Dupi anjeun ngingetkeun sareng peta tunggal?

Hello babaturan kuring, méméh kuring balik dina pakansi, abdi ulah ngaharepkeun waktos nulis loba ngabejaan Anjeun carita saeutik lila tapi dipikabutuh pikeun geofanáticos on Christmas Hawa.

Minggu ieu sababaraha gentlemen digawé sarta ngajak kuring pikeun peta daérah tempat anu ayeuna urang ayeuna lakukeun perjanjian cadastral. Sadar yén téknik GIS nuluykeun pakansi kuring nyuhunkeun sababaraha jam pilari ngingetkeun aranjeunna, bakal janten jerami pamungkas henteu masihan aranjeunna hasilna anu saé sareng bakal ngerjakeun pangalaman dina pos terakhir ti imah kuring.

Ku kituna didieu teh ngabandingkeun antara opat parabot ieu nu dipake I maén jeung muter diwenangkeun ku peta kaluar tina plotter nu: AutoCAD, Microstation, ArcView, Manifold sarta Google Earth. Abdi terang yen kanggo rasa-kelir, sadayana-jalma yakin tina mojang sareng saha anu resep ka tari dina wengi-wengi alus:

sanajan sadaya Kami hoyong aplikasi anu jadi warni kanggo peta dicét, janten serbaguna pikeun interaksi sareng sistem sanés sareng akurat pikeun ngédit vektor.

Kuring teu hoyong anu astral, ngan nyitak peta cadastral 1: 1,000 tina kuadran E0312Y, di zona 16 Kalér, sareng UTM Cylindrical projection and the background Google Earth orthophoto. Kalayan plot tematik dumasar daérah, transparan ka 50% sareng Grid WGS84

Sanajan kuring geus henteu dipigawé kalayan AutoCAD atanapi Microstation, abdi nyandak dua menit nganalisis naon anu lumangsung; Peta awal éta di dxf ambéh taya sahijieun nyokot kauntungan:

Lamun teu ku AutoCAD

image7.jpg

🙂

  • Gampang ngagambar gambar, gerak eta gampang pikeun nempatkeun jeung masihan péngkolan tapi teu bisa ngekspor ka format sejen tur waktu dina nalika nya meunang panning slow.
  • Vektor ngedit gampang, iconography akrab
  • Ingerfase ramah sanggeus duanana tingali

🙁

  • Kuring nyetél kompléks percetakan pananya saméméh lila, anjeun bakal kudu ngarobah sipat ti panel samping tinimbang ngagunakeun lapisan
  • Nyieun wangun teu sakumaha gancang sanajan puden nambahkeun ngeusi warni tur transparencies ... gelut jeung gaya LIENA (LTS)
  • ... ngomong perenah masih torturous, anjeun bakal kudu ngeset gaya garis alatan teu dinamis sarta luh baju maranéhna pikeun manggihan skala grafis dinamis ... UTM grid hijina mibanda Map3D
  • Anjeun teu bisa berinteraksi kalayan Google Earth tanpa printsreen nu tur teu aya deui jalan gampang napelkeun proyéksi geodesik tanpa Map3D.

Dina kacindekan, mangpaat pikeun pamakéan CAD, ramah tapi lamun kuring bisa nyieun hiji vesión AutoBentley

Lamun teu ku Microstation:

image8.jpg

🙂

  • Gampang ngagambar gambar, gerak eta gampang pikeun nempatkeun jeung masihan rotasi (nu looseness Google Earth) jeung ngekspor ka format sejen.
  • Gampang na rohangan ngédit vektor, gaya dinamis online
  • Konsumsi memori bit

🙁

  • Antarbeungeut rada aneh, tapi sanggeus sababaraha taun keur disada akrab.
  • Hésé pisan masihan kualitas print alus gancang sanajan leuwih gampang pikeun ngatur kadar (lapisan)
  • Gampang nyieun wangun, tapi nyieun transparencies mustahil tanpa ngagunakeun bahan pikeun rogue.
  • Ngatur layouts ngimpina ka nu loba meunang dipaké pikeun nangis bakal kudu sél na UTM grid North ngan bakal tiasa sareng Geographics milarian.
  • Kalawan plugin Google Earth anjeun tiasa buka tampilan anu sarua Google Earth tapi anjeun teu bisa mawa peta tanpa pamakéan printscreen... sahenteuna eta ngarojong proyéksi tanpa ngagunakeun Geographics.

Dina kacindekan, mangpaat pikeun ngedit CAD najan Abdi hoyong hiji édisi XM nu meakeun nu V8 sumberdaya.

