4 moments penting dina sajarah di egeomates

- Urang kedah janten blog ...

Ceuk boss abdi (HM), sareng gazus na pegatkeun ti dunya ieu. Kuring ngarasa punten henteu terang kecap anu dipanggihan saurang lalaki dina taun 73 sateuacan sateuacanna keluhan kuring nekad naha kuring pegatkeun Internet kana kotamadya anu ngalakukeun pangropéa cadastral. Leuwih ti anu disarioskeun ku cara alami nétélakeun adegan 25 warsih ka payun sareng kunaon anjeunna sok terang aya diideuan hiji versi astral kanyataanana.

Sapatemon abdi sareng kecap Blog.

Enta sapatemon sareng anu munggaran sareng blog kecap dina bulan Séptember ti 2005 najan anjeunna henteu nyapek sababaraha taun di dunya panulis digital gaya-blog.

Lajeng kuring indit ka dianggo di Guatemala na aya kuring ngangkat masalah deui. Ku teras Blogger éta versi kirang ti neken, ku sababaraha témplat dina nada shimmering. Teu gampang pikeun kuring ngartos fungsionalitas na ngan saukur kusabab maranéhanana éta sababaraha, sareng sababaraha peuting kuring disetir ku gagasan awal tulisan ngeunaan téknologi CAD / CAM dina hijina gaya exorcist I terang.

Tapi tekenan anu teu mibanda cukup alesan atanapi gagasan sabaraha urang bisa jadi kabetot dina maca, kuring dieureunkeun masalah sanggeus opat artikel tedious sareng ngamimitian blog anu patuh ka Melancholy tina ngaleungitkeun nagara ku jambatan anu tetep henteu matuh ka parantos langkung lila. Ku kituna kuring ngajak agenda sareng ngajénkeun judul 25 tina carita cerah anu bisa manéh nostalgia abdi dina waktos wengi nyalira. Kuring mimiti nulis di dapur, di parusahaan ti Jérman anu bieu pisan terang kumaha ngomong Hatur nuhun sawaktos kuring ngajénkeun anjeunna sagelas jus anu disebatkeun anu disiapkeun sareng jambu seger tina tangkal anu imah-pausahaan anu mendakan pausahaan pikeun insinyur asing. Saterusna kuring bakal nyobaan paguneman dina basa Inggris tapi anu Skandinavia anu garing ngan parantos nyarios Hatur nuhun parantos nyarios deui ka laptop.

Gampang nyerat caritana, anjeun ngan kedah ngalakukeun naon anu nanyakeun ka guru kelas lima abdi, sareng sawatara sastrawan tina kelas tulisan kuring dina taun freshman kuring. Sagalana ngalir gancang pisan, abdi nyerat ampir carita saban dinten, dina pendapat abdi anu pang alusna pikeun manéh, tapi sababaraha taun sanggeusna kuring nempo pangropéa profésional anu dianggo, kuring ngarti yén gayana pajeulit pisan, ku kituna urang tiasa ngarugikeun inspirasi alami. Meureun éta saé pisan henteu terang lantaran sepak carita kuring nyambung deui kana sakaligus réncang leutik anu anu kagungan aranjeunna sareng khususna ka para nagara-jalma di Pondok Pasantrén tempat kuring méakkeun sababaraha taun rumaja anu ruminated hiji, karana sareng deui sareng datangna anu salajengna dina jaringan sosial.

Nalika kuring sumping ka artikel 25 I diterbitkeun dina citak sareng kuring ngaleupaskeun ka henteu nyerat deui kacuali henteu nampi paménta. Sakapeung kuring didaur ulang di dieu.

Sapatemon mimiti abdi sareng WordPress

Anjeun egeomatesKuring sok sieun WordPress, sékat abdi ngaliwat édisi wp-config.php teras lajeng henteu terang dimana leumpang. Kalayan pitulung ti sobat Méksiko, abdi junun install deui sareng léngkah anu mimiti mah sareng versi hibrid tina novél téhnologis na blogging wéb. Kuring nulis kali keur kuring, kali pikeun batur Serturist y Blogingeniería... dugi Fransisco nuduhkeun yén anjeunna nyerat langkung kanggo kuring sareng ampir yén anjeunna ngaluarkeun kuring.

