5.6 Ellipses

Mastikeun diomongkeun, hiji elips mangrupakeun inohong nu boga puseur 2 disebut foci. Jumlah jarak ti sagala titik dina elips jeung fokus hiji, ditambah jarak titik nu keur fokus nu sejen, bakal salawasna sarua jumlah sarua tina sagala titik lianna tina elips nu. Ieu definisi klasik. Najan kitu, nepi ka ngawangun hiji elips jeung Autocad, teu perlu pikeun nangtukeun sorotan nu. Géométri of elips nu ogé bisa diwangun ku sumbu minor sarta sumbu utama. Simpang sumbu utama jeung sumbu minor téh sahanteuna pikeun Autocad, puseur elips, jadi metoda ngagambar ellipses kalawan precision ieu nunjukkeun puseur, teras jarak nepi ka ahir salah sahiji shafts lajeng jarak ti puseur dina tungtung aci lianna. Hiji varian tina metoda ieu nyaeta ngagambar mimiti na tungtung aci a lajeng jarak ka séjén.

Samentara éta, busur elliptical mangrupakeun bagéan elips nu bisa diwangun ku cara nu sami salaku hiji elips, ngan dina tungtungna urang nunjukkeun nilai awal jeung ahir sudut busur cenah. Inget yén setélan standar nilai Autocad, 0 keur sudut elips nu coincides jeung sumbu utama na naek di counterclockwise, sakumaha bisa ditempo langsung:

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.