Bentley Geospatial Administrator, nyeri huntu

Bentley Geospatial The Bentley Geospatial Administrator, nyaeta salah sahiji perkara anu Bentley teu geus bisa nyerna sarta tacan loba latihan pikeun ngajelaskeun palaksanaan maranéhanana dina proyék nyata. Tujuan tina alat ieu, nu complements Bentley Peta mangrupakeun proyék wangunan sakabéh yén ieu saméméhna dilakukeun ti jeroeun Geographics, kayaning:

  • jieun kategori
  • jieun fitur
  • Ngonpigurasikeun sambungan kana databés
  • Topological nangtukeun standar
  • Akur skala deployment
  • update tabel

Sanajan kitu, sagalana urang terang ngeunaan Geographics nyaeta unhelpful, sakumaha pungsionalitas nu Geospatial Administrator bulu geus satengah dicokot. Cai mibanda loba kamampuhan, najan rada disumputkeun tukangeun hiji tombol mouse katuhu; nu éta ongkosna mahal di awal.

Mangpaat Geospatial Administrator.

Ngabandingkeun Geographics sakumaha ieu dipigawé ku, didieu sababaraha kaunggulan:

  • Figurines, abdi hartosna, saméméh paling konfigurasi grafis lacked snap.
  • Kirang programming diperlukeun pikeun ngalakukeun ieu sateuacan messing jeung kode tina .ucf jeung payel.
  • Fitur nyata ayeuna symbology teu mangrupa atribut ti CAD, sakumaha saméméh tapi pinuh pakait sareng atribut éta
  • Skala, atribut mungkin gaduh sipat skala, sahingga depliegan atanapi nyumputkeun skala configurable
  • Paréntah pakait sareng atribut nu diartikeun fitur konstruksi pikeun nyieun objék kayaning: nalika baris nyieun taxiway a, paréntah linestring ieu geuwat diaktipkeun; Ieu disebut métode.
  • peta boga data, anjeun tiasa nangtukeun sabaraha tina atribut atawa data XML nyaeta dina peta, jadi yén DGN ngandung data tanpa needing bisa disambungkeun kana database atawa sidecar payel.
  • langsung, nalika anjeun bolaykeun atanapi redo, numbu euweuh inconsistency, sakumaha lumangsung saméméhna salaku tumbu bisa nyieun hiji obyék tanpa rujukan kana databés.

Sorangan alat pisan mantap, naon kajadian téh nya éta kompléks ngagunakeun. Dina kasus, Bentley Cadastre Ieu mangrupa aplikasi diwangun kalayan Geospatial Administrator salajengna gaduh pangajar guiding nu konformasi awal.

Kuring ieu ditilik ku sobat dinten sejen tur ngajak kuring lamun kuring bisa ngajelaskeun eta ... dina sababaraha pos Mugi Irlo lakukeun, sabab kiwari Kuring ningali Bentley Peta V8i na I tingali teu balik jauh kudu nambahan Wizzard mun teka ieu. Ku kiwari pos tetep dina tingkat umum.

Sajarah sarta logika

The Geospatial Administrator timbul tina adapting XML téhnologi Microstation V8.5 katelah XFM. Ti Microstation V8.9, katelah XM Geographics diganti Bentley Peta tur kumaha anu masih disebut di V8i.

Bentley peta kuburan

Dasarna proyék Bentley nu terstruktur dina garis ieu, sakumaha dipedar ku sobat urang Martin:

Proyék (proyek) ........................... .equivalente ka sakola

Conto: Project Catastro

Kategori (kategori) ............... .. sasmita sarimbag

Conto: Categories: cadastral, jalan, kehutanan, hidrologi ...

Fitur (fitur) ......................... sarua jeung urusan

Conto: taxiway garis puseur, harta polygon, sasak ...

