Impor data ti OpenStreetMap mun QGIS

Jumlah data nu aya dina OpenStreetMap Ieu bener lega, tur sanajan henteu lengkep diropéa, di hal nu ilahar nyaéta leuwih akurat ti data tradisional diangkat ku skala cartographical daun 1: 50,000.

Dina QGIS nyaeta beban hébat lapisan ieu salaku peta tukang sakumaha gambar Google Earth, pikeun plugins aya, tapi ieu téh ukur peta latar.

Kumaha lamun naon rék nyaeta mun boga lapisan OpenStreetMap salaku vektor a?

1. Ngundeur basa OSM

Jang ngalampahkeun ieu, anjeun kudu milih wewengkon mana nyangka pikeun ngundeur data. Éta atra yén wewengkon anu kacida gedéna dimana aya loba émbaran, ukuran pangkalan data bakal gede pisan jeung consuming waktu. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun milih:

Vektor> OpenStreetMap> Undeur

WSO qgis

Di dieu jalur mana nu file XML keur diundeur jeung extension .osm ieu dipilih. Anjeun tiasa nangtukeun rentang dial ti hiji lapisan aya atawa deployment ayeuna of view. Sanggeus milih pilihan nu narima, Prosés download anu dimimitian jeung keur mintonkeun volume data diundeur.

2. Jieun databés a

Sakali anjeun ngundeur file XML, naon anu diperlukeun nyaéta ngahurungkeun ieu kana databés a.

Hal ieu dilakukeun ku: Véktor> OpenStreetMap> Impor ti topology XML ...

WSO qgis

Di dieu urang nanyakeun yén kami asupkeun sumber, output file SpatiaLite DB na lamun urang ngimpor sambungan geura dipercaya.

3. Panggero QGIS lapisan

Nelepon data sakumaha lapisan hiji merlukeun:

Vektor> OpenStreetMap> Ékspor ... topology SpatiaLite,

WSO qgis

Ieu kedah nunjukkeun naha urang nelepon ukur titik, garis atanapi polygons. Ogé kalawan tombol beban kana databés bisa daptar naon objék dipikaresep.

Hasilna, urang tiasa muka lapisan peta urang, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

WSO qgis

Tangtu, keur hiji prakarsa OSM open source, éta bakal parabot custodial panjang pikeun ngalakukeun nurun ieu hal.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.