Ieu tahap anu nampilan hirup abdi, aya abdi kaleungitan sieun gaya css, ngaganti .httaccess, nuju tugas php basajan sareng akronim séjén anu sumping dina sababaraha sasih: header, sidebar, footer, metatag, cms, xmlrpc , CSS, atom ... daptar didinya teu langkung tamat.

Ahirna kuring dikaitkeun kana Google Earth, sababaraha aplikasi pemetaan wéb, tapi éta mah hésé pisan pikeun nulis hiji panongton kawas anu kuring kuring mikaresep kana taun: Cartesia nu aya tina 2001 sareng GabrielOrtiz ti 2003.

Hiji dinten ti 2007 Tomás, panyipta di Cartesia ngumumkeun yén anjeunna tos nyetel Cartesians on WordPress MU, sareng saha waé anu miharep boga blog kanggo geomatics. Nepi ka harita kuring balik ka nagara injeuman sareng mitembeyan proyék anu kalibet konsépsi multi-Tujuan katastre di handapeun pendekatan ku kota.

Geofumadas.cartesianos.com

Milih Geofumadas kanggo hiji ngaran éta gampang. Salah sahiji mentors kuring (JJ) nyebut kuring ti jaman ka jaman pikeun ngadamel hareup di hareup méja lonjong sareng ngabersihan sareng pamupus dewan formica ngadawuh:

- Kita Hayu, hayu urang ngaroko kopi sareng rasa spasial.

Saos ngalakonan sababaraha pidato dina papan anjeunna ngintunkeun kuring sareng sajak supados anjeunna tiasa ngarobih diagram éta jadi rutin anu tiasa dianggo pikeun prosés cadastral. Kuring réngsé nepi nelepon yén momen mereunGeofumar»Sareng nalika kuring mimiti masang situs anu ngaranna.

Kuring kedah jujur ​​anu ku lajeng kuring henteu nganggap janten naon Kami ayeuna. Mimiti mimiti rada, sababaraha ngajak uleman Thomas tapi sawatara kasép pikeun nyerat kalayan disiplin obsesip. Ku kituna naif sanésna nengtakan abdi yén di awal url galvarezhn.cartesianos.com, sapertos naon waé situs anu sanés anu sanés nyeratna nyobian mendakan ngaranna dina merek; najan judul na sok Geofumadas. Saatos sababaraha waktos diperyogikeun ngaliwatanna ka geofumadas.cartesianos.com.

Diputat sababaraha kali di panglawungan Cartesia kuring ngamotivasi kuring sanajan kuring ditantang deui kritikah sawatara anu muji niat anu saé kuring tapi kajanten laxity séwang-séwangan mah, kaayaan murni tina konteks sareng anu kuatkeun. Pikeun aranjeunna abdi kedah langkung ngagedalkeun tantangan nulis pikeun dunya berbunalisasi tanpa mopohokeun yen kuring gaduh koordinat UTM, kulawarga, sababaraha babaturan, ngalamun sareng blog.

Waktu tos digunakeun dina statistik, WordPress janten langkung ramah, sareng plugin sareng tema anu damang Tomás teu mustahil pikeun ngalacak Cartesians. Mah nuju domain geofumadas.com tapi nampik pikeun mésan Cartesianos, anu sanés hatur nuhun kanggo Cartesia batan pikeun datang datang kualitas anu ka 45 pikeun imah anu dibawa ku kuring. Tapi, kasempetan anu dibikeun lamun WordPress MU ngumumkeun pikeun ngeureunkeun perkembangannya ku kituna henteu gaduh panulisan upaya situs WP Multi, sareng anu kuring konsultasi Tomás lamun Cartesianos bakal aya.

- Lamun ukur anjeun jeung tux anu nulis- Anjeunna ka kuring

Ku kituna kuring ngarti yén salaku idin pikeun muka Geofumadas.com.

Tomás na Geofumadas.com

geofumWarsih 6 ku kituna anjeunna tiasa papanggih sareng Tomás jalma-jalma. Kami nyarios ayat panjang tapi éta salawasna ngeunaan jejer énkripsi saatos standar OGC. Tapi sanggeus tilu perjalanan ka Europeropa, sadaya buah blogna, abdi mutuskeun pikeun ngaliwat Spanyol pikeun nyapek ka taplak sareng didatangan ku sababaraha fans.

