Léngkah keur ngahasilkeun peta maké drones

Generating peta maké téhnik ieu bisa jadi masalah gede, salah masalah sapertos kitu kritis kalayan konsékuansi tina leungitna bulan berharga gawé mangpaat lamun anjeun boga euweuh pangalaman saméméhna dina ieu tugas.

Pendiri Aerotas System Mapping Urang nyarita dina artikel POB Online, Loba surveyors museurkeun karya ieu, mimitina nyawalakeun tipe drone ka acquire lajeng, difokuskeun sawala tina ciri produk ahir néangan pikeun ménta, ngahasilkeun salaku hasilna, anu panjangna perlu waktu comment éta.

Nyanghareupan kaayaan ieu, éta sasaena, anjog ka efisiensi gede tur Profitability, nyaéta dimimitian ku hasilna dihontal, identifying sekuen gawé dipigawé jang meberkeun ngalaksanakeun software drone pikeun ngahontal hasilna diperlukeun.

Urang lajeng bisa ngadegkeun léngkah 3 mun ngalaksanakeun pagawean, nyaéta, kahiji mastikeun yén data dikumpulkeun di lapang anu dipercaya jeung bener; lajeng ngolah data ieu ngahasilkeun hiji orthophoto sarta modél élévasi digital (DEM); tungtungna, ngagunakeun modél dijieun, generating permukaan dina AutoCAD (atawa sarupa) kitu oge sareng 'garis-karya' (dipake jalur) jeung tungtung angkat. Mertimbangkeun léngkah diatur kaluar di jéntré:

Kumpulkeun widang data valid

Pikeun tim keur ngalaksanakeun informasi gathering ditangtoskeun anu diperlukeun éta operator geus saméméhna geus dilatih di lila-pangalusna pikeun ngadegkeun duanana kontrol taneuh, kayaning ngabogaan hiji software autopilot ngonpigurasi ka nyieun pemetaan topographic.

Dina kasus kontrol taneuh netepkeun drone, Anjeun kudu mertimbangkeun kriteria sarua dipake pikeun photogrammetry konvensional. prakna nunjukkeun yén ngadegkeun tujuan sarta dianalisis ieu ku ngangkat dina taneuh jeung sakuliling, ideally nyetél lima gol aréa ngalayang, 4 di juru na unggal puseur keur sanggup ngawengku tujuan langkung nurutkeun kana ciri di wewengkon éta (tinggi atawa spot low).

Lajeng, autopilot tos disetel, nyokot kana akun rada ngaleuwihan unggal kontrol dina dua sisi na candak dua garis poto saluareun unggal papariksaan maké téhnik sarua jeung nu Google Earth anu ngamungkinkeun tracing antarbeungeut grafis lahan nyetél luhurna hiber teh.

Meunangkeun orthophoto na DEM

Lengkah kadua pikeun ngolah poto nu dicandak ku drone ka ngahasilkeun orthophoto na DEM. proses ieu bisa milih antara sababaraha solusi dina pasaran nyokot kana akun anu prosésna kieu photogrammetry konvensional anu logika sami. Ku ieu kami hartosna yén poto tumpang tindih dumasar titik taneuh dibagikeun ngaliwatan poto tindih.

Urang kedah dicatet yén drones nganggo kaméra leutik sarta uncalibrated dibandingkeun jalma dipaké dina photogrammetry. Kituna maranéhna kudu nyandak kavling gambar pikeun ngahontal overlay tinggi. Ieu ngakibatkeun, pikeun tiap titik dina taneuh, jumlah ranging antara 9 na 16 gambar, anu ku téhnik pangakuan gambar dipaké ku 'berths' program dipilih jadi dicirikeun poto nu dibagikeun.

Nyoplokkeun beungeut ngangkat jeung karya online

Nyaeta hambalan panungtungan ieu nu firms paling konsultan di survey gaduh leuwih kasusah alatan program paling modeling 3D (contona Sipil 3D) teu dirancang pikeun digawe sareng model permukaan badag dihasilkeun program drone. Éta pisan sababna naha solusi pos processing muncul salaku cocog pikeun tugas ieu.

Ku jalma, juru ukur di milih titik dipake ku ngaklik on maranéhanana dipikahayang titik gambar digital. Unggal ieu dirékam ku program salaku pasangan koordinat.

Unggal titik satuluyna lokasina di lapisan nu cocog Konvénsi ngadegkeun ku 3D Negeri Sipil (atawa pamakéan) ku kituna lamun anjeun muka file dina titik program boga format sarupa jelema ti stasiun nu GPS baku Rover atawa stasiun total.

conclusions

Handap metodologi ieu bisa ngahontal tabungan dramatis waktu jeung duit dina proyék pemetaan topographic, diperkirakeun dina% tabungan 80 kana waktu. Urang bisa pariksa ku ngabandingkeun titik newak ku survéy konvensional anu dilakukeun ku hiji ahli dina 60 titik per jam kalayan 60 titik dicokot dina sadetik ku software pos-processing.

Tungtungna, sok inget yén konci mun ayaan na waktos nyimpen gawé téh pikeun ngaidentipikasi karya runtuyan leres ngahasilkeun hasil nu dipikahoyong dina cara paling éfisién mungkin.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.