Élmu sarta Informatika Geographic ... jeung komunitas pamaké di Honduras gvSIG

Widang Émbaran Geographic geus rada nyebarkeun kaluar di Honduras, nu teu béda ti nagara Amérika Latin lianna dimana loba proyek nyieun Investasi beurat kalawan daya éksternal atanapi kerjasama tapi pamustunganana mungkas descontinuándose di lembaga runtah pamaréntah nu usefulness inpormasi jeung tanpa minuhan urutan dasar pikeun nyegah duplikasi usaha.

cartografia Honduras

Tapi abdi hoyong nyalametkeun hiji inisiatif nu Jigana bisa jadi mesin anu concentrates aktor béda sarta ahirna manggihan cara -na pikeun emulate bagian tina peran eta ngagambarkeun di Guatemala Universidad San CarlosThe kanu ngahontal di Kosta Rika jeung College of Topographical Insinyur jeung kakuatan institusional INETER di Nikaragua. Kabéh rujukan pohara alus tapi kelemahan bisa disintegrated mah ukur aya di lingkungan masyarakat tapi régional.

Tur éta yén naon prihatin sanes lembaga gigantic anu tiasa ngalakukeun sagala, tapi hiji entitas nu conjuncts sarta kelestarian di hiji titik lemah: nu akreditasi akademik. Maksad abdi Fakultas Ruang Élmu tina Otonom Universitas Nasional Honduras, dimana tanggal ka konvergen usaha dina artikel hareup kuring miharep pikeun deepen:

The Master of Management Land.

cartografia HondurasIeu dimimitian ngeunaan 2004 jeung rojongan ti universitas Alcalá sarta Agénsi Spanyol pikeun Kerjasama International di taun ngembangkeun Phase II jalur. Hasil gawé ieu sareng proyék panalungtikan lianna geus nyokot publikasi kayaning:

  • Prototipe multimédia Atlas sajarah Center Central District Honduras.
  • Analisis spasial pikeun ngaidentipikasi wewengkon prioritas tina campur keur ngembangkeun sarta pamutahiran ti puseur bersejarah ngeunaan Tegucigalpa jeung Comayagüela.
  • Ulikan ngeunaan pola sebaran spasial ozon permukaan di perkotaan di Kacamatan Tengah.
  • Characterization of hydrothermal robahan sarta panutup taneuh dinamika ngagunakeun métode sensing jauh di Lebak Choluteca.
  • Ngadegna teh jaringan geodesic of Tegucigalpa, ngagunakeun téknologi GPS na liaison jeung Jaringan rujukan resmi di Amérika Tengah.
  • Kreasi a Data infrasturktur Ruang pikeun UNAH proyéksi tingkat nasional dina kerangka proyék multidisciplinary: Wewengkon, populasi jeung kelestarian.
  • Kreasi algoritma nu anyar Sextant na gvSIGFokus dina ngaronjatkeun applicative nu gvSIG-Fonsagua tata aksi keur suplai cai jeung sanitasi cai di padesaan di Honduras UDC-UNAH-UNEX.

Kiwari dimungkinkeun dua ayeuna ngembang Prosés nu narik perhatian. Hiji I dikaitkeun saméméhna dina artikel tapi teu kalawan pendekatan nu kiwari geus dihanca Universitas.

Balapan Élmu sarta Geographic Émbaran Panyiaran.

Sakola ayeuna ngagaduhan kelas umum anu dina tataran electives:

  • Bubuka nepi Systems Global Geopocisionamiento
  • Bubuka keur Systems Émbaran Geographic
  • Bubuka keur Jauh sensing

Tapi ti taun 2013 diperkirakeun mimiti maturan nu muda katelah CTIG jeung Universitas innovates di wewengkon ieu dina pilarian of ngadidik domain optimal sumberdaya academically manusa di wewengkon Sains jeung Téhnologi Émbaran Geographic salaku :