Ieu lucu yén janten hiji anu langkung seueur ngobrol ngeunaan peta, kuring indit ka sesah hoyong terang kumaha digawé subway sareng iPad abdi. Pangadeg Cartesia.org linggih dina méja gelas anu rapih, ngagem jaket coklat cahaya sareng papisah anu digosok anu ngajadikeun anjeunna kasampak nanaon tapi saurang juru ukur. Nalika anjeunna bangun, abdi tiasa ningali yén anjeunna jangkungna langkung luhur ti kuring dibayangkeun, sora sora na henteu angkat sareng moderator agrésif panglawungan anu aya dina posisi teguh anu aya di payuneun Pangadilan najan sumanget rahayat -na anu hadé péstasi persis ku gambar Peter Parker dina episode tina Green Goblin.

Gadis anu terantosan kuring didinya, kuring henteu ngomong yén manéhna dipandu sabab manéhna aya satengah kasalahan anu ngajurung kuring sesar; Dinten ieu kuring punten pikeun nyaroskeun ku anjeun kusabab urang hilap abdi mah téksna dina tungtung tabél dugi lapar retak sanggeus ampir dua jam pikeun diajak ngobrol gambar Pleiades, orthorectification sareng lingkup ZatocaConnect. Urang hapunten pertama kalina sareng angkat ka pojok pikeun anu ngahakan, kami ningali deui dugi dugi ka anu custard kanggo dessert sareng waktos ieu Tomas anu nyuhunkeun hampura.

-Tulus, kumaha punten Abdi. Manéhna ngomong, leuwih ageung karisma. Tapi kalayan lalaki ieu urang pernah teu obrolan.

-Kumaha henteu, éta nunjukeun. Manehna ngomong narik kaluar tina akarna dina grimace of kajujuran Karibia.

Lajeng urang balik deui pikeun neuleuman deui dina obrolan, urang dikaitkeun ka barudak kuring anu gambarna parantos dilebetkeun artikel dina blog, anu ogé tina Hormat nepi ka ngahormat gawé pikeun urang damel ka kantor Infoterra. Sangkan wilujeung ka kuring ngarilis compliment dina wangun apology katilu pikeun gadis anu mimiti ngesang anger dina piksel.

-Anjeun kedah terang yen satengahna prestasi abdi disababkeun ku Tomás.

Jeung Anjeunna ngarebut kasampurnaan ti fencer anu.

-Sareng nalika anjeunna kasohor tur saé, anjeunna kéngingkeun Cartesianos.

Seuri ti éta mah, urang masihan silih nangkeup teras kuring indit kana duka abdi ku touring Toledo kalayan gadis anu henteu hoyong janten pituduh saatos sababaraha babaturan Brasil ngiringan kami.

kacindekan

Anjeun egeomatesKuring kedah ngabéréskeun artikel ieu kusabab suku 43,000 tos réngsé sarta aranjeunna parantos nanyakeun kami mareuman alat-alat éléktronik, ku kituna kuring bakal disimpulkeun saloba jéntré.

Langkung ti waktos, aranjeunna geus urang: HM, JJ, Tomás, aranjeunna geus jalma signifikan dina episode ieu mah ngan diringkeskeun didieu dina léngkah pondok. Tapi jalur anu panjang tur aya jalma anu leuwih signifikan ti ngaliwatan blog ieu kuring terang. Sawatara aranjeunna dikaitkeun sareng abdi, anu sanés baca héndsét anu sanésna, énggalna mah langkung-terhubi deui lamun ningali hiji spike ragrag anu sigana wawuh sareng aranjeunna sareng jalma-jalma tetep kontak permanén via Skype, mail atanapi jaringan sosial.

Meunangkeun heula kunjungan bulanan 110,000 ngarugikeun seueur usaha, ampir sadayana kanggo trial and error. Kalayan waktuna vérsi internasional anjog (eGeomate.com) sareng naon NG janten psikolog kuring jeung jaringan sosial anu nulungan tekanan ku Panyekel penting. Kuring percanten ka demokratisasi pangaweruh anu sanés anu ngagagas sateuacan abdi; ayeuna kuring ngahargaan cordiality numana GabrielOrtiz sareng Cartesia nampi abdi, ieu sareng langkung ngamotivasi kuring numpang Z! Spasi pikeun nanggung ngarebut pikeun pangiklan, damel kolaborasi.

