20 Hambalan ngawangun kota ti scratch

Ieu item hiji kolektor pikeun fans Development Urban sarta Manajemén Land, éta saluareun roko di kota pinter anu kasampak kawas klise ngarah secukupnya Complicating urusan digedékeun di hambalan 20 disederhanakeun, tantangan pikeun nu sipatna tohan nagara kayaning Mesir jeung Guinéa Khatulistiwa di redraw gede maranéhanana.

Dokumén nu kuring ningali, anu nambahkeun tumbu di ahir artikel nu mangrupa analisis basa Inggris ditulis. Ieu teu dimaksudkeun pikeun janten rarancang nuturkeun, tapi rada ngamungkinkeun uninga variabel tangtu nu geus hadir dina proyék pangwangunan dayeuh anyar sakuliah sajarah amalan di kota kiwari urang ayeuna keur disorot jeung ditiru di rencana anyar sarta naon wewengkon nu kudu dibikeun pentingna gede, diantara jejer sejenna anu.

kota pinter

Nyimpulkeun dua puluh léngkah:

1 Pilih lokasi

2: Patikeun suplai cai

3: mastikeun hiji suplai dipercaya duit

4: Gawé

Pikeun kota pikeun jadi pangabutuh pagawean ékonomis sustainable. Dina kayaan ieu, ibukota anyar Mesir presents kasempetan hadé kusabab institusi pamaréntah baris mindahkeun ka kota anyar, nurutkeun Herbert Girardet, panulis "kota Gedong sustainable".

kota pinter

ieu kaayaan geus lumangsung di kota séjénna nya éta dijieun tina scratch sakumaha Brasilia (Brazil), Canberra (Australia), Abuja (Nigeria), Ottawa (Kanada) jeung Cirebon (India), anu ngadegkeun salaku ibukota anyar, bringing "Kasempetan Proyék jeung produk pamutahiran ékonomi janten pusat nasional administrasi".

5: Ulah narajang pangeusi

6: Ngembangkeun rencana master

7: integral tina angkutan

8: mertimbangkeun Larang mobil

9: Jieun jarian pinter

10: ngamaksimalkeun konektipitas

11: aspires janten karbon nétral

12: Mimitian deui, poho taman

13: ... budaya

14: Mangga, teu sejen Pulo senang

Kota résiko dijieun tina scratch teu maturan aranjeunna kasempetan pagawean anu sarua, perumahan jeung angkutan pikeun maranéhanana anu rék nyicingan.

kota pinter

Malah anthropologist di Universitas Oxford, Nick Simcik Arese, nyebutkeun jenis ieu kota mungkas nepi jadi hiji kelas apartheidKusabab aya euweuh pilihan pikeun maranéhanana kalayan daya ékonomi pangsaeutikna.

Ieu kanggo alesan ieu nu dayeuh kudu fokus kana aspek langkung transcendental, kayaning rupa socially.

15: Jieun hiji pernyataan

16: Ngubaran pagawé kalawan hormat

17: Ngawangun gancang, teu gancang ...

18: PPKN pikeun warga anyar

19: Lamun ngawangun éta, maranéhna bakal datangna

20: Méré eta ngaran

Sanajan keur disada logis, eta teu langkung diteundeun dina pikiran keur euweuh urusan naon anu lumangsung kalawan ibukota anyar Mesir, anu dina opat bulan ti pengumuman na, acan bisa ngaranna.

Kuring nyarankeun nyokot katingal di aslina artikel, atanapi versi Inggris awal.

2 balesan pikeun "20 Hambalan ka ngawangun hiji kota ti scratch"

  1. Simkuring rada teu ngarti, tapi kuring hoyong masihan conto. Kuring gaduh data dina GPS nu aya dina X = 534787, Y = 9747800 kawas grafik ieu dina google haté, naha nepi ka asupkeun gelar, menit, detik atawa lamun heunteu, upami kuring gaduh dina derajat, menit, detik sakumaha kuring bisa dirobah jadi X, Hatur nuhun Y.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.