32 warsih saterusna, kumaha nyambungkeun kawat, siklus nutup

Perjalanan pakansi usum panas ieu geus langkung ti ngan ngagurékeun stres. Henteu ngan keur abdi, parantos aya di sésana kulawarga kuring anu marengan kuring.

budak lalaki

Sakapeung analisa anu nyambungkeun kawat sigana janten nyata yén teu aya waktos pikeun refleksi. Panas usum panas sareng kahayang badé mandi di walungan motong melancholy «katuhu dieu éta«, Sakedap tapi saatos ampir lima jam perjalanan, tempatna di tempat palu mah tiasa mendakan walungan leutik saharita, dina piksel anu pasti ampir kalayan katerangan anu éta ngan Plex.Earth Anjeun tiasa ngalakukeun eta.

Ieu tempat tempat kuring lahir, sareng Abdi méakkeun taun mimiti budak leutik. Satengah tina naon anu anjeunna terang tur dipercaya éta gaib; loba pisan nu kadang Teu sangka eta pernah kajadian:

  • The mañanitas jalan nepi ka potrerito dimana bapa kuring nyurung sapi; Simkuring nyandak busa tina ember susu nganggo daun jambu. Di latar tukang mistiricuco masih nyanyi humarurung plaintive pikeun hayam anu henteu tiasa tuang peuting jeung urusan cinta nu leungit dina subuh.
  • Lajeng abdi ate tortillas jagong, anyar dijieun, panas, dibagi dina piring susu seger. A uyah saeutik masihan aranjeunna hiji rasa anu luar biasa ... najan nalika kuring ngabejaan eta, barudak kuring ningali kuring deui ku hiji panon gacho.
  • Budak lalaki kuring sumping pikeun tuang siang pasosore; Salah sahijina nyaéta Don Jerónimo (Chombo), anu paling pikasieuneun. Aranjeunna maéhan hayamna, motong beuheungna di dinya tihang sareng henteu aya kakurangan "langkung tortillas kanggo dona blanca«. Ngan dina koridor éta aranjeunna nempatkeun méja panjang, sateuacan kuring ngagaduhan rel héjo anu pikasieuneun anu nyandak témbok anu garing di témbok kapur.
  • Sareng siang deui dulur misan Bibi Leda sumping ka tempat maén; Dina waktos datang sareng angkat, aranjeunna nyanyian hiji anu ngoyagkeun kuring ku kasieun «doñana henteu di dieu, aya di dusunanana... »ieu nalika premium sumping. Sareng nalika Wilujeng sumping urang ngulinkeun puncak dipintal di patio, atanapi biji giwang dina liang di handapeun Tamarind ... dugi ka kami henteu deui ningali ngaliwatan gelap sareng nalika Guacos mimiti nyanyi di sisi palebah panto.

Kuring indit ka sakola dina isuk-isuk, kami ninggalkeun pisan mimiti na kalawan ampir sajam jalan di jalan nuju kota disebut La Laguna anu urang sumping. Satengah poe kelas sareng blackboard dicét dina tembok sareng pamupus handmade pad. Balikkeunana leuwih gancang lantaran kami lungsur, ngontak sareng ngerjakeun ka babaturan anu cicing di imahna ti mana Don Toño Blanco meuntas lurah dimana Wil ceuk wilujeung. Jeung kitu we datang imah. Sababaraha tortillas kalayan kacang sareng mentega éta beurang; Sesa sore bade ngabangkitan sapi-bah anu ngadir ti Plan del Castaño, urang mandi sagemblengna taranjang bari di kolam renang La Cachirula lajeng urang naek ku sapi-luhur di luhur nuju gunung ka Sabaneta.

Sakola ieu disababkeun pati pupusna, anu dipasang di tempatna éta tempat sakola anu digentuk isuk-isuk sarta di mana barudak padesaan anu caket dieu nyiptakeun kelas genepan gratis. Sore, klinikna damel, di mana urang ngadatangan nampi jasa tina hiji-hijina dokter di ratusan kilométer kira-kira.

Sambungan akina rada anéh. Kaseueuran misan ku kuring diajarkeun sareng anjeunna, sareng anjeunna nyarioskeun carita anu teu diterbitkeun "El Cuco" yén sababaraha pasien anu jarakna maot dina jalan atanapi parantos diubaran nalika parantos sumping, sareng henteu uih deui kusabab panasaran patepungan ka dokter leres Dina perjalanan deui, aranjeunna kaget énggal yén aranjeunna henteu ngecas sareng teguran sabab henteu ngintunkeun barudak ka sakola di taun ieu.


sirineuTerus sumping perang sipil sareng kasar thread ngubak naon anu kuring pikir kuring ngarti pondok abdi dalapan taun. Sagalana dimimitian sabot jumplukan subversive anu diliwatan, sareng ransel héjo dina békkan sareng dénéng anu nyepeng héjo; dua di antarana kalayan janggot sareng panghianatan ku Cubans, Nicaraguans atanapi kipasan gaya anu; najan dina pendapat abdi ieu ngan sakelompok grup idiots. Tookta nyandak bedil 22 bapa kuring, nyaéta keris tina tulang kijang, sareng maranéhna ngajantenkeun rarasaan aing janten dina daptar anu singket ku kami.