Kuring geus ningali seueur pamendak datang sareng indit, sababaraha teuing sae pikeun maot. WordPress sareng gvSIG parantos ditingalikeun ka abdi yén modél open source nyaéta janji salaku software proprietary sareng urang kedah ngalawan, sareng sareng kadang-kadang ngalawan eta. Unggal waktos anu nyerat blog anu anyar sareng nami panulis judulna, harepan abdi dihudang yén dina taun 6 sanésna sanésna tiasa katingali ku ieu bahagia. Kusabab beuki urang cicing dina ekosistem ieu, kami ngadamel konteks Hispanik langkung sustainable ti geofuma gml tapi cicing dina karisma of Melancholy, anu diideuan ku kasuksésan batur sareng kasabaran sareng sarcasm non-kontekstual.

Jadi surak. Mun hiji poe anjeun ngawitan blog, forum atanapi kaca, candak deui. Upami Anjeun gaduh rencana pikeun muka anyar, payun aya rohangan pikeun sarerea.

3 Jawaban "4 momen penting dina sajarah Geofumadas"

  1. Salam sobat Mauricio
    A klarifikasi Nu nyiptakeun Cartesia.org gabrielortiz.com sareng georumadas.com nyaéta jalma anu béda.

    Karya gede Jibril.

  2. Hello Jibril, ayeuna anu kuring maca carita anjeun niténan kumaha éta sakabéh lintasan anjeun anu kuring parantos di handap ieu janten saimbang sareng milik urang.

    Sora aya dina 2005 I badé asup deui dunya ieu éndah GIS, khususna naékna téknologi haratis sareng sabab internét, sareng tempat badag acara di sabudeureun kuring diwenangkeun kuring.

    Forum of Ortiz, Cartesia, gvSIG, Kosmo, jsb, jsb, nyaéta tempat-tempat urang papanggih dina sababaraha kali, kumaha oge, kuring leuwih ti dunya nyata, tulus kuring henteu resep resep pisan waktos ka dunya maya, kiwari kuring tetep eta sikep kitu, kuring nganggap yén gaduh sababaraha waktos abdi tiasa ngahaturanan garis ieu pikeun hormat tur reueus yén kuring sok geus ka arah anjeun sareng geofumadas.

    Jigana éta di tengah 2007 / 2008 Kuring hayang ngamimitian hiji hal siga blog, ieu ngabejaan ka maneh, tapi kahirupan nyata jauh sanggup kuring, kuring kedah ngahaturanan diri kana tugas anu tugas anu ngurus jalma anu husus pisan, abdi masih ngalakukeun hal eta ku kituna kuring ragu bakal balik. pamanggih ngajaga blog

    Ahirna sareng kuring kedah ngapalkeunna mimiti, abdi hoyong ngilikan anjeun, abdi terang yén usaha anjeun parantos ngerjakeun anu saé sareng bakal dibantah deui, iraha abdi tiasa atuh baca éta, abdi kéngingkeun kesel ku forists ku anu kumaha bae anjeun nyritik anjeun, tapi kuring terang yen anjeun pisan Muhun anjeun parantos terang cara ngamangpaatkeunana pikeun nyandak hal éta, ayeuna teu aya deui ragu kumaha pikaresepeun maca sareng turutan léngkah anjeun.

    A nangkeup badag, ti Venezuela salam ...

    Mauricio Márquez

  3. Halo
    Kuring geus ngiluan lalampahan anjeun saprak jaman Cartesia, nalika aya, anjeun jeung sajabana, ngamangpaatkeun Cartesia pikeun nulis blog anjeun.
    Blog anjeun parantos seemed hebat pisan, éta janten cara nyaman sareng nikmat janten sadar warta ngeunaan profési urang.
    Carita kuring kakara maca, kuring manggihan noel sareng nunjukeun yen di tukangeun blog aya jalma di jalan, ku impetus sareng ilusi pangungsian sareng ngabagikeun pangaweruh.
    Ucapan salamet kuring pikeun sadaya taun ieu.
    salam
    Juan Toro
    http://es.linkedin.com/in/juantororebollo

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.