program GIS 13 nu teu nyaho

Di rohangan ieu kuring dikaitkeun kana loba program, anu kasohor salaku sahiji merek AutoDesk y ESRI, kitu ogé popularitas handap tapi posisi-posisi sapertos anu sapertos Bentley, GIS manifold, sarta daftar lengkep tina program diantara maranéhanana anu nembe katingal perhatian kuring Buka Sumber.

Tapi salain éta aya program anu sanés, anu henteu ogé kapenetan, sahenteuna dina kontéks urang diomongkeun Spanyol. Sababaraha daptar malah diposisikan ogé dina Far East. Teras daftar na pikeun nembongkeun salah sahijina:

  • OCAD, Mapping pinter
  • Geokno, Geospatial Pangaweruh
  • Geoconcept, Geomarketing sareng hal sejenna
  • Supermap, ESRI gaya rentang pinuh ku produk
  • SuperGeo, hiji software anu diposisikan di wétaneunan, meureun langkung ESRI
  • Tujuh, software pikeun napigasi sareng elaboration kartografi laut
  • ScanEx, software pikeun topografi, GIS sareng sénsor sensor
  • RockWorks, software pikeun géologi sareng panalungtikan
  • Photomod, Husus pikeun photogrammetry
  • EZSurv, Extension ngaliwatan ArcPad kanggo masangkeun data ku panarima GNSS
  • Pythagoras, CAD, GIS sareng VBA nyebarkeun
  • Orbitgis, Aplikasi pikeun manajemén data wéb
  • Guthrie, Program kanggo transformasi data antara shp, dxf, pdf, hpgl ...

OCAD

Ieu salasahiji conto, sakedik dipikawanoh dina konteks GIS anu ayeuna, dimana waé merek janten fashionable yén wirahma piracy. OCAD Ieu mangrupikeun salah sahiji anu dilahirkeun sateuacan tren geospatial anu ayeuna urang terang bakal dewasa, langkung di kabutuhan pikeun ngadigitalkeun produk anu dilakukeun ku Institut Geografi sareng ku kituna slogan «Smart Cartography».

Jadi alesan anu pang pentingna pikeun mikir ngeunaan OCAD, nyaéta pikeun ngahasilkeun peta anu bakal mungkas dina format anu dicitak.

ocad GIS

OCAD ngarojong impor kana data tina Shapefiles, payil véktor DXF, PDF, Adobe Illustrator sareng GeoTIFF. Saterusna, ieu terpadu dina lingkunganana sorangan nu tiasa disambungkeun kana databés via ODBC.

OCAD_EN

Panginten salah sahiji kakayaan OCAD anu paling berharga nyaéta naon anu mereka sebut "kartografi pinter," dimana teks, garis atanapi gaya achaturated nyata dirawat. Ieu mangrupikeun aplikasi anu ayeuna GIS henteu tiasa ngahontal saprak aranjeunna henteu berorientasi ngahasilkeun peta dicitak tapi pikeun interaksi; ogé kumargi teu sapertos peta sateuacanna, anu leres karya seni, grapik ngan ukur ngagambarkeun naon anu aya di jero databés, dina seueur kasus rada kasar.

Sakali peta dijieun pikeun rasa, éta tiasa didaptarkeun ka format ti tempat éta sumping (bentuk, DXF, GeoTIFF), tapi salian percetakan format sapertos EPS, PDF, AI, SVG. Ieu écés yén saluareun naon di Corel Draw, OCAD nyaéta program GIS, éta nyaratkeun impor data GPS, georeferenced raster and vector vector and transformation coordinate systems.

peta ocad

Cacak siklusna museur kana pangwangunan data, ngedit sareng publikasi, kalebet logika na kartografi tina dalapan puluh. Dina tingkat manajemén data, pangropéa sareng tukeur pohara kawates; eta bieu pisan boga panempo anu dianggo sareng applet anu dikembangkeun di Java tempat émulasi kotak data vektor dina cara anu henteu dinamis. Cacak wates na, saluareun nagara asal na (Swiss), OCAD parantos junun ngahontal langkung ti nagara 60.

Pasti OCAD moal jadi bayangan naon anu tiasa dilakukeun ku gvSIG, upami anggap we standar OGC, klien IDE, Windows Mobile sareng aplikasi Android, jsb. Tapi pasti mangrupakeun software anu anjeun parantos gaduh hormat kanggo karir, sareng upami anu hoyong waé ngadamel peta pikeun tujuan percetakan ... pasti anjeun kudu mikirkeun sacara serius.

Tingali langkung ti OCAD

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.