciri disiplin. Tur upami dirawat sareng Inroads, Bentley Peta, arsitektur, jsb ku kituna dina DGN sami tiasa prosés multidisciplinary.
  • fig9
  • Kalawan Bentley ieu integral tina diménsi kaopat, salaku ciri nyieun redline, approve, review, digital asup tur nyimpen sajarah transactional kalawan sababaraha disiplin nambihan dimensi kaopat disebutna Time.
  • Tapi Bentley henteu ngajalankeun dieu na anu nambahkeun hiji diménsi kalima, nu bisa Samalah naon ngarupakeun nilai ékonomi, produktivitas jeung kahirupan siklus dina dasbor a. Hiji obyék bisa mibanda tilu dimensi na waktos mutate (tumuwuh) atanapi conserve umur alam, tapi kanyataan keur produktif (balikeun), jadi bagian tina aliran atawa ngaropéa hiji sajarah ngeunaan niley ekonomis anu kumaha keur dianggap kalima dimension. Dina rasa dasar, ngahijikeun operasi jeung perawatan ngaliwatan infrastruktur calakan.
  • iModelComposer.jpg-500x355
  • Hiji conto dasar ieu APBD proyék a, dinamis terpadu kalayan itungan jumlah tina model digital. Lajeng kadali palaksanaan, ngayakeun bahan, manajemén ngira-ngira maju deui kadali operasi. Ketik naon ngajadikeun NeoData tapi ku objék integrasi (moal itungan dasar dina 2D).
  • Pikeun Bentley ieu nawarkeun Aset Wise, nu ngagabung ka dua produk multidisciplinary kungsi datang ka nyaho jadi jauh (Microstation na Project Wise). Bentley geus ngumumkeun hiji interaksi jeung Microsoft Project jeung naon solusi bisa nganggap Tumbu kalawan budgeting na tracking proyék. ieu ogé diperkuat ku generasi percetakan dinamis (dinamis InterPlot) sahingga peta nu ieu dikirim ka nyitak mungkin gaduh interaksi sareng pensil konvensional anu kaméra terpadu ka otomatis redline, observasi atawa approvals datangna.

Bisa nganggap yen anu

Abdi teu bakal nyangka kirang ti Bentley, anu puffs pisan astral; Bari sakapeung sigana nu di sawatara titik désainer maranéhanana geus miboga moto "kumaha pajeulit téh tiis, kami kabéh insinyur"

Tapi abdi tiasa ningali dina haseup ieu, hiji kalakuan badarat pisan mangpaat,
dina rasa anu Bentley teu hayang tetep hiji format aneh make software. Rék DGN anjeun nyaho manehna salaku format populér téh dipikawanoh. Muga jeung mertahankeun standar bursa kesederhanaan merlukeun.

Lajeng Kuring ngarasa gagasan hébat, teu ngamajukeun hiji format anyar. Ieu geus dianggap, (bieu apal V7 lamun kabeh éta 16 bit, sarta V8 lamun aya geus 32 bit); Ieu alus uninga yen urang neruskeun ningali V8 pikeun panjang. Sarta di ieu eta tetep pikeun mikawanoh proposal Bentley, dina na I-model, nu teu beuki (jeung leuwih hayang) XML nu nyokot DGN fitur anu program séjén butuh tingali, dina konsép baku na BIM.

Anu pangalusna anu keur diusulkeun téh yén dokuméntasi jeung SDK pikeun nyieun I-modél ti aplikasi sejenna bakal sadia pikeun pihak katilu. Ieu kedah muka panto ka popularize subjek, aplikasi standar kayaning CIS / 2, IFC, sarta ISO 15926. Tapi sugan kieu tungtungna bakal ningali hiji béa software na budgets cocog sareng Microstation; masalah anu Kami geus teu katempo teuing.

Tungtungna kuring ngarasa alus nu Bentley henteu ngawula teuing produk multidisciplinary. Da kumaha atuh ningali aplikasi pemetaan, struktur, cai, tutuwuhan, geologi jeung disiplin séjén bakal neruskeun minuhan peran husus na di komoditi ayeuna datang ka tilu:

  • Microstation pikeun klien-tingkat tilu dimensi dasar.
  • ProjectWise pikeun ngolah urus tur integrasi jero dina tingkat server.
  • AssetWise pikeun ngolah urus kaluar, disambungkeun atawa dipegatkeun.

2 balesan pikeun "Bentley DGN hayang na beuki populér"

  1. Panginten teu aya nanaon. Hal anu sami tiasa dilakukeun sareng aplikasi tina duanana merek: mendesain struktur jambatan, banjir baskom, animasi wangunan, jsb.

    Sarta anjeunna geus senang jeung naon anjeun ogé, anjeun kedah moal neangan pikeun ngaganti.

    Sugan Anjeun bakal mawa lamun miboga proyék anjeun bade ngalakukeun kamajuan manajemén informasi husus dimana maranéhna kudu buaya pausahaan gawé bareng silih mibanda AutoDesk na Bentley.

  2. Dilema. Kuring maké AutoCad loba sababaraha taun ka pengker. Naon atuh mawa diajar Bentley?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.