Ku kituna kalayan Manifold ... ampir kawas kalawan ArcView

image9.jpg

🙂

  • Dina menit a Kuring dibawa gambar langsung Google Earth, gampang ekspor ka format sejen, gampang menerkeun ngeunaan peta
  • préparasi gampang pikeun percetakan gaya warni, nyieun wangun basajan sakumaha ArcViewSanajan ieu theming gampang.
  • Gampang nyieun layouts
  • Konsumsi memori saeutik kalayan peta ieu ...
  • Dina pondok, ampir dipigawé ku ArcView, a béaya rendah jeung sombong teu sanggeus diajakan ESRI
  • Basajan tur praktis projections manajemén, hiber ka

🙁

  • Antarbeungeut rada aneh ngabutuhkeun sababaraha waktos salami exorcise.
  • Teu pisan alus kualitas vektor ngedit, sanajan leuwih hade tinimbang euweuh ekstensi ArcView tambahan
  • manajemén Bizarro 3D, ArcView sanajan henteu geus pikaresep jeung sababaraha ekstensi na

Kacindekan, praktis pikeun pamakéan GIS sareng pikeun nyegah hacking ArcGIS, ArcIMS, ArcSDE, ArcServer, Arc2Eart... najan babaturan kuring geus nyokot kuring ku Gentile.

Kalawan Google Earth

image10.jpg

🙂

  • manajemén pohara alus gambar, tambah pintonan 3D sarta base geografis web ... ngapung, sailing, ngingetkeun.
  • tampilan alus imagery Manifold asak tur data sanajan teu meunang gélo ku fillings atawa wangun kompléks.

🙁

  • Ngan ningali, teu mungkin pikeun ngédit massa vektor
  • Bizarra cara ngarobah gaya garis, teu kadar manajemén, garis cuffs tunggal
  • Teu mungkin pikeun ngatur hiji print konsisten cara
  • Kuring teu bisa langsung ngimpor dxf nu

Dina kacindekan, abdi terang aya dipaké pikeun ngagunakeun GIS / CAD tapi gunana pikeun bluffing,

image11.jpg

Sanggeus pasamoan Lords nyandak pisan pleased nu peta dicét sarta aranjeunna drooled lamun ditempo dina Google Earth ... na ampir sarua jeung nol pangaweruh ténicos geus menyimpulkan yén urang ngalakonan pakasaban alus.

Tanpa ngabogaan ngajelaskeun ulikan ngeunaan nilai bumiKacindekan tina nilai bangunan... teuing kirang katalitian submeter kahontal kalawan Magellan Mobile Mapper tina $ 1,500 na waragad tungtung tina ngan $ 6.72 ku taneuh ... kabeh kaasup !!!

dunya téh adil saprak lahir, ningali kamampuh sumberdaya dihakan ku mesin (512 Ram) urang nempo yen ieu pesenan teh:

  • Firefox (78MB), justifiable sabab kuring boga kasalahan béta 3.2 na nu meakeun memori dugi runtuhna geus moal robah Gusti Google kami
  • AUTOCAD 2006(44 MB) sateuacan autosave
  • Live Writter (32 MB), aplikasi nu kuring wrote pos, sakumaha salawasna Microsoft sumberdaya optimizing
  • MSPaint (26MB) ... jadi teu bisa ngomong, aplikasi Windows teh deprecated meakeun 3.1 yen, abdi dipaké pikeun nyalin layar
  • Microstation V8 (22 MB), versi XM hadé henteu diusahakeun eta, sieun runtuhna
  • manifold 7 (17 MB)
  • Google Earth (12 MB)

image12.jpg

  • ArcView? ... Kuring duaan rubuh, kuring sigana ngabébaskeun sumberdaya sareng naséhat goréng tina andr: p

moral:
Ulah nanya ka mungkin lamun hiji anu bakal dahar apel patalina jeung ...

Salam, hatur nuhun keur kasabaran Anjeun tur tingal Anjeun taun hareup, upami di tanah air kuring teu bisa nyambung.

Balesan keur 3 "Dupi ngingetkeun sareng peta tunggal?"

  1. pos alus teuing. Seus teks além de ter um conteúdo pisan mangpaat, fun ainda São ... hehehe

    Baturan minggu kawung.

    Luiz Amadeu Coutinho
    geographer
    Geoinformação Online

  2. Tomas Hatur nuhun klarifikasi, sanajan kuring ngarti yen ngan ngaheéat Firefox, nu éta hiji di foreground, tapi sakumaha dina sagala batur nya di tukang jadi leuwih atawa kirang competing on istilah sarua ... eta anu sakuduna dituju

  3. Komparatif dina konsumsi memori teu nyata, saprak aplikasi tukang ngundeur mémori dipake pikeun nembongkeun grafik, jeung nalika anjeun dibuka tugas manajer ukur bisa boga aplikasi dina foreground, sabab sakumaha observasi perséntase konsumsi processor, taya ngalakonan sagala proses lianna.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.