ArcMap: Impor data ti Microstation Geographics

Sometime saprak Geographics Obrolan bisa diékspor /impor data ESRI, nyieun file shp. ArcGIS Data InteroperabilityTapi lamun geus ArcGIS dipasang, anu extension Interoperability boga ciri pohara alus, hayu urang nyandak katingal a:

1. Aktipkeun extension nu.

Hal ieu dilakukeun Parabot> ekstensi sarta di dieu extension nu diaktipkeun Data Interoperability.

alat nu aya dina ArcCatalogTapi teu kudu extension aktif atawa unlicensed, sistem bakal ngingetkeun (am ngagunakeun ArcGIS 9.3)

2. data impor

Sakali dieksekusi dina Impor gancang, A panel nu dasarna miwarang dua jejer unfolds: Bakal ngimpor jeung di mana bakal nyimpen. Dina hal ieu, abdi hoyong impor data ti proyék Geographics, Disimpen dina database Aksés kalawan atribut nu dijieun dina file DGN na abdi hoyong tetep dina geodatabase a.

imput Dataset. Urang kedah ngakuan istighfar, nu extension ieu ArcGIS bisa maca jeung prosés CAD / GIS data ngaliwatan format 115 dirojong ku FME tengtrem Software. Kaasup AutoDesk, CityGML, GeoJSON, GeoRSS, Google Earth, Idrisi, Geomedia, LandXML, MapInfo, PostGIS, PostgreSQL, Trimble JobXML, Lodaya, WFS, jsb

ArcGIS Data Interoperability Pikeun Bentley, teu pilihan pikeun ngimpor vektor basajan tur ogé ti proyék Geographics (masih henteu dipigawé kalayan data Bentley Peta XFM). Aya bakal file DGN ati bisa disebut kalayan loba ekstensi kayaning .cat, .hid, adm, .cad, jsb Jang ngalampahkeun ieu, aktipkeun pilihan nu parabot> pilihan> CADLamun teu rengse, eta ngan bakal ngakuan file DGN extension.

Sumber. di dieuArcGIS Data Interoperability sumber data spasial anu dicirikeun, dina hal ieu urang milih Bentley Microstation GeoGraphicsKawas format. terus Dataset Urang milih file anu ngandung tumbu spasial, tetep dina pikiran yén extension file kedah janten nu nu dituduhkeun dina proyék Geographics, sarta didaptarkeun sakumaha pakaitna mslink ieu dumasar kana eta.

Anjeun kudu ngeset Sistim koordinat nu boga peta, dina hal ieu, projected, UTM, Datum jeung Aseng 84N WGS16.

ArcGIS Data Interoperability Anjeun kudu ngonpigurasikeun parameter sambungan kana tombol setélan. Dina hal ieu:

  • tipe sambungan ODBC, ti database disebut Proyecto_local.mdb
  • Urang asupkeun ka pamaké sarta sandi didefinisikeun dina proyék nu
  • Teras we pilih atribut kami ngaharepkeun bisa diimpor. Pikeun kaperluan Contona, Kami wates apal kabetot, hartina eta bakal mawa peta éta, vektor nu ditugaskeun atribut ieu.
  • Sajaba, Anjeun tiasa nyetel lamun urang hayang sél (blok) nu dijaga saperti objék dikelompokkeun. Ogé lamun dina format Unit bakal primér jeung sekundér (master atanapi sub).
  • Hal ieu ngonpigurasi, urang miharep ka Senar kompléks, Jalma objék nu ngandung ngagambarkeun kurva, garis tur dikelompokkeun wangun sababaraha. Ieu bisa ungroup (ngaragragkeun) Atawa propagate dina Tumbu kalawan tumbu ka unggal nenda widang tunggal tabel (angka hiji).
  • Tungtungna, upami urang ngaharepkeun multi-garis teks misah.
  • Kaluaran pementasan Geodatabase
  • Mun teu disebutkeun béda béda, ArcGIS nyiptakeun geodatabase kalayan ngaran file DGN dimana sadaya data bakal diasupkeun.
  • ArcGIS Data Interoperabilitykonsol dimimitian prosés jeung warns lamun hal teu bisa kahontal, sarta dina ngahontal nunjukkeun sabaraha rékaman anu sahingga asup kana databés. Ogé di diréktori yén hiji file anu dijieun ngandung log naon anu lumangsung dina impor.

3. hasilna

Aya nu boga éta, wates of apal sakumaha FeatureClass jeroeun Cikajang, dina cara nu sarua maranéhna bisa diimpor atribut béda, nu kudu boga tabel dimaksudkeun datangna dina mdb sakumaha atribut bentuk.

3 balesan pikeun "ArcMap: data Impor ti Microstation Geographics"

  1. Muhun, kuring pikir anjeun ngeusian masang Interoperability extension

  2. Pisan metot, sakumaha salawasna ...

    Kuring geus nguji, tapi masalah mimitina kuring manggihan aya nu ku Arcgis 9.3 teu boga sumber (GML nyalira na WFS) nyaéta ditumpurkeun sarta pilihan pikeun nyieun anyar, kuring boga ukur kamampuhan pikeun ngimpor. Néangan info dina ramatloka ngeunaan esri ningali lamun maranéhna bisa ngundeur format bursa ieu (file .fds). Utamana lantaran Abdi resep PostgreSQL / postgis ...

    Anjeun terang anjeun bisa balik salah?

    Salam na hatur nuhun sateuacanna !!

    Cristhian

  3. pantun,

    Kuring kapanggih ku kasempetan dokumen ieu bener ngajadikeun kuring katerangan pisan pinuh pikeun munggaran (jeung teu jadi dasar) deployments geografi. Pisan lengkep jeung pohara alus, ogé ogé dipedar.

    Hatur nuhun pisan pikeun babagi inpormasi, utamana pikeun jalma anu geus dimimitian dina urusan ieu.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.