12.1 konstrain geometric

Salaku ngan disebutkeun, dina konstrain geometric diatur perenah jeung hubungan geometric objék relatif ka batur. Hayu urang nempo tiap:

12.1.1 mana

pangwatesan Ieu Angkatan objek dipilih kadua pikeun satuju kana sababaraha titik kalayan sababaraha point of objek munggaran. Salaku urang mindahkeun obyék picker, Autocad ieu panyorot rupa titik relevan tina géométri nu bisa cocog titik kalayan obyék séjén.

12.1.2 Colineal

Repositions garis kadua dipilih janten colinear kalayan hormat ka hareup.

Concentric 12.1.3

Forcing bunderan, busur sarta ellipses babagi puseur objek dipilih munggaran.

12.1.4 dibereskeun

Jadikeun lokasi tetep titik hiji, sesa géométri hiji obyék bisa dirobah atawa lunta.

12.1.5 Parallel

Modifies susunan objek kadua pikeun ditempatkeun dina posisi sajajar jeung obyék nu dipilih munggaran. Hal ieu ogé diartikeun hartina jalur kedah tetep sudut sarua salaku obyek rujukan. Mun hiji bagean tina polyline a dipilih, ieu bakal robah, teu bagéan séjénna polyline nu.

12.1.6 jejeg

Pasukan objek kadua janten jejeg kahiji. Hartina, pikeun ngabentuk therewith hiji sudut derajat 90, najan duanana objék ulah merta kudu noél. Mun objek kadua polyline a, ngan robah bagean dipilih.

Horizontal sarta nangtung 12.1.7

larangan ieu nangtukeun hiji garis dina sagala posisi ortogonal. Sanajan kitu, maranéhanana ogé boga hiji pilihan disebut "Dua titik" kalawan nu bisa nangtukeun salaku titik ieu babarengan nu tetep ortogonal (horizontal atawa vertikal, gumantung kana wangenan dipilih) tapi ulah milik objek anu sarua.

12.1.8 Tangent

Merlukeun dua obyék noél tangentially. Jelas, salah sahiji dua obyék kudu kurva a.

12.1.9 smoothing

Obligates a spline pikeun ngajaga kontinuitas kurva na kalawan obyék séjén.

12.1.10 simétri

Forcing hiji obyék pikeun sejen cicing simetris ngeunaan hiji objek katilu anu boga fungsi minangka hiji sumbu.

12.1.11 Sarua

Sarua jeung panjang hiji garis atanapi polyline bagean relatif ka garis lian atanapi ruas. Lamun dilarapkeun ka objék melengkung, kayaning bunderan sarta busur, anu malah lajeng nu spokes.

Hiji Balesan to "12.1 konstrain geometric"

  1. sangkan video ambéh maranéhanana bisa turun sarta ninggalkeun aranjeunna dina compu kami mangga

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.