Nilai software

IMG_0778

hargana aya dina kotak, biaya di motivasi urang, pamakéan utiliti kami masihan nilai dina pangajén urang.

Ieu matuh touchy, gumantung kana point of view tina anu nyebutkeun éta dedicated na anu bayaran expenses maranéhna; umumna urang dikaitkeun nilai a software jeung labél na dituturkeun ku tanda dollar, mindeng unattainable keur leutik atawa pasar kusabab dibandingkeun konteks sejenna henteu persis sarua.

I am a pangagem teguh nu boga surat ijin muka sumber mangrupa trend teu bisa balik, sarta yén dina sababaraha taun (upami teu acan lumangsung) nyandak pangsa pasar alus di paling niches dunya téhnologis, sustainably (moal ieu lumangsung). Tapi software anu haratis, teu hartosna yén lapar umat manusa bakal mungkas. Palaksanaan, inovasi, latihan jeung Ngamutahirkeun boga harga anu kudu dibayar ku batur; sarta pamustunganana software komérsial kudu aya keur tren tradeable.

Nalika sora isuk ieu uninga Nagreg Bentley, sabaraha jutaan dollar geus akumulasi di 25 taun kalayan Microstation kulawargana & software, sakumaha pamikiran mimiti kuring boga string of atrocities pantes pikeun spasi ieu. Tapi lamun urang nyadar yén ieu téh harga hiji anu innovates dina batu kadua batur jeung di parusahaan loba batur, réngsé nepi recognizing yén éta téh mangrupa ganjaran pikeun usaha maranéhanana, aranjeunna henteu ngalakukeun kuliah babaturan 23 maranéhanana (kaasup kuring atawa bapa kuring).

Ieu masih dipikaresep pikir nu istighfar ieu dicokot lantaran loba geus dipaké tur diasah parabot maranéhanana. Leres, tapi batur geus dijieun kauntungan sorangan, nu ku hukum hirup sempet junun kalayan sagala software lianna, ka extent gede atawa Lesser tapi ampir pasti kalawan usaha sarupa.

Ku kituna lamun urang kritis harga software, watesan -na pikeun tungtutan urang, kualitas layanan atanapi malah kawijakan gélo maranéhna; Urang ogé kudu sadar yén urang bisa jadi dahar berkat ayana; boh dina pamakéan atawa kompetisi.

AutoCAD meakeun loba memori, Bentley nyaeta unintuitive, gvSIG pindah teuing slow, ESRI pisan mahal, Windows geus tinggaleun jaman, Manifold saeutik dipikawanoh, Google Earth pisan kabur ...

Pesimis teu meunang loba panghargaan dina sajarah, sahingga ngakuna mangrupa panggampangna (jeung kadang nikmat), tapi salawasna (ampir) nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan hiji perspektif "meunang-meunang" dina ranté tina nilai nambahan tina hubungan:

sukses -My mangrupakeun hasil tina technicians abdi, exploded maot tapi incomes maranéhna geus dipelak neruskeun Anjeun sareng nu mayar tagihan maranéhanana. Dina tungtungna kuring diajar leuwih kaahlian maranéhna aranjeunna sajak kuring, sababaraha datangna leuwih tebih ti abdi, sabab geus loba poténsial.
-They bakal nguntungkeun tina catetan-Na, najan Kami anu nampi keprok kiwari; decanting moal bisa ngarti jealousy profésional ieu atanapi hanjelu. Tapi tuluy maranehna kudu sukses maranéhanana, kuring sugema dinya na ieu téh senar anu sakuduna lumangsung saha ayeuna boss abdi.

Hal sarupa kajadian mun software nu:

-Bentley ngajadikeun loba duit na di balik méré kuring a hadiah tina $ 300, tapi kalawan parabot na geus fed kids abdi, dimekarkeun pangaweruh jeung pangalaman.
-AutoCAD monopolizes pasar global, tapi berkat popularitasnya boga loba siswa dina kelas kuring daék mayar na rébuan datang pilari kawas méré pamakéan komo cara ngajalankeun keygen nu.
-ESRI teu hormat sababaraha standar komunitas, tapi SIG owes loba aggressiveness sarta buka konferensi di San Diego geus diideuan kuring motivasi nu bisa boga beurat.