Ti dinya, nembak sareng bom ngadangu di mana bae, sepanjang waktos dina sapoe tapi ngagem soré nalika pesawat ngabom désa guha El Tule, Las Raices sareng El Burillo. Ujug-ujug, unggal dintenna, ti sadaya desa di tepi Walungan Araute, pangungsi sumping ka imah, salaki sareng barudak maranéhanana parantos ngabebaskeun ku gerilya ka Farabundo Martí. Ibu katingali sadayana, rambutna rambut, sareng anu langkung ku gagakna, nonton jandéla nalika waktos jaga sumping sareng maéhan aranjeunna.

Urang cicing hiji stress anu pajoang Toys urang sareng biok barudak anu sumping unggal dintenna, anu bau hampang, nyarios sakedik sareng ceurik ampir pikeun sagalana. Tuluy maranehna kenca, ninggalkeun anjing jeung koper di lumbung kalayan janji balik.

Tungtungna aya seueur anjing yén indung kuring junun masihan aranjeunna racun kalayan kacamatan tina nyingkahan wabah tina rabies. Tapi kabeneran aya yén aya aya dahareun séhat waé pikeun kami, kalayan seueur teuing daérah anu dipayogikeun manéh, ku anjeun angkat pajak perang; indung kuring tos nepi ngadamel ampir quintal ku tortillas unggal dintenna pikeun kadaharan kampur anu aya di luhur imah, di payuneun tangkal Nance urang.


Geus metot ka jalan ieu, kalayan 40 taun di buuk buuk. Sanggeus maca buku Tujuh Sparrows tur tingal yén kuring rék bagian bagian dina Uchiha El Rosario urang ngungsi ka Honduras, loba hal make akal pikiran. Carita ngahubungkeun, sareng pandang anu sanés. Jalma ngaraos hal-jentre sacara gobal kusabab perang teu tiasa lumangsung tapi éta ogé teu bisa dilawan. Di tungtung antara garis-bagian anu dicirikeun yén éta ngadamel perangkatna antara miskin, samentawis pamimpin ayeuna di luar luar negeri anu diantarana pakuat sareng nu boga imperium bank; samentara dina gunung ieu mustahil balik alatan jalan éléh.

perqDina panempoan kuring ngadangukeun naon pikir jalma-jalma anu cicingna, abdi nyarios ka jalma anu sanés deui sieun nétélakeun. Kuring sanggup indit ka musium revolusi, dimana kuring ngadéngé sora panduan anu gerilya ti taun 12 ... sajarah boga harti sanés, éta tina priopio sangsara.

Longerta henteu patut persépsi egois abdi naha kunaon kuring ngajak buruan dimana abdi maénkeun baluk, atanapi kunaon aranjeunna nyandak sapi bapa abdi tanpa nanyakeun ijin.

Sawaktos Anjeun ngadangu versi ngeunaan batur anu henteu kungsi ngagaduhan nanaon, kajaba ngimpi pajoang. Yakin yén perjuangan pakarang henteu angkat seueur, kajaba bangga anu kedah dibendah pikeun idéal anu saé. Anjeun nyadar yén manusa sengit dina sadaya urang ngalakukeun. Kanggo sababaraha pahlawan, anu lianna dilaknat ... sakumaha ketuhanan salaku urang.

Rarasaan éta meuntas ... Kuring kuciwa ka dulur dulur 7 Leungit, nu pamanna 4, sareng baraya 6 lianna anu jauh.

Anjeunna kasohor kaleungitan na ngan 3 sadulur, bapana, sareng langkung ti 11 baraya caket. Manehna ngenalkeun yén adinana paralisis ku paralos dina tangkorak dirina, yén pamanna téh cacad ku jalan panambangan milik milik, sabab opat sahijina moal kuburan dirina ku sabab kuburna teu muncul, éta duanana barudak éta pamanna hawa sareng keris tina bayonet sarta yén misan pangbadagna maranéhanana ngan 10 na 12 taun geus dilanggar aranjeunna sateuacan maehan aranjeunna. Mantenna, anjeunna nyarios ku salah-sobat, babaturanana, babaturan milisi, pupus ... di lamping El Volcancillo, Cerro.

bom

Perquín, di turunan Ojos de Agua, di lamping Azacualpa, di Chorreritas, di garéja El Rosario, di Cerro Pando, di Cruce de Meanguera, di La Guacamaya, deui di San Vicente, di Usulután ...

Ieu sabaraha seru hirup urang. Salaku taun kaliwat, mémori urang otomatis defragments sareng ngirimkeun rasa goréng kana handap. Lajeng anjeunna mawa kana beungeut jurang anu pangsaéna sareng dipasangkeun éta dina basting anu angkat pikeun ngingetkeun urang yén éta kawas éta. Geus dioptimalkeun dina standar mulih unggal waktos urang tempatna aya di ayunan, ngémutan ka pamandangan anu sigana janten bagéan hiji carita, sareng gaul sareng kabagjaan anu ayeuna ngahasilkeun urang anu caket.

Kalayan bédana anu 32 warsih saterusna, henteu aya béda.

  • Mah ieu jalmi bencong saha manéhna hated. Waktos dipanggihan kuring tumuwuh akar kutang dugi I robah téknik kanggo karir sosial.
  • Anjeunna, renegade daék maot keur sababna. Ayeuna sadar yén anjeunna téh salamet pikeun hal langkung ti hiji kaajaiban.

Ieu kumaha damang nyaéta pikeun nyambung thread jeung Baheula, mopohokeun grudges sareng siklus anu nutup. Dina ngalakonan rekening langkung seueur palajaran di balik tempat ieu ...

Ku jalan kitu, tempat anu disebut Zatoca. As ZatocaConnect

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.