Murid pikir tina Sumber Geospatial Buka

artikel ieu dumasar kana hiji presentasi di FOSS4G Barcelona dina bulan Séptember 2010 ku:

Iraklis Karampourniotis na Paraschakis Ioannis - Aristoteles Universitas Thessaloniki
Zoi Arvanitidou - Aegean Universitas

link kaliwat kuring Jibril ReyesSarta biasa dumasar kana patarosan, lamun Software Open Source bisa dianggap rutin dina kursus geospatial gelar universitas atawa maturan kursus haratis pikeun lulusan jeung masarakat umum.

Dina jawaban eta tungtungna enya, tapi sapanjang jalan aya sababaraha hal gawe dina evangelization siswa anu biasana aya tahan ka ngadominasi di conto munggaran alat sejenna ti brand kawentar, sapertos ESRI, AutoDesk atanapi Intergraph; handap pamikiran yén maranéhna moal buka nepi loba kasempetan di pasar tenaga kerja.

Deui panarajangan kuring nu GIS manifold najan sabenerna mangrupa software "Ieu aya"Ieu disebutkeun dina alternatif software proprietary salaku AutoCAD Peta 3D, ArcGIS y GeoMedia; solusi pasti boga tingkat popularitas jeung rojongan brand bisa pohara ditéang sanggeus ku maranéhanana kabetot dina kursus di Systems Émbaran Geographic. A tingkat pausahaan swasta nyadiakeun layanan latihan geus slow reversion kana panghalang ieu, kumaha ogé Akademi bisa maénkeun peran berharga mun tempo kaunggulan tina software bébas dina tahap ieu dina watesan kematangan jeung ditampa sacara dina administrations sektor publik atawa bisnis, kaluar tina nu éta ngakibatkeun ngurangan gap of illegality sarta waragad langkung mirah.

The usaha gagal munggaran

Exhibitors disebatkeun yen kungsi precedent di 2006 lamun ditempatkeun jukut di laboratorium jeung AutoCAD Peta sarta ArcGIS. Waktu éta hasilna éta yén pamaké teu resep di sakabeh panganteur teu marahmay jukutSarta biasa dipikaharti yén campuran hiji hal kalawan sejen henteu salawasna nyangking hasil alus, teu ningali eta salaku alat mandiri dina konteks anu mana complementarity mangrupa bagian ti tren pangalusna di lingkungan channeled Open Source.

Nalika rentang pinuh ku parabot ngembangkeun ditémbongkeun, manajemén data wangunan, vektor / raster jeung analisis ieu publikasi urang nyadar yén sanajan nu inisiatif OSGeo teu merta dilahirkeun di singkronisasi, urang ayeuna tiasa mastikeun yén usaha standarisasi na kelestarian aranjeunna geus kapanggih a alignment rada saimbang, kalawan hiji orientasi ka arah kualitas lawon.gis ékosistem open source

bagan di luhur ditampilkeun Jorge Sanz na Miguel Montesinos di Konférénsi Mimiti gvSIG Latin America nyoba outline jeung tingkat horizontal misah nu aimed dina desktop toko buku kulawu héjo sarta alternatif kalawan server ngajalankeun poténsi parabot. Dina pawang basis data wungu jeung basa tingkat nangtung.

ékosistem OSGeo skenario ieu mantuan kami pikeun neuleuman hubungan antara proyék sarta hususna pamahaman anu diversity perlu jeung fungsi salami aturan anu standarisasi.

The usaha kadua, suksés

Exhibitors commented yén dina pamisah kadua nyobian kursus sarjana diantara siswa jeung jalma anu ngalaman geus lulus atawa éta dina tingkat pascasarjana. Jang ngalampahkeun ieu, maranéhna dipaké kursus complementarily:

QGis + jukut + PostGIS kursus pikeun lulusan

QGis + PostGIS laboratorium keur undergraduates

qgis jukut postgis

Ieu urang sami geus ditandaan beureum dina bagan di luhur, pikeun nuduhkeun tempat nu ayana dasarna dina C ++ lingkungan numbu ka publikasi online MapGuide Open Source atanapi MapServer.

Tabel di handap nembongkeun jejer nya éta kaasup dina kursus na laboratorium.

lulusan

sarjana

QGis
  • Theming sarta nyieun symbology
  • Analisis jeung queries spasial
  • Geocoding na jaringan analisis
  • ngagunakeun plugins
  • extensibility
  • Pelengkap jeung jukut
  • Pendaptaran jeung ngolah gambar
  • Vectorization ti raster
  • input data spasial
  • pemetaan tematik
  • Analisis jeung pamundut spasial
jukut
  • 3D visualisasi jeung analisis gambar
  • analisis jaringan rojongan
  • theming
PostGIS
  • hiber transformasi
  • fungsi evaluasi LRS
  • Evaluasi dina rojongan kana jaringan
  • Nyieun basis data spasial
  • queries spasial
  • Transformasi antara sistem rujukan béda
  • data deskriptif tur spacial

Tabel di handap ngagambarkeun persepsi urang di ahir kursus, hiji Pananjung metot anu bisa -na via partnerships kedah- systematized di leuwih jéntré, mere instrumen difusi kayaning itineraries latihan modular, Aksara metodologis, bank item, Aturan Kompetisi jeung manual, éta maranéhna bisa diadaptasi ku universitas atawa akademi teknis; solusi custodial mindeng ukur babagi manual ieu. Kalayan ieu, eta bakal pisan praktis pikeun nyieun sprints atanapi lulusan integral méré dimension pinuh kana lingkungan OSGeo duanana garis C ++ jeung lingkunganana Java nu boga leuwih poténsi (dina pendapat abdi) pikeun multiplatform kuat na, internationalization sistimatis na leyuran diversity.

lulusan

sarjana

QGis
  • Gampang ngagunakeun
  • marahmay
  • rojongan pohara alus
  • Pisan saum sareng aman
  • Plugins pilihan ramah pikeun extensibility sarta usability.
  • pelengkap Alus mun jukut
  • Gampang ngagunakeun
  • marahmay
  • rojongan pohara alus
jukut
  • Pisan saum sareng aman
  • Pisan ogé documented
PostGIS
  • gancang
  • kandang
  • asuransi
  • Gampang ngagunakeun
  • Intefase ramah
  • A software profésional
  • gancang
  • kandang
  • asuransi
  • Gampang ngagunakeun
  • Intefase ramah

Salaku bisa ningali, kriteria sahiji lulusan profésional museurkeun positif kana potensi sahiji parabot, tinimbang outputs saharita dihasilkeun. Ieu merlukeun sosialisasi, upami urang miharep ka nyieun budaya trust sarta credibility linking akademisi jeung organisasi promotion OSGeo jeung pausahaan nyadiakeun layanan nu patali.

Nempo presentasi aslina

Tempo sadaya Mun mindeng teuing di FOSS4G 2010

Tuturkeun Jibril Reyes

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.