  • Systems Émbaran Geographic
  • Sistem Geo Warming
  • jauh sensing
  • Data spasial infrasturktur
  • Biologi Kelautan sarta Akuatik
  • Élmu Komputer patali widang Élmu jeung Téhnologi Émbaran Geographic, pikeun ngarojong séktor béda.

cartografia Hondurasras boga bahan 52, unit kiridit 231 sarta rencanana ditalungtik dina 5 taun. The best of ieu yén Akademi aya dina lingkup na, dina ngadegkeun kriteria bisa patepung cocog teh sarjana dina widang tanaga gawé patali jeung eta. Peta teu sami keur dikembangkeun ku perusahaan swasta atawa awak akreditasi umum.

Sarta tangtu dampak best of ieu strengthening fungsi institusi aya, anu ngembangkeun profésional ieu kajawab dina widang kayaning:

Sipat Institute, Dinas Pekerjaan Umum sarta Perumahan, Leuweung Konservasi Institute, Departemen Irigasi jeung Musibah Pengetahuan Alam, Departemen Pertanian, permanén Komisi contingency, Direktorat of Promosi Pertambangan, Departemen Interior na Pangeusi, Empresa nasional Energy sarta Power, Honduran Télékomunikasi Company, Honduran Pariwisata Institute, Institute nasional Statistik. Sajaba paguron anu sarua jeung swasta.

Pondok Karir Téknis Cadastre.

Ieu proyek nu nyiar disaggregate darajat saméméhna a teknisi anu butuh waktu tawaran ka tingkat lega, anu huluna bisi tanah kota mana Lolobana pamaréntah lokal anu teu bisa mayar fee éta gelar sarjana muda. Ogé ngeusian gap dimana Survey Land Nasional geus neglected peran poténsial di kaahlian dumasar akreditasi dawam.

balapan ieu ngeunaan kelas 28, kalawan sababaraha mata pelajaran di pajak na isu pangaturan jeung inténsitas gede. Sanajan poténsi janten scalable jeung gelar.

masalah masih dina teken dewan walk tapi diperkirakeun dina taun datang sakumaha gelar kasebut disetir.

sambungan na jeung Software Open Source

Paling pikaresepeun tina prakarsa ieu muka pikeun software bébas.

Ieu mangrupakeun subjék dina nu Kuring miharep bisa aub ti sektor sejen tapi jigana dina sababaraha taun hareup kakuatan ieu usaha pikeun ngadegna ti Komunitas of gvSIG pamaké, ngumpul teu ngan kusabab sababaraha latihan maranéhna geus kalawan parabot ieu tapi ku linking jeung rojongan dana publik di Spanyol, dimana inisiatif keur dilahirkeun tapi undoubtedly bakal posisi sorangan di Amérika leuwih narik ti jelema ditempo di Éropa jeung Afrika tabrakan.

Amérika Latin mangrupakeun buana subur pikeun software bébas, sabab geus urang katingal dina congcot kidul. Ieu atra teu ukur ku nyimpen ngalambangkeun lisénsi software proprietary tapi ku ongkos luhur piracy, discontinuity usaha ku kalemahan dina karir administrasi tur poténsi hiji sakabéh buana nu sacara resmi speaks ukur dua basa: Spanyol sarta Portugis; sarua jeung semenanjung Ibéria mana gvSIG dilahirkeun.

Dina jangka waktu nu alus keur usaha ieu, urang rék hasil signifikan mah ukur aya di Honduras tapi Amérika Tengah nyokot kauntungan tina spasi nu geus aya na dimana anjeun kudu aya perjangjian.

http://faces.unah.edu.hn/ctig/

Hiji Balesan to "Élmu sarta Panyiaran of Émbaran Geographic ... jeung komunitas pamaké di Honduras gvSIG"

  1. Profesional dinten ieu nyobian adaptasi ka dunya dina prosés parobihan, dina kanyaho ngeunaan daérah anu henteu tina profésionalna tapi anu aya hubunganana sareng daérah padamelan na.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.