The Trans 450, Bus Rapid Transit mun Tegucigalpa

Ieu mangrupikeun proyek anu pikaresepeun anu ayeuna dikembangkeun di Honduras, dina kaayaan modérn Rapid Transit Bus (BTR). Sanaos ayeuna éta dina tahap pamahaman anu sateuacan para pengangkut anu teu ngagaduhan kajelasan kumaha kota-kota berkembang, sigana urang salah sahiji milénsi dina kamekaran tématik tematik dina Perencanaan Teritorial sareng Urban Mobilisasi Tegucigalpa.

Konsép anu nembé di nagara-nagara daérah Amérika Tengah sanaos mimiti dina taun 70 di Brazil, dimana parantos ngahontal sababaraha nagara di Amérika sapertos Colombia, Ékuador, Argentina, Peru, Chile, Mexico, Kanada, Amérika Serikat sareng di nagara-nagara anu béda-béda Éropa sareng Afrika Hal ieu kasohor di nagara-nagara anu nganggo kota-kota anu seueur sapertos China sareng India.

Sareng hal ieu mah ngan ukur langkung beus, anu dilebetkeun ku antrian, tapi hiji metodologi anu ngawengku bertahap sistem sistem batang anu bakal ngajalankeun henteu mangaruhan sesa lalu lintas, sareng feeders, jalur ekslusif, sistem kaamanan, ruteu dijadwalkeun, geolokasi sareng, mibanda sahenteuna dua hajat utama: Janten sistem angkutan gancang sareng ngajaga layanan kualitas. Kadua tangtangan mangrupikeun masalah utama sistem transportasi tradisional sareng dimana pasti bakal aya seueur usaha saluareun aspék téknis di salah sahiji kota anu gaduh pejoratif goréng anyar pikeun kaamanan sareng manajemén.

The Trans 450 gaduh halaman sareng inpormasi anu kedah pikatunaan pikeun urang sadayana anu aya hubunganana sareng masalah Perencanaan Teritorial, nganalisa épolusi na dampakna langkung mangpaat. Urang ngamajukeunana sabab hal-hal anu hadé kedah aya motivasi pikeun urang ngawasa nu sumanget pesimis percaya yén kami henteu ngagaduhan solusi.

Ku kituna didieu aya dua aspék anu penting dina kaca Trans 450.

Studi perencanaan sareng structuring tina fase kahiji.

Ieu ngawengku dua dokumén, anu ngarencanakeun sareng presentasi kalayan analisis ruteu 12 ayeuna, anu dipidangkeun paripolah dina dinten kerja sareng hiji festive di Wasalam ka handap / handap.

  • Kalayan ieu kami terang pola mobilitas pamaké di wewengkon pangaruh.
  • Propil beban ogé ditangtukeun ngaliwatan polumeu panumpang per eureun tina ruteu anu diajarkeun

450 trans

Peta di luhur nunjukkeun musibah sapertos rute 12 ayeuna beroperasi. Huruos tina beus ngeureunkeun satengah jam di hiji stasion, eureun di tempat-tempat anu henteu dituduhkeun, sumbatan dua jalur pikeun ngahalangan hiji gigireun ... sadaya sabab panumpangna sami anu tarung.

450 trans

Peta ieu nunjukkeun paménta para pangguna ku stasion eureun, dina dinten anu leres, dina abu abu SUBE sareng biru LOW. Tingali kumaha dina dinten kerja sadaya korbanna konsentrasi dina titik ahir sedengkeun dina tempat anu teu damel di stasion eureun nyaéta pusat komersial jalan.

Sistem BTR beroperasi numutkeun rute na henteu para penumpang direbut, anu tiasa nawiskeun pangguna ngajamin waktos sareng waktosna. Aya seueur anu dipasihkeun tina dua dokumen, sanaos presentasi ngan ukur kasimpulan panalitian lengkep, éta nunjukkeun antara garis kumaha modél konseptual hasil, kumaha harga sareng artikulasi institusional janten tahapan umum tapi ngajaga kualitasna.

Ningali studi

Sistim Mapping

Ieu dipasang dina Google Earth API sareng ningalikeun inpormasi terstruktur dina lapisan:

  • Pangarahan Ieu wates kota, wates kotamadya sareng lingkungan / lingkungan
  • 450 rute Trans. Kalayan geometri linier tina tangkal sareng feeder
  • Stasiun eureun
  • Fase konstruksi
  • Pencirian Ieu sigana pikeun kami katégori anu pikaresepeun, dimana jajahan anu ditémutan ku tingkat kerentanan sareng paménta sosial.

450 trans

Sanaos aranjeunna lapisanlip sareng antarmuka AJAX, sigana mangrupikeun inisiatif anu penting pikeun nunjukkeun populasi kalayan aksés internét anu henteu gampang dijelaskeun dina laporan TV anu pondok sareng pasti bakal gaduh seueur inpormasi salaku pamekaran tina damel.

450 trans

Ieu mangrupikeun model dipasang dina TransCAD, Sofwer CAD / GIS ti Caliper

Tingali halaman peta

Sacara umum, sigana hiji inisiatif anu pikaresepeun anu henteu énggal ka nagara-nagara sanés sareng saluareun pendekatan khusus anu ku urang nyandak gambar anu saé dina website, pikeun Honduras mangrupikeun léngkah penting dina mododitas modal na. Ampir ku inspirasi anu sami sareng desain desain tina boulevards utami sareng cincin periferal dina tujuh-puluh ...

http://www.trans450.org/

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.