Maps (Maps) ..................................... siswa sarimbag

Conto: Peta HJ44-2D.cat, wewengkon leuweung B.for, 0311.hid

Méméh ieu diwangun ti sisi Geographics, ayeuna, kabeh konfigurasi ieu dipisahkeun ti Administrator Geospatial, ngan nyésakeun ti sisi pamaké Bentley Peta konstruksi. Kayaning muka peta x, dilegakeun daptar kategori, napelkeun atribut, thematise ku, sangkan méré konfirmasi topology anjeun, nganalisis lapisan spasial ... jsb

Jadi Geospatial Administrator Sigana kumaha bae kana formasi mangrupa Geodatabase, ukur sorangan eta ngandung nanaon tapi sipat sakabéh proyék.

Struktur Geospatial Administrator

Bentley Geospatial Administrator

Keur naon urang kudu mangrupakeun struktur tangkal tina konfigurasi béda mawa proyék kalawan kauntungan ayeuna sagalana geus rengse ti dieu.

Setélan nu digolongkeun kana:

  • Fitur pikeun sakabéh pamaké sacara umum (Sadaya pamaké)

Di handap ieu mangrupakeun proyek umum.

nu kategori Aranjeunna dina tingkat ieu teu dina pamaké nu tangtu.

Ogé di tingkat standar ieu topology sareng setelan database yén proyék ieu disambungkeun.

  • The workspace pamaké ayeuna

Ieu individu nu geus spasi dipikawanoh salaku pamaké, atawa naon we nu disebut saméméh UCF digawé;. Teu kawas parameter umum, éta bisa ngandung:

-operations jeung métode nu tangtu pikeun tiap fitur. Anjeun oge tiasa nyetel eta ciri pamaké bisa mibanda.

karya -Escalas

-Archives, sakumaha siki atanapi dibagikeun perpustakaan

-Macros sarta parabot pikeun pamaké panganteur particularized.

Kabéh ieu mungkin di Geographics ku file .ucf, sahingga Geographics langsung muka didefinisikeun dina proyék jeung parabot diperlukeun ... tapi éta kodeu murni.

  • Kamus koordinat sistem

Di dieu setélan béda pikeun sistim koordinat

  • sumber data spasial

Di dieu aranjeunna diartikeun setelan kanggo aksés ka basis data spasial via Oracle, kitu ogé Dewan teh file nu ngandung hiji indéks spasial sadaya peta didaptarkeun na pangkalan data.

Lajeng?

Bentley Geospatial AdministratorStruktur proyék tetep sarua naha proyék ieu diimpor ti Geographics tapi perobahan struktur lamun diwangun ti scratch:

Ti dieu eta sia remembering sababaraha polder metot:

  • IDX, nyaeta dimana file indéks disimpen na sakuriling
  • cikal, nyaéta tempat nu file cikal disimpen
  • SQL, maluruh dieu anu disimpen
  • tlr, didieu anu lapisan topological
  • wrk, payil karya

Piteously teu disimpulkeun di ahir pos ieu, lamun batur mundut Bentley Peta sarta Geospatial teu terang kumaha carana nganggo Administator ... fungsi saeutik. The Geospatial Administrator ieu teuing smoked pikeun pamaké GIS nu dimimitian.

Tapi éta dosa Bentley, kaulinan teh pisan mantap, kalawan .NET tiasa ngalakukeun keajaiban tapi kawas Geographics hésé ech
ar leumpang tanpa mega-pitulungAya conto nu datangna jeung software, sarta angkatan. Dosa teh saeutik prakték di ajar ieu; salaku mahluk nu video pohara alus dina proyék pinuh ieu diwangun lajeng fed, ngoperasikeun sarta diékspor ka Geoweb pamedal. Misalna supaya sakur bakal nerapkeun eta weruh jalur éta.

Kuring nyaho, tapi nu geus pisan nanya kami, yen menta konsumén. Oh, abdi poho. dina basa Spanyol mangga.

Séjén pos patali:

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.