Hispanics di Amérika Serikat

peta Hispanics di esttados Amérika

Ampir 100% tina jalma Kuring geus katempo dina wangunan anu Hispanik, aya ampir sok Honduran, loba Mexicans na teu heran paling teu boga dokumen. Ngawangkong ngeunaan eta kalawan instruktur kuring, mun balik nempatkeun geus ditinggalkeun kuring pikeun nalungtik sabaraha Hispanics aya di Amérika Serikat, nuturkeun nepi ka shock budaya anu boga ieu di wewengkon konstruksi.

100_4880

Paling wangunan dijieun kalawan Hispanics, jelas gaya gringo. angka badag imigran nu tinggal di neighborhoods heubeul, éta Konon ayana pangaruh ieu tren di goodwill pikeun nerapkeun lila-budaya anu teu nampa Amerika. Sanggeus néangan Internét I kapanggih bangku gereja Hispanik kaca dedicated ka ngajaga inpormasi patali imigrasi Hispanik jeung Amérika Serikat. Kuring ieu struck ku peta migrasi, sanajan geus diwangun dina Flash, nembongkeun tumuwuhna anu Hispanics gaduh di distrik béda di unggal kaayaan di opat hambalan: 1980, 1990, 2000 na 2007.

kaca boga loba beuki data ti menu luhur Anjeun nembongan, aya statistik, propil imigran, studi demografi ku kaayaan jeung nagara asalna. Kuring nyarankeun eta.

Pikeun masihan conto, lamun hayang nyaho nagara kalawan paling Hispanics di Amérika Serikat, kaasup Spanyol, ieu hasilna:

No. nagara populasi bagean nu diterangkeun tina persen
1 Méksiko 29,189,334 64.3
2 Puerto Rico 4,114,701 9.1
3 Kabéh Hispanics séjén 2,880,536 6.3
4 Kuba 1,608,835 3.5
5 El Salvador 1,473,482 3.2
6 républik Dominika 1,198,849 2.6
7 Guatemala 859,815 1.9
8 Colombia 797,195 1.8
9 Honduras 527,154 1.2
10 Ékuador 523,108 1.2
11 Péru 470,519 1.0
12 España 353,008 0.8
13 Nikaragua 306,438 0.7
14 Argentina 194,511 0.4
15 Venezuela 174,976 0.4
16 Panama 138,203 0.3
17 Kosta Rika 115,960 0.3
18 séjén Tengah 111,513 0.2
19 Chili 111,461 0.2
20 Bolivia 82,434 0.2
21 Amérika Kidul lianna 77,898 0.2
22 Uruguay 48,234 0.1
23 Paraguay 20,432 0.0

Sababaraha fakta sigana low, tapi aranjeunna hiji titik penting rujukan. Ogé boga peta mana tungtung Dimensi 3 sakumaha Los Angeles, Chicago, Rajana jeung Houston anu.

peta Hispanics di esttados Amérika

Éta ogé bisa jadi download statistik pinuh dina file 4MB Excel.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.