Gumantung kana kumaha urang ngalakukeun, urang bisa boga pikiran pesimis ngeunaan ESRI, Bentley, AutoCAD, gvSIG, Google Earth atawa merek Windows. Tapi aranjeunna produk batur anu nyokot alpukah pikeun nyieun aranjeunna kaluar tina nanaon, atawa gagasan pisan primitif ti naon aranjeunna ayeuna. Hiji bagian hade naon urang dahar unggal poé téh alatan ayana, jumlah kegigihan anjeun, inovasi jeung delight hirup sangkan sagala win. jalan anu hargana, prestasi anu nilai.

Pasihan abdi nami teh software Anjeun sahenteuna sympathizes ... ogé, upami éta henteu keur manehna, meureun maneh bakal teu boga kanyaho anjeun jeung 8 menit ti cukup mun teu ngagem maca pos ieu, kusabab blog ieu bisa jadi teu aya. Dina kacindekan, nilai produktivitas software bakal kami ngatur kalawan naon we invested di dinya, loba, saeutik, ékonomi, histeris atanapi seru.

Balesan keur 2 "Nilai software"

  1. Oke, sababaraha aggressiveness tina badag software pausahaan dagang nyokot kauntungan tina jabatanna na harms teu mung institusi tapi pamaké anu meakeun produk maranéhanana.

    Pikeun perangkat lunak gratis, taruhan kedah diteruskeun, sanaos kelestarian kedah dianggap sacara serius. Urang sadaya parantos katingal alat anu diwangun dina sababaraha cara, lakukeun ampir anu sami, opat sahijina nahan sareng anu sanés janten lungse sareng maot. Henteu yén éta goréng, tapi éta nyéépkeun waktos, prakarsa ... sareng pérak ahir.

    Ieu kematangan alus aranjeunna geus kahontal lisensi bébas, sanajan aya kénéh dianggo pikeun ngalakukeun pikeun ngumpulkeun usaha (Teu dina kasus SIG) tapi dahan séjén.

  2. Jigana isu nilai atanapi kumpulan software proprietary mangrupakeun sawala rada jieunan. Pendekatan tina software bébas boga tujuan pikeun naekeun ngembangkeun sarta pamakéan aplikasi haratis (gratis lolobana) tapi teu criminalize usaha jeung jasa (hal sabalikna nyaeta nalika pausahaan ieu nyebarkeun lampah ilegal jeung korupsi nambahan kauntungan maranéhanana atawa leuwih dominan pasar dina palanggaran hukum antitrust nagara).
    Jigana anjeunna geus pernah questioned anu kudu dibayar ku software tangtu. Naon geus dilaporkeun nyaéta kurangna alternatif pikeun mulasara kabébasan (salah sahiji nilai dasar dina model ekonomi ayeuna) pikeun milih, pamakéan sarta ngahasilkeun (baca lisensi nu teu unduly ngawatesan hak abdi kana produk gawé kuring, atawa kabebasan abdi tina pilihan alat téhnologis tinangtu).
    Jawaban ka kantun ieu hak nyieun tur ngenalkeun ka pasar produk anyar pikeun alternatif aya, complementing supply pasar kalayan jenis lisénsi anyar jeung fitur anyar sarta bedah, reaffirming kabebasan pilihan pamakéna tur pamaké.
    Lamun masalah éta aya produk komérsial, pausahaan anu untung ti dinya tur nilai kaleuleuwihan na, anu bakal pakait subsidi kaayaan keur meuli software proprietary atanapi nasionalisasi tina korporasi jeung pausahaan ngahasilkeun software. gagasan absurd, tangtosna, geus pernah ngajukeun FSF atanapi organisasi lianna. Sabalikna, Tujuan geus salawasna geus kreasi produk jeung jasa alternatif anyar.

    Salam.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.