minggu 2 peta kolaborasi tina nilai Amérika Latin

Aranjeunna geus lima belas poé tanda jelas kumaha belet Latin America SIG disambungkeun dina konteks kolaborasi nu kiwari ngawenangkeun téknologi informasi jeung komunikasi.

Ieu proyek diwanohkeun ku Lincoln Institute, kalawan sababaraha poé smoked na Friends Kopi Diego Erba, Mario Teguh Piumetto sarta Sergio Sosa, timbul teu ukur kaluar kabiasaan digawé panalungtikan nilai tanah di Amérika LatinTapi ogé mencet kasehatan ékosistem kolaborasi. Keur kitu, dipasang dina GIScloud peta nu sukarelawan tiasa nyumbangkeun pangaweruh maranéhanana konteks.

Hasilna pisan metot, nalika anjeun geus boga sahanteuna 15 poé kolaborasi:

Tangtu jumlah pamaké museurkeun collaborating (135) teu wawakil jalma anu bener geus dipigawé pikeun titimangsa. Tabel di handap nembongkeun jumlah kontribusina ku nagara, kolom panungtungan ngagambarkeun jelema nu aya di niat pikeun ilubiung. Aya sababaraha nagara, kayaning Bolivia, Nikaragua sarta Venezuela anu teu didaptarkeun sabab teu nyadiakeun acan.

nagara

kontribusi

bagean nu diterangkeun tina persen

kabetot

Argentina

102

30%

27

Brasil

52

15%

19

Honduras

44

13%

1

Colombia

35

10%

15

Méksiko

20

6%

18

Péru

20

6%

4

Ékuador

16

5%

11

El Salvador

14

4%

4

Uruguay

10

3%

2

Chili

8

2%

6

Bolivia

7

2%

9

Panama

6

2%

2

Guatemala

5

1%

3

Kosta Rika

5

1%

3

républik Dominika

1

0%

7

Ti data kasebut, ampir satengah aranjeunna geus dicokot ti nawaran diterbitkeun.

tawaran dipasang

167

48%

Nawiskeun informed ku bidder

74

21%

Pangajen atawa assessment utamana

60

17%

ngalapor katilu

27

8%

diobral dijieun

17

5%

Ampir 50% tina nilai nu dilaporkeun pakait jeung sipat urban tina dimensi nu leuwih leutik tina 500 méter pasagi, upami urang nganggap nilai "nepi ka 500 m2". Aya sababaraha kelas anu gaduh panulisan sauntuyan, saprak éta pendataan ogé parantos dimimitian, utamana "up to 1.000 m2" sareng "ti 1.000 to 5.000" anu sacara pasti sacara pasti ngahasilkeun hasilna henteu ngabantosan.

500 mun m2

157

46%

1.000 mun m2

21

6%

500 2.000 ti m2

102

30%

1.000 5.000 ti m2

8

2%

2.000 10.000 ti m2

34

10%

Leuwih ti 10.000 m2

23

7%

Tungtungna, hasil data ku nagara nyebutkeun tingkat pangaruh pamekar proyék sarta peneliti jaba anu diwanohkeun inisiatif teh. Excels Argentina, kalawan 30% tina data, Brazil sarta Honduras jeung 30 séjén%, eta jelas yen ieu bakal robah jadi kénéh 15 poé tapi muji usaha jalma anu miharep henteu ngan uninga naon kajadian di sesa Latin America tapi ogé bisa dipaké jeung data maranéhna miboga aksés di nagara sorangan.

giscloud

Jalma anu geus didaptarkeun na teu disadiakeun, tingali yén éta téh kawilang basajan: ngan kasampak di kaca of real estate di kota anjeun sarta néangan gedong nu mibanda lokasi geografis di GoogleEarth, atawa photograph yén éta gampang pikeun ngaidentipikasi ; hijina hal anjeun bisa ngalakukeun jeung practicality anu weruh nagara-Na.

Salaku hasil awal, urang kudu mikawanoh potensi GISCloud, anu ngamungkinkeun mah mung analisa data tabular sakumaha Kuring geus diringkeskeun dina tabél ieu, tapi ogé nganalisis spasial kalawan sababaraha fitur metot.

peta bisa dimuat salaku lapisan WMS ti alamat handap:

http://editor.giscloud.com/wms/f8e2fd27e26e7951437b8e0f9334b688

Di dieu anjeun bisa nempo kamajuan peta.

Urang muji usaha, nu pasti bakal geus pamikiran ngeunaan strategi neruskeun nyoco sakali lisénsi sidang kadaluarsa GISCloud. Sugan cara praktis tiasa ladenan tur spreadsheets Google, atawa hal sarupa, saprak informasi dikumpulkeun dina tahap ieu teu wawakil pikeun tujuan nu ngayakinkeun.

Tempo peta di GISCloud

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.