BAB 12: konstrain parametrik

Nalika urang nganggo rujukan pikeun titik ahir obyék, atanapi pusat, contona, dina kanyataanana kami lakukeun nyaeta maksa objék anyar pikeun babagi titik géométri sareng obyék anu séjén anu parantos digambar. Upami urang nganggo rujukan paralel atanapi "Parpendicular" anu sarua anu lumangsung kajadian, urang ngagawuh geometri susunan objek anyar nu aya kaitannana, supaya lamun henteu paralel atanapi henteu jejeg, gumantung kana hal na diantara pilihan séjén, obyék anu anyar henteu tiasa jadi dijieun

"Watesan Parametriik" tiasa dikenoskeun salaku pelegaan gagasan anu sarua anu mere pangaruh rujukan ka objék. Bédana téh nyaéta yén susunan geometri anu tetep tetep aya watesna supaya obyék anyar kedah janten salamina tiheula.

Ku kituna, lamun urang nangtukeun hiji garis tur jejeg saling, teras euweuh urusan sabaraha urang ngarobah garis sejen, obyék kudu diteundeun jejeg pangwatesan.

Jelas, aplikasi tina pangwatesan a ngajadikeun rasa nalika ngaropéa hiji obyék. Hartina, tanpa palarangan bisa nyieun robah sagala mun gambar hiji, tapi aranjeunna aya, parobahan mungkin aya kawates. Lamun kami ngagambar jeung Autocad hiji obyék aya nu butuh euweuh robah, mangka damel moal aya rasa panawaran di misalna hiji pangwatesan gambar parametrik. Lamun, di sisi séjén, aya nyieun gambar wangunan atawa bagian mékanis anu shape're masih pilari final, teras konstrain parametrik anu mantuan lantaran ngawenangkeun kami ka toko dibereskeun pamadegan hubungan antara objék, atawa dimensi, urang desain kudu nepungan.

Istilah sanésna: nu larangan parametrik mangrupakeun alat gede pikeun tugas desain, sahingga urang ka ngaropéa pamadegan elemen anu dimensi atawa hubungan geometri kedah konstan.

Aya dua jenis konstrain parametrik: geometri sarta Cota. Kahiji dieusian konstrain geometric objék (jejeg, paralel, nangtung, jsb), sedengkeun konstrain dimensi diatur dimension (jarak, sudut sarta radii ku nilai husus). Contona, hiji garis kudu salawasna jadi unit 100 atanapi dua garis kudu salawasna ngawujud hiji sudut 47 °. Kahareupna konstrain kabeungkeut bisa ditembongkeun salaku persamaan, supaya dimensi ahir hiji obyék dumasar kana nilai (variabel atawa konstan) tina persamaan diwangun.

Kusabab urang diajar dina parabot na rohangan ngédit objék tina surah 16, tingali didieu kumaha nyieun, tempoan jeung ngatur konstrain parametrik, tapi kami baris balik deui ka aranjeunna dina bab éta.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.